Mobilblogg. ...

Mobilblogg. .inatt kl 0:44 kom vår älskade son till världen med akut kejsarsnitt. Han vägde 3585g och var 50cm lång. Helt frisk o h otroligt vacker.


Dåliga bloggar

JAG DISSAR
Kommer jag till en blogg som stämmer in på dessa punkter sticker jag på en gång.

1. Bloggar som inte har några kategorier till sina inlägg, alla jäkla inlägg i samma kategori. Kommer jag till en blogg som har så, då sticker jag igen. 

2. Bloggar som har rubriker till sina inlägg som inte har ett piss med själva inlägget att göra, tillexempel låttexter eller liknande, okej ibland, men inte till ALLA inlägg, det blir inte intressant att läsa inlägget då.

3. Bloggar som enbart består av webcambilder och INGET annat. BLÄ

4. Bloggar som i varenda inlägg har en bild på själva bloggaren, tråkiga dessutom tex, står i spegeln med samma pose och allt, ibland tillomed lägger ut samma bild flera ggr, uäh... Alltså INGA bilder på något annat... Typ...

5. Bloggar som inte bloggar om något, "Varit i skolan, myser med katten/pojkvännen, ska duscha" vem f*n bryr sig?




Kom ihåg att ta mina inlägg med en nypa salt, det är endast vad JAG tycker som jag delar med mig utav.

Paket varenda dag!

Nu för tiden kommer det paket adresserade till mig nästan varenda dag! Supertrevligt! Eller ja, det är bara det att det är inte jag som ska ha dem. DET ÄR NÅGON AV ER! Det är alltså grejer till goodiebagarna som kommer titt som tätt och jag måste erkänna att jag är riktigt avundsjuk på den som vinner dessa urhärliga goodiebags!
Läs mer om de sponsrande företagen HÄR.

Men idag så låg det två paket i brevlådan och ett av dem var faktiskt till MIG! Jiho!
Detta var till MIG:
Tack Dolce Delinda och Nivea!

The planer of the day

  • Färga ögonfransarna
  • Dammsuga
  • Röja på rummen
  • Tvätta bebiskläder
Jihoooo, vad roligt... Har lust att gå till skolan idag, jag vet inte varför... Jag hade gått dit om jag inte var så rädd att gå själv. Jag är skiträdd att vattnet ska gå eller något liknande när jag är själv ute, haha...

Vecka 41 (40+0) BF+1

Nu är jag en dag "över tiden" egentligen kan man inte kalla det för över tiden men för mig känns det som jag gått över tiden två veckor typ. JAG VILLE JU ATT ÄRTAN SKA FYLLA ÅR I MAJ, kommer han verkligen hinna ut innan majs slut?!
För i övrigt börjar jag känna mig sjuk. Svinont i halsen och känner mig på gränsen till febrig, fel tidpunkt att bli sjuk känner jag.
Bjuder er på en mindre charmig bild på magen:
Jag börjar svullna opp i ansiktet, har hört att det blivit så för vissa ngn dag innan förlossning? Dubbelhakan var total igår alltså....

Min stackarns mage!

Titta så fin min mage har varit en gång i tiden! Kommer sakna den! Men, hellre en frisk bebbe än en redig mage!
Tredje bilden kanske jag måste förklara, det är ett sår jag lyckades orsaka på min 15 årsdag för några år sedan. Jag ramlade på kanten på en byrå, typiskt mej, Agnes i ett nötskal. ONT gjorde det, men på bilden hade det läkt iallafall :)

Agnes genom tiderna

Många olika fäger, stilar och sätt att tänka har jag haft genom åren.
Haha liten rolig grej jag insåg nu, varför är tungan ute på alla bilder från 2010 för?

"Mensvärk"

Usch det känns som jag har mensvärk, sen har jag ont i nedre delen av ryggen... Ngt på G? Vet inte ryggont har jag iallafall haft länge nu. Går och duschar och ser om det blir bättre...! Aj...

Dagen är här.

Dagen som jag har räknat ner till i flera månaders tid är nu här. Beräknade födelsedatumet för lilla Ärtan.
Den 29 maj!
Nu tror jag ju inte att han kommer idag eftersom jag inte har några som helst känningar men det är endå en milstolpe. Jag kan inte fatta att dagen är här! Det känns som att det var igår jag fick det omtumlande beskedet att det låg en människa i min mage fast det är snart 8 månader sedan. Mer än ett HALVÅR sedan! HELT otroligt.
Jag har förändrats så enormt mycket på den här tiden.
Jag kommer ihåg när det var 100 dagar kvar och jag tyckte tiden hade gått fort men gick sakta, men nu då?! POFF sa det!
Kom ut nu älskade lilla du!

Hundlek

Jag och Daniel (ja typ bara Daniel) har ängnat den senaste halvtimmen åt att underhålla hunden, nu är hunden tvärslut och supernöjd, och Daniel har stuckit iväg till skolan, jag sitter här och väntar spänt på att få känna första värken, haha...
Nu ska jag fixa lite med goodiebagarna! Kram!

Ångeeeeeeeeeeeest

Godmorgon igen då.
Äntligen morgon tänker jag, lite annorlunda än vad jag tänkte förut, då kunde jag sova hela dagen. Nu vill jag inte det för då kommer kvällen snabbare och kvällen innebär att försöka sova vilket är sjukt j*kla svårt. Får nästan ångest och vill gråta när det är läggdags för det är så hemskt att inte kunna sova! Hoppas han kommer snart. Nog för att jag knappast kommer få sova då heller, men det gör iallafall inte lika ont att ligga ner så de korta stunder jag får sova kanske jag faktiskt kan sova!

Idag tänkte jag maila några företag till om bagarna. Sen tror jag att det får bli stopp och så drar vi igång den där tävlingen FÖRE DEN 6 JUNI! :)
Här kan du se de företag som är klar för sponsring (inte alla) : http://aggehh.blogg.se/goodiebags

Daniels rull på film!

Det var ett jäkla tjat om Daniels rullning va? Haha, men vet att de som är intresserade vill gärna se.
Här kan ni iallafall se Daniels rull på film:
De sekunderna från att han landat på tak och kommer ut och ställer sig upp var otroligt långa! Lilla bubben.
Tryck på helskärm för att se bäst.

Bra med bonuspappor

Den här dagen har varit jobbig, mycket ont i nedre delen av ryggen och extremt tungt.
Av någon anledning har jag även varit supersugen på cola och kinderägg (jag som aldrig är sugen på cola?) och det hörde mammas man så när han hade varit och handlat kom han hem emd Pepsi och kinderägg till mig! Tänk att man kan bli så glad över så små saker när det är jobbigt! :)
Dessutom tog han Pepsi vilket jag tycker är godare än cola! Mycket pluspoäng där!
Tack Lars!
Det är daniels händer, ser ni vad brun han e? Han blir brun skitlätt! Orättvist...

VINNAREN AV THERMOBODYN

Vinnaren blev Angelica - Mamma till Bruce
Maila mig på [email protected], jag behöver din adress, vilken storlek och vilken färg du vill ha på bodyn innan fredag 1/6!
Du hittar info om vilka storlekar och färger det finns här: http://www.4mom.se/list_varugrupp.asp?t=Kl%E4der&varugrupp=444&lang=sv

STORT TACK till 4mom.se som sponsrade med det smarta och bra priset!

Daniels rullning

Sedan landade han på taket och fick krypa ur... Ser ni också att förardörren flög upp? Jag tänkte direkt att "Snart ser vi en arm som flyger åt helvete, men han höll armarna inne!
Snart har Daniel förresten rullat lika många gånger som mej! Haha det var vad lilla Elin sa iallafall (hon som är dökär i Daniel), hur ska jag tolka det? :)
Daniel har nu rullat två gånger och jag tre och en halv. Fast Daniels rullar har varit värre än mina fjantrullningar.
Han hade lite ont i nacken idag förresten, men det är inte så konstigt?! Jag har haft skiiit ont i min nacke efter alla mina rullningar och dom har inte alls varit lika våldsamma, han känner ju aldrig någonting den där grabben, själv hade man väl bölat och fått åka ambulans haha..

Nytt humör

Helt otroligt vilka humörssvängningar, superkul :) Nu sitter jag och lyssnar på låten "tuttar överallt" den ger mig sommarkänslor (missuppfatta mig inte, jag är inte så intresserad utav tuttar) Daniel lyssnade jättemycket på den låten sommaren när vi åkte runt hela tiden i min epa.
Haha, undra om det är Ärta på g? Jag hänger inte med själv med min kropp och känslor, mår helkonstigt idag....
Min älskade saknade A-traktor med Daniels saknade lilla gulliga båt (som numera ocså gått vidare till ny ägare)

5 "kändisar" jag är lite kär i.

Förutom Daniel finns det några goa grabbar jag är lite småkär i! Jag har en tendens att fasta för de som ser lite borta och puckade ut av någon anledning? Sen fastnar jag även för dom som är supersnygga och goa också :)
  1. Mohombi 
    Såklart och som sagt. 

  2. Sean Banan
    Jag vet inte varför men på något jäkla vis är han förjäkla go!

  3. Han som sjunger i Mange Makers
    Han ser så borta ut, haha! Lite kär i honom också! Klockren grabb. 

  4. Sebastien Loeb
    Världsmästaren i rally. Lika där, fastnat för honom för att han ser bara helt borta ut? Lite trött sådär... Spelar ingen roll om han flinar eller inte, hans ögon ser lika döda ut endå, och jag gillar det. Tokigt.

  5. Big brother Lars
    Han är verkligen inte min typ av kille, jag tycker inte ens han ser bra ut, men han är verkligen speciell haha.

Känslig Agnes

Sitter här i min ensamhet och sprudlar och gråter av glädje om vart annat. Varför? Jag vet inte?! Jag ska bli mamma vilken dag som helst! Det måste vara därför. Jag längtar så otroligt. Finns det något vackrare och häftigare?
Har suttit och tänkt vad jag hade gjort dessa månader om jag inte hade varit gravid. Hur hade allt varit då? Tror inte alls jag hade varit lika mogen som jag är nu. Ja och nu menar jag inte att jag är super mega mogen, jag är ju trots allt bara snart 18 år, bara för man blir gravid så växer man inte opp poff pang så där, men jag har börja att tänka och se saker ur en helt annan vinkel än tidigare. Sen om jag ska vara ärlig, jag kommer ALDRIG växa upp helt och hållet, jag är lite omogen, det är Agnes.
Fast nog växer jag på mig allt. När jag ser tillexempel denna bild (var ca 13-14 år på bilden) så inser jag hur mycket jag förändrats de senaste åren, inte bara till utseendet utan som sagt, mitt sätt att tänka och se på livet... Där var jag en naiv skitunge som låtsades ha Sveriges bästa självförtroende för att slippa folk som tröck ner en men egentligen var hon helt vilsen och osäker, visste varken in eller ut.
Gamla Agnes.
Där, just den stunden hade jag nog aldrig kunnat gissa att jag skulle bli mamma en 4 år senare.

Telefonförsäljare BLÄ

Jag ogillar verkligen det här med telefonförsäljare.
Imorse när jag låg å sov så ringde telefonen, såg att det var ngt nummer jag inte kände igen men av någon anledning svarade jag endå i min trötthet, och det var verkligen en superjobbig tjej från Góboken som nästintill tvingade mig att få hem det där jäkla startpaketet som är gratis men endå inte.
Jag sa ifrån säkert 4 gånger och hon bara "joo vi skickar det till dig" "NEJ JAG BEHÖVER INTE HA DET"  så frågar hon "Får jag fråga varför?" Men pucko... Annars brukar jag alltid lägga ifrån mig telefonen så brukar dom få prata bäst fan de vill men denna brutta nästan hotade med att skicka hem det.
Näe, gillar inte det här med telefonförsäljare och dörrplingare (skolklasser som säljer saker är helt ok, men inte företag som plingar på och drygar)

Skynda er att delta!

Nu är sista chansen att delta i Thermobaby body tävlingen!
Skynda er att delta!
Den avslutas ikväll klockan 18.00
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Delta även i tävlingen om en valfri vara från Erikas Gaderob eller Runns HÄR också.

Tuff dag.

Fattar inte att jag är vaken än.... Eller jo, det är rally VM på tv men endå. Jag orkar inte bry mig just nu känner jag, det känns som det är min kropp som varit med om en folkracekrasch och inte Daniel, haha.
Nä kom hit nu Ärtan, eller aa, låt mamma få sova dunderbra en natt nu iallafall så hon får lite kraft att trycka ut dig :)
Och förresten, Big brother är inte värt att se mer nu när alla mina favoriter är borta.... Hejade ju på Joe eller Lars!
Jaja.
Imorgon kl 18.00 avslutas tävlingen om en thermobody och så ska jag lägga ut fler bilder på Daniels rullning.
Sov gott!

Mer bilder från dagen

Daniel med min låtsaskusin (Som för i övrigt ät JÄTTEKÄR i Daniel och han är bara hennes)
Till sist - Daniel som rullar.....

Dumma Daniel

Nu ligger jag och Daniel båda tvärsluta i soffan efter ännu en dag på folkrace.
Det gick inte så superbra för Dani idag måste jag säga, han rullade! Ordentligt! Hjärtat mitt flög opp i halsgropen och jag trodde Ärtan skulle flyga ur mig så rädd som jag blev! Men han klev ur och mådde bra, han gjorde inte illa sig som tur är! Vi får se hur hans nacke mår imorgon.
Så här blev bilen hans:

Bli veckans blogg!

En gång till!
Den här veckan får ENDAST FOTOBLOGGAR vara med och tävla om att bli Veckans läsvärda blogg!

För att vara med:
*Kommentera detta inlägg med vad du vill så är du med i tävlingen.

Lite plus i kanten så där (om det står mellan två bloggar och den ena gillat/följer mig så vinner den):
* Följ mig på bloglovin
bloglovin
*Gilla min sida på facebook

Tidigare vinnare:
*Inget krav: Alicia
*Endast gravidbloggar: Zarah
*Endast bloggare över 20 år: Isabel
* Endast bloggare under 20 år: Sandra

Veckans blogg!

Denna vecka var kravet att man skulle vara under 20 år för att anmäla sig till veckans blogg!
Vinnaren denna vecka är........
Sandras blogg!
Sandra är 17 år och tvåbarnsmamma! Det är något jag inte tror alla skulle klara av. Hon är i stort sett ensamstående med dessa två barn och verkar vara en helt fantastisk människa!
Gå in på hennes blogg och se bilder på hennes otroligt vacka söner Hampus och Emil, läs hennes välskrivna inlägg om hur det är att vara i hennes skor!
Den här bloggen är defenetivt värd att besökas!
http://enligtsandra.webblogg.se/

Tidigare vinnare:
*Inget krav: Alicia
*Endast gravidbloggar: Zarah
*Endast bloggare över 20 år: Isabel

Mot Kyrkberget!

Färdigfixad e jag för att åka mot ännu en dag fylld med folkrace. Heja Daniel!
Iallafall, inatt så drömde jag att en kompis till mig (Helena) tränade gymnastik (?!) och att jag tittade på. Hon var skitkass haha! Så när hon hade tränat klart så satt vi utomhus och det var vinter, så helt utan anledning kastade jag snö i hennes öga och så tog jag även upp en bit snö och ät.... En bit som var gul?! Sen vaknade jag och mådde illa. Haha vad är det för fel på mig?


Har ngra tidsinställda inlägg som kommer upp under dagen så ni inte blir helt sysslolösa. Bland annat veckans mest läsvärda blogg. Sen får vi se när jag kommer hem helt enkelt.
Kolla ögonen blev skitkonstiga!

Mors dag!

Idag är det som ni flesta vet mors dag!
I min familj och släkt har vi aldrig firat fars/mors dag speciellt mycket, kanske slängt iväg ett "grattis" eller vad man nu säger.
Men nu när jag själv ska bli mamma så har jag tänkt mer än vanligt på just mors dag och undrar, varför har jag inte firat min mamma? Dumma mej.
Men hur ska man fira mors dag då?
*Ska man köpa massa dyra presenter som affärerna erbjuder?
*Ska man bjuda sin mamma på mat?
*Ska man hitta på något?
*Ska man bara berätta för henne hur mycket hon betyder?

Jag personligen hade blivit gladast över det sistnämnda.
'
Berätta gärna hur ni firar mors/fars dag om ni gör det eller berätta avrför ni inte gör det.


"Hur gammal är du?"

Idag på folkrace så kom två killar fram till mig i 10-12 års åldern och frågade rakt ut "Hur gammal är du?" och stirrade på min mage.
Förstod direkt att de inte var de som undrade, deras nyfikna morsa hade nog skickat stackrarna med tanke på hur de betedde sig.
Jag tyckte iallafall att det var en aning dålig stil då morsan lika gärna kunde kommit direkt till mig och frågat istället!
Jag svarade iallafall något i stil med "Frågar man en brutta något sånt?" och skrattade & skojade. Då frågade den ena "Är du 15?", "Nej jag är äldre", "Är du 16, 20, 30?", då blev jag irriterad, suckade och gick. Fast egentligen, det var dumt av mig att vara så otrevlig mot dessa små killar, förmodligen skiter dom fullständigt i egentligen hur gammal jag är, det e bara deras pinsamma morsa som skulle haft de otrevliga svaren.
Är det inte otroligt? Gör man som morsa så? Näe.... PINSAMT!

Det var förresten första gången någon nämnde min ålder och graviditeten . Annars har ingen kommenterat det, knappt har någon stirrat. Men ja, jag antar dock att det har pratats när inte jag hört men det skiter jag i, trevligt om man kan vara ett nöje för dom som inte har något bättre för sig.

Cruising Sandviken

Det är cruising i Sandviken ikväll och jag hade INTE tänkt att ens gå utanför dörren efter denna tuffa dag på folkrace, men det blev endå en cykeltur ner på stan med mamma min (det känns som jag bara skriver att jag umgås med mamma?) Tittade på fina bilar, pratade lite med trevligt folk, bland annat Malin med sin lilla dotter Elsa. Malin var superfin!
Men orkade inte vara där nere så länge så nu är vi hemma igen :)

Hemma utan bilder.

Tjoho, nu är jag hemma efter en heldag på folkrace. Fysatan vad slut jag är! Daniel var iallafall jätteduktig, 3:a 3:a och 2:a kom han!
Hans lillebror kom 1:a, 1:a och 4:a (han kör i en annan klass) duktiga grabbar!

Jag vet inte hur många som ställde frågan "Ojoj, hur vågar du vara här nu?"
Haha, ja jag fattar hur ni tänker men ska jag sitta hemma i soffan hela dagarna och hoppas på att ngt ska hända eller? NÄ. ;)
För i övrigt så tog jag med min kamera plus ett extra batteri, jättebra, startar kameran och vart är minneskortet? Jo de sitter så fint hemma i datorn :)  STABILT AGNES.

Ska jag döpa bloggen till "Stabilt Agnes"?

Är redan mamma...

Sitter och petar i Daniel lite frukost så han ska orka ratta bil, det går sådär, han sitter bara vid datorn och tittar på folkracebilar, lilla pluppen då..... -.-
Jag kommer att uppdatera senare ikväll en massa men nu så länge får ni nöja er med att:
Lite bråttom nu hejdå!

Roadtrip

Jag och mamma åkte ut på en liten roadtrip i brist på annat att göra, mysigt!  Folk ute på stan var så fulla att de inte kunde stå redan då (runt 10-tiden) vuxna människor i 30-40 års åldern...  Är det inte tragiskt?
Välkommen till Sandviken. Sveriges slummen...
Jaja, efter att tittat på fyllisar så åkte vi vidare till stranden och tittade lite.
Nu är det iallafall dags för mig och Daniel att sova, eller ja Daniel iallafall, jag kan inte sova numera, bara vila. Imorgon blir det folkracetittande och jag får äntligen se Daniel köra som senior för första gången. Spännande! Önska honom lycka till!


JAAA DET REGNAR O BLÅSER

Trodde jag aldrig skulle säga något liknande men JIPPI SOLEN FÖRSVANN, DET REGNAR O BLÅSER!
Skönt!

Tröttnar ur

Nu börjar jag tröttna ur ordentligt.
-Att sova har jag glömt hur det känns. (ligger halvvaken hela nätterna)
-Ligga ner är bara att glömma, kommer inte upp igen plus att jag är så jävla instabil i mitt bäcken att det gör döont att ligga.
-Det är varmt och jag hatar varmt just nu. Det får gärna snöa och skit.
-Yr.
-Kan inte gå.
-Kissnödig varenda jäkla minut.
-Humörssvängningar så att det är nå otroligt.
-Att det är en trappa upp till mina rum gör livet till ett helvete.
JAG ORKAR INTE! KOM UT!

Tvåa på bloggportalen.se

Enligt bloggportalen.se (portalen som all media osv går efter när det gäller bloggar) så är min blogg just nu den 2:a mest besökta i Gävle. Annars är det Monia som brukar ligga där men hon har tagit lite bloggpaus så jag antar att det är därför. :)
Och att bero på Monia, glöm inte att delta i hennes goodiebagtävling!

Tripp till Gävle

Det blev en liten tripp till Gävle med kära mamma min. Vi åt mat på stan och sedan fixade jag ögonbrynen, skönt att ha det gjort för jag lär knappast ha tid att gå till en salong och göra på ett bra nu :)
Dock blev inte ögonbrynen lika bra som de brukar? Hon som fixade dem var en aning stressad eller något?
picture to gif


Goodmoorgon Upplands väsby!

Japp, japp, reklam som fastnat i huvet, jäkla Ove eller vad han heter...
Iallafall, underbart väder är det, men höggravid som jag är så väljer jag gärna att stanna i soffan, tjockis! Näe men ska iväg till Gävle senare och fixa ögonbrynen hade jag tänkt, men det e samma där; orkar jag verkligen? Det skulle behövas, och jag fixar dom inte själv, då har jag inga ögonbryn kvar sen, och det är NOT HOT.
Köpa nagellack är också aktuellt....

Mobilblogg.... ...

Mobilblogg.... nu går det inte ens ligga mer. Nu får han komma för detta är inte kul!!! Sitta och sova inatt.....


Balkongmys

Här har jag och mamma min tillbringat kvällen! Superskönt. Det bästa med denna uteplats är att den ligger precis utanför mitt sovrum! :)

Folkracefestival i helgen!

I helgen är det Gestrikefestivalen i Storvik! Tycker ni ska komma och titta! Det är väldigt roande att titta på folkrace även om man inte är motor intresserad. För er som har barn så är detta också en perfekt aktivitet!
Det finns kiosker med mat och godis, små lekplatser för barn med sandlådor. Det kommer även säljas lotter och grejer med fina priser! Och en underbar tävling att titta på! Mycket händelserikt!
Ta med familjen och titta båda eller en av dagarna :)

Får se nu då om Daniel får köra eller om vi e på förlossningen/BB då :)

Välkommen till världen!

Idag hade Renata gissat att min lilla Ärta skulle komma, men i själva verket var det HENNES lilla prinsessa som kom till världen!
Stort grattis! :)

Här kan ni se alla gissningar och gilla själv: HÄÄÄR

Wraaaaaaaap

Var som sagt hos barnmorskan, allt såg bra ut som det gjort hela tiden :)
Efteråt kom iallafall Therese & Robin och hämtade oss så åkte vi till McDonalds så jag fick min efterlängtade wrap tillslut!
Dom har skaffat Sveriges sötaste hund också! Funderade på att kidnappa den lilla men kom på att våran hund skulle nog äta opp stackarn...

Barnmorskan.

Idag är det dags för besök hos barnmorskan, hoppas det är sista gången jag behöver gå dit som gravid :) Fast så tänkte jag förra gången också...
Iallafall så kanske jag får McDonalds sen! Haha vilken glädje! Vi får se men Daniel snackade iallafall om det, om han snackade skit så får moppegrabben ta sin moppe och köpa McDonalds åt mig endå! Annars kan jag hota med att sätta mig på hans mage, jag väger ju en hel del nu liksom.
Nej elaka ska vi inte vara.

Förresten. NU är det sommar!
Doften av nyklippt gräs.
Mekande med folkracebilar.
Sol.
Värme.
Ingen jacka.
TJOHOOOOOOOOOOO <3



En mörk och en ljus

Det var de.... Nu har det gått så pass långt att jag inte kan vända mig i sängen själv. Känner mig som en flodhäst ungefär. Daniel får hjälpa mig haha. Det här börjar på å bli ordentligt jobbigt kan jag lova!

Förresten, för att fortsätta lite på mitt tidigare inlägg "Tänk om..." så skickade Sandra dessa länkar till mig:
http://www.aftonbladet.se/wendela/article7572741.ab - Två mörkhyade som fick en ljushyad dotter.
http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article10766323.ab - Tvillingar, en mörk och en ljus.
Otroligt va? :)

Daniel: Nu har sommarn startat

Daniel: Nu vet man att sommarn har börjat!
Jag: Hur då?
Daniel: Lortiga fingrar, färg överallt, svetsloppor på armarna osv. (Allt detta av folkracemekande)
Ja det är vårat lilla sommarteckan att sommarn i princip är här... Han är jättego också som kommer hem och sätter sig i min VITA soffa med arbetsbyxor <3
Han skyller på hunden....

Smartooo

Bestämde mig för att ta bort gelenaglarna jag gjorde för att jag vill göra nya och för att? JAG VET INTE! Ångrar mig som fan nu då jag bara har en kass nagelfil också att ta bort dom med, men har redan börjat så...Kommer ta hela natten. Stabilt Agnes.....Stabilt...
http://picasion.com
Byebye nails


Vecka 40! (39+0)

Nu får det vara nog! KOM UT MIN ÄLSKADE LILLA ÄRTA!
Magen har faktiskt sjunkit iallafall...
Trött och sliten soffpotatis, jag gör inte annat än att sitta i soffan med myskläder & datorn i knät. Orkar inte. Det är ju skämmigt Agnes!

Till er som gillar & recensera!

Ni som gillar att testa nya grejer och få produkter gratis så kan jag tipsa er om Buzzador! Det är en hemsida som skickar ut grejer så får man recensera och ge bort till kompisar, exempelvis om det kommit ut en ny deo, ja då får du den+ massa extra deosar att testa och ge bort resten till dina vänner helt gratis! Kul va? Om ni blir medlem och anger "Aggehh" så får ni extrapoäng (poängen hjälper dig att bli vald som testare) Om du trycker HÄR så tror jag det ska fixas automatiskt.

Drömtröjan.

Just nu känner jag att jag skulle vilja ha en tröja som såg ut ungefär så här:
Ni andra som är gravida känner nog igen er. Man är liksom inte viktig i en konversation något mer, det enda som är viktigt är magen och bebis....

Reklam för frågestund?

Alltså, det är några saker jag inte riktigt förstår.
  • Varför lägger man ut sånna här "Frågelistor" där man kopierar från ngn annan och svarar på frågorna? (Okej jag själv har gjort så många gånger men inte förren nu tycker jag att det e puckat) för EGENTLIGEN, hur många orkar sitta och läsa igenom domdär? För oftast är det totalt ointressanta saker man får reda på. Näe då är det bättre med frågestunder för då får man reda på det man vill ha reda på och inget annat.
  • Andra saken jag inte förstår gäller just frågestunder. Varför spammar man 3943875 bloggar om att man har frågestund och så är det dessutom Sveriges tråkigaste bloggmänniska som har frågestund så det finns inget att fråga som plus på det har man aldrig tidigare hört talas om bloggen ens? Vissa mutar tillomed, typ "Du blir länkad om du ställer en fråga i frågestunden" why??

VINN MAMMAGOODIEBAG

Balorina
Bambino
BrandsForKids
BrilliantSmile.
BuffisBarnkläder
Familjehäftet
Hafva
HappyStore.
Kramdjursbutiken
LaRoche-Posay
Mammafint
Minimango
Pino
Prylgrossen.
RikkeDesign
SmartaSaker
Veganlife
ZickimsSmyckesdesign - Här ska ni inte gilla något utan bli medlem i gruppen.

Massa paket

Idag har det kommit massa paket jag ska hämta ut. Så spännande! Jag önskar att alla var till mig, men tyvärr så är de flesta till goodiebagarna! Men det gråter nog inte ni över :)

Inget McDonalds....

Näe nå Donken blev det icke för mig. Försökte få Daniel att åka och hämta på drivern med moppen (Mc:n hans e trasig så just nu e han e moppepojke) men han nappade inte på mitt förslag och jag är inte sugen på att gå.
Har skitont i rumpan och ryggen. Känns som jag har en stock på tvären i rumpan. Antar att det är Ärtan som trycker på. Det är bra, tryck på lite till så du ploppar ut någon gång :)
Iallafall så stekte jag mig en egen hamburgare!
Jag ÄLSKAR dom där friscobröden!

Varför läser ni min blogg?

Jag undrar ibland varför folk läser min blogg? Hur kan JAG vara så intressant? Eller gör jag bort mig kanske? Eller tycker alla att jag är knäpp, är det därför ni läser? Haha.
Jag själv följer bara några enstaka bloggar, så går det i perioder vilka bloggar jag följer, och jag tänker erkänna att en del gånger har jag följt en blogg enbart för att jag avskyr människan eller för att jag tycker att den är så himla pinsam, inte för att jag tycker själva bloggen är bra. Lite knäppt, men kanske fler som gör så?
Fast just nu följer jag bara bloggar jag tycker är bra. Men, ja ibland kikar jag in på dedär idioternas bloggar också..

Daniel tröttmössa

Daniel sover fortfarande, han har inga lektioner idag, det är sällan han sover så här länge, han brukar väcka mig alldeles för tidigt oftast men nu var det jag som klev opp tidigare!
Har iallafall tagit en HET dusch, fick det som tips för att starta förlossningen. Hoppas det händer något snart. Enda gången i livet man faktiskt vill ha ont så in i h*lvete?
För i övrigt är jag supersugen på isbitar och på en wrap med pommes från McDonalds, vilket jag varit under typ hela graviditeten, och ätit alldeles för mycket. Isbitar är inte så farligt dock.


Från en sak till en annan (vilket jag är duktig på)
Daniel får aldrig någon fisk förresten så han har inte fått prova sin fiskevåg, men han kom ju på att man kan väga annat :)

Imorgon vecka 40

Imorgon går jag in i vecka 40.
Imorgon tror Daniel och Daniels pappa att Ärtan kommer.
Imorgon tror jag kommer vara en helt vanlig dag utan Ärta, för jag har inte en enda känning eller tecken på förlossning än.
KOM UUUUUUUUUUUUUUUUUT

Men nu får ni väl ge er!

Var ner på stan med Daniel och hälsade på ngra klasskompisar som ställt ut sina rallybilar och enduro. Grymma grabbar det!
Förresten jag var med i tidningen igen?
Hmmm....

Stan

Så här kul har jag. Sitter och väntar på Daniel, vi ska gå en sväng ner på stan. Alltså jag är skiträdd att vara på allmänna platser just nu, det skulle vara SÅ JOBBIGT om vattnet gick mitt bland allt folk! http://picasion.com
Jag kan verkligen inte rynka pannan :( Fast det kanske jag ska vara glad för?


Tänk om...

...Ärtan skulle vara mörkhyad när han kom ut?! Det är omöjligt men endå, kanske har någon mörkhyad gjort mig gravid i sömnen? :O Fast jag måste erkänna att jag skulle bli yttepytteglad för att jag tycker att mörkhyade är så fina!
Om det skulle vara så, så hoppas jag iallafall att det var Mohombi (fast han e ganska ljus) eller 50 cent, dom e snygga! Fast gillar inte 50 cents musik......
Haha stackans Daniel...<3
Om jag fick ha två pojkvänner så skulle jag iallafall ha Mohombi också. Jag är lite kär i honom.

Mitt livs första uv gel naglar!

Helt ok, men ska fila bort dem och göra nya när jag har mer tid, det där var verkligen något jag bara slängde på!

Sen update

Oj vad sent först inlägget kom upp idag trots att jag varit vaken sedan halv 9 imorse! Har fixat massa med goodiebagarna på förmiddagen och drygat med Daniel som varit på världens dryghumör. Tror han knäppt miljoner mindre charmiga kort på mig nu. Något som  jag tyvärr inte tänker dela med mig av här i bloggen för då vågar ni inte komma hit igen.
Kan bjuda på dagens pappa och mammamage istället! :D Det börjar ta sig på Daniel, eller hur?

Goodiebagtävlingen?

Ja, som sagt så ska jag ha en goodiebagtävling snart.
*Den beräknas dra igång i månadsskiftet.
*Håller på att maila  och prata med företag för fullt. Ni kan hitta några av de som är med och sponsrar på goodiebagbloggen. Vissa presenterar jag inte förren tävlingen drar igång.
*Vill du ha försprång i tävlingen? Gilla företagen som är med och sponsrar på facebook redan nu. Du hittar allt på Goodiebagbloggen
*I skrivande stund har goodiebagarna ett värde på ca 5000:-!

Så länge ni väntar på att min goodietävling ska dra igång tycker jag att ni kan delta i Monias goodiebagtävling! Den hittar du HÄR.

5 saker jag tycker är fula

  1. Hundar som bajsar

  2. Harembyxor
  3. Gula hus (och vi bor i ett gult hus, buhu )

  4. Skäggstubb

  5. Furufärgade grejor
    Kunde inte rita någon bra bild...

Mjuk mage?!

Idag känns min mage mycket mjukare än vanligt, varför då?

http://picasion.com


GRABBAR! :@

Blir galen på grabbar ibland, eller ja Daniel, eller så är det jag som inte fattar att han inte kan läsa min tankar... Jag vet inte. Men det tycker jag han borde kunna så här efter två år tillsammans eller hur?
Om jag kan läsa hans tankar? Ja, men han har inga tankar :D:D

Och att bero på galen på Daniel så bara glömmer han  min kamera... Typiskt...
Det förstör faktiskt min blogg lite...

Jag behöver en assistent

Det känns som jag har massor att göra, fast egentligen inte. Men jag skulle vilja ha en assistent, helst en som jobbade gratis såklart.
Sen att bero på ingenting så fick jag blodad tand för det här med att bygga naglar nu. Fast ännu vågar jag inte göra på någon annan än mig själv och familj typ, tänk om jag orsakar värsta hemska infektionerna eller något!
DANIEL HAR FORTFARANDE INTE KOMMIT MED MIN KAMERA :@


Saker som händer på bloggen just nu som ni läsare kan ta del av:

* Vinn valfri vara från Runns.se eller Erikas Gaderob här:http://aggehh.blogg.se/2012/may/dagens-mage-384.html

* Tävla om att bli veckans mest läsvärda blogg och tjäna några hundra läsare:http://aggehh.blogg.se/2012/may/har-du-en-lasvard-blogg.html

* Titta hur det går för den kommande goodiebagtävlingen: http://aggehh.blogg.se/goodiebags/

* Gissa när min son kommer: http://aggehh.blogg.se/2012/april/gissa-bebis.html

Inget bebis idag?

Idag är det ingen som gissat på att bebis kommer! Och det tror då inte jag heller eftersom jag känner mig precis som vanligt.
För i övrigt så har jag inga speciella planer för idag förutom  att ta det extremt lugnt, har så ont i bäckenet...
Hoppas Daniel hämtar min kamera också!...

Har du en läsvärd blogg?

En gång till!
Den här veckan får ENDAST bloggare under 20 år anmäla sig!

För att vara med:
*Kommentera detta inlägg med vad du vill så är du med i tävlingen.

Lite plus i kanten så där:
* Följ mig på bloglovin
bloglovin
*Gilla min sida på facebook

Tidigare vinnare:
*Inget krav: Alicia
*Endast gravidbloggar: Zarah
*Endast bloggare över 20 år: Isabel

Jag fick till det!

Kunde inte låt bli att prova uv lampan så fula naglar som jag hade! Och jag är mycket, mycket nöjd med resultatet trota att det var första gången jag gjorde UV gel naglar, på mig själv dessutom! Det måste ju vara svårare på sig själv...
Det enda jag HATAR är nagelim och tippar. Jag gjorde tippar med gele nu och jag måste snarast lära mig att göra gel naglar på mall istället, man blir ju bara knäpp på limmet annars...
Hoppas lillsyrran ställer upp som försöksdjur.....
Ni ska få bättre bild NÄR DANIEL KOMMIT IHÅG MIN KAMERA! :@
Tippar+gele+rosa glitter.....

VECKANS BLOGG!

Den här veckan fick bara bloggare över 20 år vara med.
Vinnaren denna vecka blev...


Isabel!, Jag gillar hennes blogg för att hon skriver bara vettiga saker, lika där som tidigare läsvärda bloggar; inget tomprat! Bara sånt som är intressant. Skön tjej som förtjänar att bli hörd av ännu flera!
Så här beskriver hon sin blogg:
En tjej, ganska vanlig. Följ med mig i livet med mig, enkelt.

Inte mer inte mindre, bara sextio kilo kärlek på en kropp som mäter 161cm över asfalten. Är sambo också, det kan vara lika glammigt som att vara barnvakt till en bekants barn med bajs upp på ryggen. Eller lika underbart som att äta laktosfri SiaGlass. Kämpa Bella.

Jag står för vad jag tycker. Vad jag skriver är mina tankar. Försöker tänka efter före. Vuxet!


Tidigare vinnare av "veckans blogg":
*Inget krav: Alicia
*Endast gravida: Zarah

 



Nya kläder

Har kommit hem från Gävle nu förresten, fick lite bebiskläder till Ärtan efter mina låtsaskusiner sen hade min snälla låtsasmoster (hmmm heter det så?) köpt dessa två ursöta plagg till honom nere i Spanien! :)
På ena står det "Mummys little monster" och andra står det "Messy monster"
Tack!

Uv gel kit!

Äntligen har min UV lampa och diverse nagelgrejor kommit! Sitter och funderar på om jag ska testa på på en gång på mig själv... Kommer nog ta några timmar menmen :) http://picasion.com
Jappjappjaa, urkass webbcam bild för att min kamera FORTFARANDE ligger hemma hos Daniel ...


Frågor och svar ang Ärtan

Fick lite frågor idag så jag svarar väl på dem då :)
1 Jag har faktiskt svarat på den frågan förut HÄR. Men kan svara igen :)
Jag tror inte jag kommer lägga ut massa bilder på Ärtan där man ser ansiktet supertydligt osv, och inte såkallade familjebilder då jag tycker det är väldigt privat. Men några bilder komemr jag nog att lägga ut, men som sagt inga närbilder på ansiktet kan jag tänka mig....
2 Jag tycker att det är upp till var och en hur man vill göra med den biten. Just jag tycker att det skulle kännas obehagligt om alla fick se mitt barns ansikte osv, men det är ju väldigt individuellt och jag respekterar allas val. Egentligen så är det dumt att överbeskydda sina små änglar också.
3 Namn har vi ett som känna rätt och som han troligen kommer att få heta, men vi vill endå se honom lite först innan vi spikar det :) Dock håller vi namnet hemligt tills efter förlossningen :)
4 Jag är nog egentligen inte riktigt rädd för någonting, jag tar det som det kommer faktiskt, behövs tex kejsarsnitt, ja då blir det väl så osv.
Men oroar mig lite gör jag... Och det jag oroar mig för mest är bland annat att spricka (vilket jag räknar med att göra) sen att inte få det stöd jag behöver, att jag ska kräkas (jag har kräkfobi) och att jag ska vara så utmattad att jag bara ger upp (även om det är omöjligt att ge upp)

Dagens mage. (38+4)

Ja, så här ser magen ut för dagen.
Nu ska jag till Gävle för att träffa mina små låtsaskusiner som varit bortresta i en månad. Vi hörs senare ikväll!
Ett paket har kommit också! Hoppas det är mina nagelgrejer!

Hemska kväll

Igårkväll när vi skulle mata djuren så upptäckte Daniel att min älskade lilla hamster Alvin fastnat med benet på något jättekonstigt sätt i gallret/luckan, jag sprang dit och fick total panik (kan ni tänka er att man kan få det för ett sånt litet liv?) Daniel tog loss honom och jag vågade inte titta jag var nästan hysterisk. Hela benet bara hänger nu, det är totalt av på denna lilla stackare och jag känner mig som en hemsk matte som låter honom leva i en bur som kan orsaka sådant! USCH! Det gör verkligen ont i mattehjärtat och jag inbillar mig att "nu dör han" iförsig är han jättegammal för att vara en hamster men han får endå inte dö nu!
Han äter och dricker iallafall vilket är bra, men orolig är jag endå.
Helt otroligt vad man kan fästa sig vid sånna små liv, jag älskar verkligen den där lilla hamstern....

Bild på mig och min lilla plutt för ca 1 år sedan

Är dom inte för goa?

Haha, brukar alltid avsky dessa fjortislåtar men Mange Makers, dom är ju faktiskt klockrena. Och dom är ju så goa! Haha vill krama och pussa på allihopa! Sköna grabbar det där...

Gammal bild på mig och Daniel

Bilden tog Natalie och den är över 2 år gammal nu! Helt otroligt! Och kolla vad smal jag var haha!
Gå in på Natalies hemsida HÄR, hon fixar naglar och sånt också! :)

En till facebook?

Nu är jag sjukt trött på vänförfrågningar på facebook.
Får flera stycken om dagen från folk som jag bland annat aldrig pratat med eller som jag inte ens visste existerade och när man frågar "Känner jag dig?" så brukar följderna bli något av detta:
* Personen svarar inte och tar bort vänförfrågan
* Personen svarar inte
* Personen svarar "Jag läser din blogg"
* Personen svarar "Nej men du verkar snäll"
* Personen svarar "Nej men bebisar är söta"

Jag har bestämt att min facebook ska jag enbart ha folk jag vet vilka det är på eftersom det finns så mycket info och bilder från mitt liv där som inte alla i hela Sverige behöver ta del utav... Därför accepterar jag ej vänförfrågningar från vem som helst.
Och även om det känns som ni lär känna mig genom bloggen så kan jag säga att DET GÖR NI INTE, så det är inte ett vettigt argument.

Så nu funderar jag på att kanske göra en till facebookprofil som vemfan som helst får adda helt enkelt just för att jag är så less...
Min syster bland annat har två facebookar, fast jag vet inte varför HON har det? :S
Så länge, ni som vill bli vän, gilla min sida istället!

Neonsommar!

Ni har väl inte missat alla dessa neonfärger va? Främst Gina Tricot har massa kläder med de härliga upppiggande färgerna! Man blir glad av att bara gå in där (dock passar inget mig just nu typ...) Men iallafall, hur många av er kommer hänga på detta neonmode? Jag älskar det! Jag menar, hur snyggt är det inte med neonfärger på en lagomt solbränd kropp?
Ursäkta alla dess omröstningar men jag gillar att få veta vad ni tycker osv :)

Barnsligt härligt tycker jag! :) Hoppas alla har sånna kläder i sommar, då blir man lycklig av att bara gå på stan ju :)

Svarar på en kommentar

Svarar på en kommentar angående ricinoljan jag nämnde i ett inlägg, så inte fler missuppfattar.
Svar: Jag hade absolut inte tänkt dricka ricinoljan. Utan om man ska använda det för slitet hår så masserar man in den i hårbotten och drar det ut i topparna (läs här), och tror inte att det påverkar barnet då kroppen har svårt att ta upp ricinoljan dessutom.
Här kan man läsa mer om ricinolja och förlossning/graviditet.
Sen så är det faktiskt så att Ärtan kommer vilken dag som helst och jag kan utan problem ha slitet hår ett tag till :)

"Ja, men tänk om vattnet går..."

En sak suger med att vara totalt höggravid. Helt plötsligt vill ingen ha med en någonstans känns det som... Stackarns lilla mig! "Nej tänk om vattnet går" eller "ja men det är så jobbigt att gå med dig du går så sakta" eller kanske "Tänk om förlossningen sätter igång där" Osv osv...
Vadå liksom,  är det meningen att jag ska sitta isolerad på en pressenning och blöja i min soffa eller?!
Det är nu jag behöver komma ut för att få tiden att gå lite fortare... Menmen, det kanske är sånt här man får räkna med... Tur jag har bloggen!

Balsammetoden?

Snälla Maria tipsade om något som kallas "Balsammetoden" för slitet hår, har nu läst lite om det och det kanske är värt att testa? Har aldrig hört talas om det förut. Men mitt hår är verkligen ett skatbo... Här kan ni också läsa om balsammetoden: http://lockig.se/balsammetoden.php
Lite anti är jag väl att inte använda schampo just för jag är så rädd för bakterier och smuts men egentligen så om man gör som det står borde det bli rent endå?
Någon mer som testat detta? Berätta gärna!
Tack så himla mycket Maria för tipset! :)

Ett resultat från "balsammetoden"

Daniel kom 2:a i D-final!

Japp som rubriken lyder så kom Daniel 2:a i D-final vilket jag tycker var grymt med tanke på att vissa av seniorerna är typ 40 år och har rattat bil sedan de var 14 liksom!
Dutti Danil!
Jag då? Ja jag har nyss kommit hem. Märker ni av min extrema bloggtorka? Jag ahr liksom ingen fantasi för tillfället, allt är så jäkla segt just nu, vill bara att Ärtan Pärtan ska komma NU! Om allt går bra med honom kommer jag ha massa att blogga som sen! (eller är jag dum som tror att jag kommer ha tid med det?) Jag mår ju iallafall bra av att blogga, jag gillar´t! :)

Och temat för denna dag fick bli webcam bilder!
picasion.com
Mitt hår är verkligen SUPERSLITET! Trots att jag inte plattat det på kanske ett halvår nu, handdukstorkar det alltid, låter bli att borsta när det är blött och tvättar det bara varannan dag PLUS använder inpackning! What´s wrong?!
Kanske ska testa ricinolja?
Elelr har ni några tips?


Sticker iväg!

Sticker iväg nu ja i någon timme :)
Och att bero på sticka: getingarna börjar komma fram... Jag HATAR getingar! USCH! Kommer vilja ha insektsnät på barnvagnen 24/7 för vill INTE att Ärtan ska bli stucken!

Inga värkar

Sitter här i handduk trots att jag torkat för längesedan... JAG HAR INGA KLÄDER! Så får man faktiskt säga nu.
Det gick bra att sova, eller ja bra har jag inte sovit på typ 5-7 månader känns det som men jag fick inga värkar iallafall haha! Fast nu får de gärna komma värkar så kan jag kämpa lite med dom idag så åker vi till BB lagomt när Daniel kommer hem från Ljusdal, PERFEKT! Så... Kom nu då.....
Daniel har ännu inte ringt och enligt mina beräkningar så ska han ha kört första heatet nu?! VA E DE OM?! Nyfiken ju :) Som sagt; F*N att jag missar det!
Jaja, vad som händer idag vet jag ännu inte, det var något jag skulle göra men har totalt glömt bort... Bra Agnes!
Och.... ja.... Min kamera..... Är på vift i Ljusdal så det lär ju inte bli några bra bilder idag här. Bara tattiga webcambilder och suddiga mobilbilder.
KRAAAAM

Vågar inte sova

USch är SVINTRÖTT och fattar inte för 5 öre vadfan jag gör vaken egentligen... Borde verkligen sova men det är extra läskigt nu, dör ju om jag vaknar inatt med en värk eller att vattnet går haha! Nej men det är inte kul att sova mer. Ligger inte skönt hur jag än ligger, på magen, ja det går ju inte förstå ni, på rygg så domnar hela kroppen bort, på höger sida är det inte bra att sova på som gravid (risken för att barnet ska bli dödfött ökar mycket då) och vänter sida är det enda som finns kvar, det går ett tag men åååH! Så bli jag kissnödig efter ett tag men när jag reser mig upp så viker sig hela kroppen så jag måste blåhålla mig i grejer på vägen till toan för att inte ramla.
KOM UT NU ÄRTAN, MAMMA VILL SOVA DÅLIGT PÅ GRUND AV DIG INTE PÅ GRUND AV GRAVIDITETEN! <3

DE som gissade rätt var:

Eftersom det var två stycken som gissade rätt samtidigt (nästan) skiljde enbart några sekunder så länkar jag båda...
De som gissade rätt på förra inlägget var...

"Therese BF i augusti"
Skriver om graviditeten med lilla "Bönan"
och
"Mimmi - Änglamamma till Lilly"
Denna blogg är mycket läsvärd och rör en djupt. Läs om hur det är att vara Änglamamma.


Rätta svaret var såklart min navel... Det är hålet efter piercingen och idag stramar det år där så in i hellskotta, kan det spricka? Det känns så! Fyyyfan vad fult det blivit iallafall.. Ta aldrig hål i naveln om ni ska ha barn...
NAVEL!
Nu är det en urkass webcambild eftersom kameran som sagt e hos Daniel...

Den som gissar rätt...

Den som först gissar rätt vad detta är får en länkning!

Ska jag sova själv nu? :(

Inatt kommer jag för första gången på ett bra tag få sova själv då det var smidigare för Daniel att sova hos sin mamma inatt eftersom han ska till *Ljusdal imorgon och tävla.
Lite läskigt tycker jag, jag är skiträdd att förslossningen ska starta mitt i natten när jag sover själv, men å andra sidan tyckte jag synd om Daniel för han skulle vara tvungen å kliva opp tidigare om han sov här.
Jaja vi får hoppas att det blir lugnt inatt iallafall :)
Som sagt är det lite synd att jag missar Daniels första tävling som senior men har har lovat att ringa efter varje heat!

Kom på vart min kamera är också, den ligger ju i Daniels kameraväska som han har emd sig till Ljusdal, haha typiskt, ni får se mobilbilder och webcambilder så länge då!
Att bero på det, visst är det drygt med bloggar som enbart består av URKASSA mobil och webcam bilder? En bild kan göra SÅ mycket!

Tack!

Det känns som dessa sista veckor innan Ärtan pärtan har gått/går skitsakta och är skitsega, det märks på bloggen...
Och bloggen får mig att tänka på vad fort den växte! Har haft den lääääääänge lääääääääänge och har inlägg jag skäms som fan över som jag skrev för flera år sedan, men samtidigt tycker jag det är kul att se hur jag utvecklats och tänker inte radera dom, jag står för mina misstag.
Jag har aldrig tidigare bloggat på allvar trots att jag tycker det är kul att blogga. Jag började inte blogga på allvar förren i Januari i år kan man säga och på dessa månader har den växt jättefort! Inte hade jag någonsin kunnat tro att så här många skulle vara intresserad utav mig, mitt liv och mina ord! Otroligt.
Det blir så mycket roligare också när man får så bra respons så som läsare som berömmer bloggen och tillomed tidningen skriver om den!
Så denna goodiebagtävling jag drar igång blir för att fira att jag bloggat "på allvar" i ett halvår då, att det vilken stund som helst kommer en ny människa till världen och att sommaren är här snart!
Tack mina fina läsare för alla fina ord ni gett mig! Ni anar inte hur stor del ni är i mitt bloggande!

Körkort, ja tack

Det suger att inte kunna ta sig någonvart själv! Jag HATAR det. Det var ganska bra när jag hade A-traktorn så kunde jag iallafall ta mig en liten bit själv i låg hastighet dock... Och moped är inte ett alternativ, speciellt inte nu när jag är gravid. Inte i vanliga fall heller, så min syster har fått övertagit moppen, hatar allt på två hjul, speciellt motorcyklar. Gillar inte att både Daniel och pappa har motorcykel, jag ser dem som mördarmaskiner och är orolig så fort någon av dem är ute och vinglar...
Jaja, bäst vore att ha körkort. Men bensinen ska ju kosta en förmögenhet också. Skit också.
Men iallafall ge mig körkort nu så slipper jag vara beroende av andra lika mycket! Det är så irriterande när man är klar med både teori och körlektioner så det enda man går och väntar på är att bli 18 (vilket jag inte blir förren den 7:e augusti).
Tur att Daniel iallafall fyller år snart och får körkort. (6 juni).

Berätta gärna om vad du tycker om körkort, intressant att höra. Tex, har du körkort, varför har du/har du inte? Osv :)
Min bil som bara väntar på att få bli rattad!

Designfixarn!

Jag blir galen på HTML koder men tycker samtidigt att det är ganska kul... Konstigt. Iallafall så tyckte jag goodiebagbloggen såg en aning rörig ut så petade till en ny design på den också.

Sen undrar jag om någon vet hur man enkelt utan kaos fixar till en till "meny" till höger om inläggen? Skulle vilja ha annonser på en sida och liksom min vanliga meny på andra sidan.... Den som ger mig en ordentligt vettig förklaring och lyckas göra så jag lyckas få verkligen fetaste länken i Sverige...

Är jag inget fredagsnöje?

Hej!
Har nyss smällt i mig en räkmacka, och den infon kändes lite onödig, menmen...
Jag undrar över en sak... Varför sjunker statistiken på fredagar och helgdagar? Är jag inte intressant då? Elelr har ni annat för er?
På varadagarna är den mkt högre, vad gör i i skolan/på jobbet egentligen? ;)
Sen tänkte jag avsluta detta inlägg emd att jag tappat bort kameran. Inte bra.

Väggdekorer!

Jag har helt snöat inne på väggord osv! Kan ni tänka er att en liten vettig text på väggen kan pigga upp både en själv och ett helt rum? Det finns så mycket fina ord, citat och grejer, synt att jag inte har typ 100 väggar fria, så hade jag utan tvekan fixat dekorer till varenda vägg haha...
Iallafall så har bland annat Balorina.se supermycket och fina väggdekorer.
Dessa kommer från Balorina.se:

Läsaraktiviteter för denna fredag

Detta är det ni kan pyssla med på min blogg just nu:
  • Tävla om en valfri vara från Runns.se eller Erikas gaderob HÄR
  • Tävla om en Thermobody HÄR
  • Kika in på goodiebagbloggen och se vilka som ska vara med och sponsra goodiebagarna + få ett litet försprång i goodiebagtävlingen genom att gilla företagen på facebook. (obs detta uppdateras varenda dag så ni bör kolla där rätt ofta)
  • Gissa bebis kan ni fortfarande göra.

Kan det bli i helgen?

På lördag ska Daniel tävla i folkrace i Ljusdal. Jag känner att jag inte vill följa med då det känns jobbigt om förlossningen skulle starta där då det är en bit hemifrån. Daniel är lite tveksam han också men jag tycker absolut att han ska köra!
Dock är jag lite ledsen eftersom att han nu tävlar i en ny klass (seniorer för grabbar 18 år och upp) det hade varit så kul att se när hn tävlade mot gubbarna första gången! Menmen, det är som det är...
Har iallafall haft mer ont och känt mig lite konstig i kroppen idag... Kan det vara ett tecken? Hoppas!
Bilder från fisket idag:

Mobilblogg -

Mobilblogg - sitter här vid en supermysig sjö faktiskt, fast börjar tröttna men Daniel, mamma o Lasse skulle nog kunna stanna här ett bra tag till.... Iallafall. Ibland uttrycker jag mig fortare än jag tänker. Vilket jag gjorde nyss..."kan ni fatta att det ligger en med snopp i min mage?! " var det som ploppade upp i mitt huvud och även flög ur min mun...Det var ju också en sån där stabil grej Agnes....


Värsta kulan!

Det är verkligen en kula som sitter på mig, så rund och fin! Det finaste på mig faktiskt, om man frågar mig är inget annat på mig fint tycker jag TYVÄRR!
Jaja, väntar på Daniel, han, jag, mamma och mammas man ska ut o fiska, eller ja, Daniel och Lasse ska fiska, jag tittar på jag :)
Hoppas förlossningen sätter igång nu snart då! Please!
Ganska så urtvättade tights, jäkla kamera och göra det så tydligt :)

Shopping tur, typ död

Kom nyss hem från min och mammas lilla shopping runda, var först till barnenshus, sen biltema, jula, därefter for vi och käkade donken, det är sjukt gott när man är gravid ska jag säga er! En runda på IKEA och sprang in i lite affärer på köpis så mina fötter, kropp och huvud är tvärslut nu! Kan inte fatta att jag en gång i tiden orkat vara ute å springa runt i affärer en hel dag 10 till 7 typ. Helt otroligt. Jaja, fick en hel del handlat iallafall!
* 2 st Boob tröjor
* Våtservetter
* En fin blomma i en fin kruka, tyckte mitt sovrum behövde lite liv!
* En pärm till skolpapper
* Nå lådor man lägger i byrån för att få bättre ordning
* Förvarings grejsimojj som jag ska hänga på eller brevis spjälsängen.

Perfect!

Låtsas söndag

Idag är det låtsassöndag, alla är lediga, sköönt?
Jag kom nyss ut ur duschen och fysjutton va skönt det var!
Ingen Ärta idag heller, och det känns fortfarande som att jag ska gå höggravid resten av livet nu. Äsch, Ärtan, kom denna vecka!
Iallafall, igårkväll när jag och Daniel skulle sova hittade jag denna förpackning i sängen? En tändstiftförpackning... Sånt händer bara när man har en pojkvän som mekar hela dagarna :), men hur den kunde hamna i sängen undrar jag?
Iallafall så ska jag fixa iordning mig, äta frukost, svara på mail och sedan åka iväg till Barnenshus och därefter IKEA :)

Bilder från idag

Jag älskar Daniels kamera!

Folkrace träning

Kom hem för ett tag sedan efter att ha varit i Rörberg och tittat på folkraceträning! Daniel, pappa och pappas sambo tränade. Jag knäppte några kort med Daniels systemkamera men nu är Daniel hemma och lastar av bilen och har kameran med sig men kan lägga ut bilderna sen.
Iallafall så hittade jag en tjocktröja i min byrå till min stora förtjusning som passade över magen! Det trodde jag inte!
Men det är på nätten! :)

Det jag längtar mest efter.

Det finns några grejer jag klarat mig utan länge nu men längtar efter som sjutton och ser fram emot när graviditeten är över och jag har min lilla son.
  • Sova på mage! Vet inte hur magen är efter och om man är öm eller så, men gud vad jag saknar att sova på mage! Det var enda sättet jag sov på före jag blev gravid så det ska jag göra så fort det går.
  • Äta kallrökt och gravad lax! För er som inte vet det så får man som gravid inte äta kallrökt och gravad lax. Jag som i vanliga fall är tokgalen i det! Hoppas på en bamse smörgåstårta med massvis med lax på när jag kommer hem från BB! Mamma? (A)
  • Äta massa ostar! Samma här, mögelost, brieost, fetaost och liknande ska man inte heller äta som gravid, och jag saknar det!
  • Kunna böja sig utan problem! Ni anar inte hur jobbigt det är att inte kunna knyta skorna!
  • Att kunna se "där nere". Haha det tar väl också ett tag eftersom magen måste dra ihop sig men, vad konstigt det blev när man helt plötsligt inte kan se gylfen osv!
  • Att kunna röra sig utan att känna sig som en val!
  • Men så klart det jag längtar absolut mest efter är ju Ärtan!
Sååå, när jag kommer hem vill jag ha smörgåstårta med massa lax, till efterrätt kex och ost, sen vill jag sova (haha som om man kan det med barn ) PÅ MAGE!
Denna underbara smörgåstårta gjorde jag och mamma på skolavslutningen - 11

Paket till dörren?

Jag visste inte att brevbärarna kunde komma enda fram till dörren emd paket nå mer, trodde att alla paket fick hämtas på någon post service grej, men icke sa nicke, idag plingade farbror brevbärare på dörren och stod där med ett paket adresserat till mig!
Är jag efterbliven kanske?
Fast jag säger inte vad det innehöll! Det får ni veta sen när goodiebagtävlingen drar igång!

GOOOOOODIEBAGS JA TACK!

Tänkte att ni kan behöva en till tävling som passar alla i väntan på goodiebag tävlingen jag kommer att ha, så därför drog jag igång en tävling i samarbete med Runns/Erikas. Skulle själv vilja vinna en valfri vara därifrån faktiskt...
Jaja iallafall, om ni vill ha försprång i goodiebagtävlingen jag kommer att fixa till er så bör ni gilla några av företagens hemsidor (Här hittar ni dom)


Och att bero på goodiebag, nu har Monia dragit igång sin goodiebagtävling! Absolut värd att delta i, hon tävlar ut en goodiebag för killar, en för föräldrar och en för tjejer!

AVSLUTAD

Nu drar jag igång en tävling i samarbete med Runns och Erikas Gaderob igen!
En tävling som passar exakt alla då webshoparna erbjuder mycket olika sorters saker, allt ifrån smycken, sminkborstar, nagelgrejer till minneskort, mobilskal och andra udda prylar!
"Jag är med och tävlar om en valfri vara värd upp till 300:- från Runns.se eller ErikasGaderob.se, tävla HÄR du med!"




(OBS! Skriv en ny kommentar för varje lott, om du skriver alla lotter i samma kommentar räknas det bara som en!)
LOTT 1 (Obligatorisk):
  1. Gilla Runns och Erikas Gaderob på facebook.
  2. Gå in webbshoparna och se efter vad du skulle vilja ha om du vann (max 300:-)
  3. När du hittat en vara på någon av sidorna så klicka på "Gilla" knappen du hittar under bilden på varan.
  4. Skriv en kommentar till detta inlägg innehållande ditt facebooknamn, länk till varan och din mailadress.
(Följande lotter är frivilliga)
LOTT 2:
  1. Kopiera bild och text
  2. Lägg ut på din blogg
  3. Skriv en ny kommentar till detta inlägg innehållande länk till blogginlägget.
LOTT 3:
  1. Skriv en status på din facebook om tävlingen, länka tävlingen och http://www.runns.se/http://www.erikasgarderob.se/
  2. Gör statusen "offentlig".
  3. Skriv en ny kommentar innehållande länk till statusen.

TÄVLINGEN AVSLUTAS 7 JUNI!

Vecka 39 (38+0)

Nu är det vecka 39, jag kan inte förstå! Gud så fort tiden går, han kan komma precis när som helst! Det känns som det var igår jag satt där med Nattis och nyss hade fått beskedet, Daniel satt på en buss på väg hem från halkbanan han hade varit på.
Även fast tiden flygit iväg i tomma intet så går tiden så jäkla segt nu! Jag vill bara ha honom i min famn nu! Det är så mycket frågor. Är han frisk? Hur ser han ut? Vad har han för temprament? OsvOsv....
KOM UT NU ÄRTAN!

Daniels stora t-shirt är otroligt skön just nu ska ni veta!

Godmorgon!

Det blev inte mycket till uppdatering igår då jag prioriterade bloggdesignen och svara på mail :) Men statistiken skötte sig själv tack vare tidningsartikeln tror jag.
Ska dock fixa lite småsaker på designen bara som ny header, större text på undermenysmenyn (nytt ord?) osv.
Går in i vecka 39 idag också, men mer om det+magbild får ni snart för nu är jag så hungrig!
Pusshej.

NY DESIGN

Ja då var det ny design TRYCK PÅ "F5" OM DET SER KNAS UT!
Observera att headern bara är tillfällig, det kommer upp en  ny inom en snar framtid.
Denna gång körde jag på lite grönt i designen mest för att snart kommer Ärtan och jag tycker det passar då :)
Det kommer säkert ske lite småförändringar senare i designen, kunde inte vänta! :)
Jag blir jätteglad om ni berättar om det är något knas med designen eller om ni tycker något är störande/fult!


Min statistik

Tror det hjälpte min blogg lite att vara med i annonsbladet faktiskt. Statistiken är högre än vanligt och min facebook hade en hel del vänförfrågningar från okända människor nu när jag loggade in.
Tyvärr så accepterar jag endast vänförfrågningar från dom som jag vet vilka det är på min privata facebook!
Ni andra får gilla min sida på facebook HÄR
Nu är jag iallafall hemma igen i Sandviken, sitter och tittar på Big brother och pillar på nya designen, mitt huvud består endast av massa koder just nu. PUST! Och endå ser det inte bra ut. Jaja jag måste fixa det eftersom det som sagt är något fel i nuvarande kodmallen.

Här är iallafall en bild jag tog idag med Daniels kamera:

Designar om...

Håller på att designa om för fullt. Även fast det blir en liknande design är det mycket som ska pillas med och jag är nybörjare på det här med HTML koder så det tar ju sin lilla tid. Vi får se när designen kommer upp. Skulle gissa på imorgon kanske.
Jaja, nu ska jag nog gå ut och titta hur det går för pappa och Daniel att laga motorcykel...

BRB

Nu ska jag flyga ivääääg (önska jag att jag kunde säga) men okej, jag ska ta min tunga gosmage och GÅ iväg för att träffa en tjej och göra en grej :)
Sen blir det förmodligen att åka hem till pappa en sväng, Daniel och han ska väl snickra garage och laga motorcykel, jag ska försöka kämpa på nya designen tror jag och sen hålelr jag på att fixa en blogg åt Daniel också, men om han kommer att blogga återstår att se haha :)

Med i Annonsbladet!

Kom ju faktiskt på att vi lever i 2000-talet och 2000-talet har något som heter webbtidningar! Så även ni som inte bor häromkring kan ju faktiskt läsa artikeln som jag är med i. Läs den HÄR bläddra fram till sida 26/27 så hittar ni mig :)

News of the day

  • Idag har Lena gissat på att Ärtan kommer, dock ser det mörkt ut på den fronten, så tvärr Lena, jag tror inte han kommer idag.
  • Sponsorerna till goodiebagtävlingen rullar in, redan nu kan ni se några av företagen som sponsrar bagarna HÄR (dock inte VAD de sponsrar med, det är hemligt fram till tävlingen). Psst ett tips: gilla företagens sidor på facebook redan nu så har du försprång sedan när tävlingen drar igång!
  • Ny design på G, den nuvarande designen krånglar en del och jag har en ny design på G, i samma stil som den nuvarande dock men med lite uppdateringar, vi får se när jag hinner klart med den.
  • Tävlingen rullar på, tävlingen jag har på gång där du kan vinna en body som känner av kroppstemperaturen på bebisen rullar på. Än är det ett tag tills den avslutas så delta på ni.
  • Mamma ringde nyss och sa att jag var med i annonsbladet, åååh hit har inte tidningen kommit än, vill se ju! Läskigt :)

Pappa ä snäll han å!

Hade sån tur att pappa ringde och frågade om jag ville ha lunch ida, så han bjöd mig på kebab/pizza buffé på Mia´s. Inte helt fel!
Daniel var så snäll och lämnade kameran hemma här också och sa imorse "du får låna kameran om du vill" AWW tack, så nu har jag lekt lite med den! Avundsjuk är jag på hans kamera men jag har tur som får låna den! Fast jag är SKITRÄDD att ha sönder den. Den skulle vara så typiskt mig, jag har alltid sådan otur, eller aa, är klumpig...
Fint va? :)

Lundmyr of Sweden

Prylgrossen.se som jag hade tävling i samarbete med har fått in Lundmyr of Sweden babykläder och tillbehör nu! Det är inte helt fel måste jag säga :)
Som sagt för er som inte vet vad Prylgrossen är så är det en webbshop som har något som passar alla, dom har lite av allt möjligt...

Daniel ä snäll han!

Nu kom Daniel och han tog med lite av sina stora härliga kläder åt mig som jag får låna av honom! Guuså skönt!

Gelepenslar utan gele

Uppdaterar väl om riset då, kokade det i 15 minuter det blev skitabra, nästa gång ska jag prova på att vara dansk och koka det i 10 minuter... Förresten titta så fint Lukas tigger av Daniel (Se bild nedan)

Det gick jättebra på HLR kursen idag också! Vi fick lära oss lite om brännskador, förgiftningar, skallskador, svimmningar osvosv. Nu är vi iallafall klar med den kursen och innehar F-HLR certifikat som det heter. Skitabra! Egentligen borde alla i hela världen få gå sådana där kurser och få lära sig allt det där. Synd att det inte finns resurser för det.

Iallafall så kom penslarna till mitt gelekit idag, hahaaa, så bra nu har jag penslar men INGENTING annat, jaja, paketet med UV lampan och det kommer nog senare i veckan eller nästa vecka. Jag vill ju fixa naglar NU...

Danskarna kokar inte riset lika länge

Står och lagar mat, chicken bits och ris! Mumma. Iallafall, på risförpackningen så står det att vi svennar ska koka riset 15 minuter och Danskarna ska koka det i 10 minuter, VARFÖR?!
Titta:
(klickbar bild)
Nu drar vi oss mot familjecentralen för förstahjälpen kursen! Hörs och ses :)

Goodiebagtävling

Nu så ska jag fresta er lite, det är nämligen så att jag håller på att ordnar goodiebag tävling åt er! Som alla TJEJER kommer att kunna delta i. Vem älskar inte goodiebags? Håller på att samla ihop sponsorer för fullt och har redan fått ihop några, endast de bästa företagen (enligt mig)! Tävlingen beräknas komma upp i slutet på maj/början på juni.
(Är du företag och intresserad av att vara med och sponsra, maila [email protected])

Så länge kan ni hålla utkik på Monias blogg där hon ska dra igång en goodiebagtävling vilken dag som helst med en goodiebag värd ca 14 000 kr!

Diiiduuuudiiiduuu

Sitter här i mitt nästintill bakteriefria rum med Daniel och vi försöker ta oss ner på nedervåningen för att få i oss lite mat. Klockan 1 ska vi på förstahjälpen kurs inrikting barn igen del 2 av 2, mycket intressant faktiskt. Får se vad vi får lära oss idag!
Om ni undrar varför tex Daniel inte är i skolan idag så är det för att han är klar med grundämnerna som vi har idag :)
Iallafall idag så har mamma gissat på att Ärtan kommer, men jag kan då försäkra er om att här är det ingen bebis på G, känner mig precis som vanligt. Tyyyyypiskt!
Ruffsigt och nytvättat hår, ni vet väl att man aldrig ska borsta håret när det är blött? :) Och att det är bäst att handduks och lufttorka det! Jag gör oftast både och endå är mitt hår som ett skatbo.... Några tips?

Har du veckans blogg?

Vi kör igen. Passa på att få några extra läsare till din blogg.
Denna vecka får ENDAST BLOGGARE ÖVER 20 ÅR anmäla sig till "Veckans läsvärda blogg".

För att vara med och tävla:
* Skriv "Jag är med", "zebran släppte en brakfis" eller vad ni vill i en kommentar till detta inlägg bara så är ni med! Kom ihåg att tänka efter om du är över 20 år eller inte. "Snart 20" duger inte.

Psst, ett litet plus i kanten är om ni gillar min sida på facebook.


Tidigare vinnare:
*Inget krav: Alicia
*Endast gravidbloggar: Zarah

Bilder

Bilder som jag tagit med Daniels systemkamera. Lite syns det hur bra jag och mamma städat :)

Mamma och jag kan vi :)

Gud så jag kämpat idag! Min mamma också, måste faktiskt säga STORT tack mamma för hjälpen!
Vi rev ut ALLT ur mina rum, ja förutom möblerna. Sedan dammsög, torkade golv, rengjorde varendra vrå på hyllor och grejer. Hade alla fönster öppna också och vädrade ut ordentligt. Haft alla sängkläder och kuddar på vädring. Osv Osv.
Sedan möblerade vi om, superbra blev det!
Har även börjat packa bbväskan, framsteg!
Hoppas allt detta hjälpte förlossningen att starta igång nu då!
Nu har Daniel kommit hit iallafall och är mycket imponerad av min och mammas storstädning+möblering.
Jag har fått låna Daniels systemkamera och lekt lite :)

Veckans blogg!

Denna vecka fick bara gravidbloggar anmäla sig till veckans blogg!
Vinnaren denna vecka blev...
Zarah!
Zarah driver en jättemysig blogg som innehåller mycket bilder med bra kvalité och finfina inlägg.
Hon är mamma till en sjukt söt liten tjej och en liten i magen som beräknas titta ut i slutet på juni, matte till en urgo vovve och sambo med sin sambo!
Självklart läsvärd blogg! Man blir glad av att bara titta på den!

Tidigare vinnare av "veckans blogg":
* Alicia

Supertips till er föräldrar!

Familjehäftet är något alla ni föräldrar borde ha i bakfickan!
Häftet innehåller ca 200 erbjudanden och rabatter på baby- och barnprodukter och aktiviteter.
Häftet kan hjälpa dig att spara tusentals kronor på blöjor, mat, leksaker, nöjen, kläder och mycket mer!

Familjehäftet kostar 300:- och av det går 25:- direkt till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus!

Läs mer om häftet HÄR.
Följ Familjehäftet på facebook HÄR

Njaa måste till IKEA först...

Måste hinna dessa saker innan Ärtan pärtan kommer:
  • Åka till IKEA
  • Packa BB väskan
  • Städa klart
  • Färga ögonbryn, det gör jag i Gävle på salong
  • Färga ögonfransar, kan jag göra hemma om jag får tummen ur röven
  • Hinna till Högbo spa och använda presentkort jag och min syster fick av mormor

37+4

Idag är det Vecka 37+4, 16 dagar kvar till BF. Jag föddes i vecka 37+4 VARFÖR KAN INTE ÄRTAN OCKSÅ GÖRA DET?! Jaja, hoppas han kommer denna vecka!
Bilden är från igår, därför det står 37+3 på den.

Leva om ! bloggar när jag

Idag så jäklar jag jag grejer för mig! Ska leva om som tusan så kanske förlossningen sätter igång? :)
Måste göra:
  • Städa mina rum, båda 2, varenda liten kvadratcentimeter ska vara skinande ren och lukta såpa!
  • Städa lite på vinden
  • Packa förlossningsväskan
  • Handla lite gosaker och sånt till förlossningen/BB )
  • Skriva ett förlossningsbrev
Tack o hej, vi höres, jag blogagr när jag har mina pauser (vilket betyder rätt ofta) :)

VINNAREN AV KLOSSARNA

Vinnaren av de fantastiska lekklossarna från Happy Eco är...........*trumvirvel*.....................................
ANNICA!
Ni andra ska inte gråta över att ni inte vann denna gång, det kommer fler tävlingar.
Gå gärna in på Happy Ecos hemsida och shoppa med gott samvete för naturen så länge!

Tack Happy Eco för samarbetet och tack till er som deltog

Daniel värsta fotografen.

Är hemma från cruisingen, har varit det en bra stund. Att vara på cruising höggravid, njaaa inte mit grej kanske. Skönare att vara hemma :)
Men en lite kul grej är att Daniel har köpt sig en systemkamera! Jättekul ju! Lånade den och knäppte några kort, men kan tyvärr ej visa er dom då han har kameran och inte är här :(
Jaja, känns bra iallafall att han har en riktigt bra kamera nu när Ärtan snart kommer, jag kommer vilja ha miljoner bilder på honom varje dag! Dom växer ju så fort, då är det viktigt att dokumentera, och extra bra om det blir bra bilder!
Fick en bild jag också iallafall med min gamla hederliga digitalkamera!

TÄVLING AVSLUTAD

Vinnare presenteras inom kort!
Vinnare presenteras inom kort!

Cruising

Ikväll är det cruising i Gävle. Jag har inte haft en tanke på att åka in just för att jag är höggravid och nästan handikappad typ. Tidigare år har jag inte missat en enda cruising här i närheten. Jag älskar att bara glida runt i en härlig bil med härliga människor och titta på andra härliga bilar med härliga människor, men i år, NÄE ingen lust för 5 öre faktiskt, menmen jag ska endå in med Daniel nu och titta lite i betydligt lugnare tempo än tidigare år.  Fast ja, undra som sagt om jag verkligen har lust...

Detta kan ni göra på bloggen idag.


Lördag den 12 maj 2012

Det känns som att det är söndag. Jag förstår inte. Äsch.
Ingen bebis idag, och än så tar det väl ett tag innan det kommer någon bebis förmodar jag.

Håller på med ett projekt till er läsare som ni kommer kunna ta del av i slutet på maj/början på juni, kommer bli skitbra tror jag. Håll ut!
Iallfall så tröttnade jag på mina naglar idag och alla är avklippta nu, väldigt stabilt Agnes.... Mina händer ser numera ut att tillhöra en 80 årig dvärg. (Mina händer är torra och små, och ser ännu mindre ut utan långa naglar). Men vad fasen gör det om 100 år?
Måste bli kvitt med mina i-landsproblem, dom tar kål på mig.
Tog iallafall en bild på magen framifrån, och jag döljer inte ens naveln! :)
Guuuu så fin mage! Älskar dig lilla knodden trots att jag aldrig träffat dig!
Är det inte märkligt tt han är så nära mig som det bara går, men jag har aldrig sett honom och känner honom inte. Fantastiskt hur kroppen fungerar endå.

DUMMA NAGLAR!

Mina naglar vill inte alls som jag, på ena handen går dom av HELA tiden trots nagelstärkande och myrraolja. Säkert på grund av den där jäkla bindävssjukdomen. Nä nu får mitt UV gel kit ta och komma så jag iallafall kan förstärka dom!
Trodde ju att kitet kom igår, pappa, som beställde det åt mig hade fått en sån där "Hämta ut paket lapp" så åkte han  och hämtade paketet, men inte va de nå nagel stuff e.... Det var några bildelar.. Skrotnisse! Typiskt...
KOOM NU!

Sista chansen.

Ikväll klockan 18.00 stänger jag tävlingen om lekklossarna från Happy Eco. Senare på kvällen eller på måndagen presenteras vinnaren.
Men än finns det tid att delta HÄR! Skynda!

Sen kan jag passa på att påminna om tävlingen jag har i samarbete med 4mom.se, där ni kan vinna en valfri ThermoBaby body! En body som känner av babyns kroppstemp. Hur häftigt är inte det? :)
Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen
Avslutas den 28 maj.

Ja men se på ***

Magen har ju faktiskt växt, fast det känns som jag allltid varit så här tjock!
Första bilden e från vecka 20-22 tror jag...
create an animated gif


Ny design?

Eftersom jag blev på dåligt humör nu så sitter jag och tittar på nya stilmallar och designers. Blev sugen på att fixa ny design... IGEN... Är inte riktigt nöjd med den nuvarande. Har hittat en ny stilmall jag vill ha, men vill även ha in en dropdown meny som jag har på denna, och där brister det, inte fan kan jag sånt e.......!

Ååå klant Agnes!

Fyyyyyyyyyyyyfan vad less jag blir på mig själv, knådade med väääärsta inlägget huuuuur länge som helst men bilder och grejer, dessutom segade datorn sjukt mycket, och när jag är klar och är skitnöjd med inlägget inser jag "FEL BLOGG" ååååå! Blir galen, hela inlägget hade jag skrivit på min tävlingsblogg och javisst, texten kan man kopiera, men måste ladda upp ALLA bilder igen vilket jag inte orkar. Nu blev jag sur. Hejdå.

Skit i BF

Nu i ca 2 veckor har jag total ignorerat mitt beräknade förlossningsdatum! Jag har bestämt mig för att inte bry mig om det, väntan kanske inte blir lika jobbig så om man skulle gå över tiden ? Jag vet inte. Vi får se! Jag hoppas han kommer nästa vecka :)
Jag har dessutom fått stryka en till gissning på "Gissa bebis" listan idag. Therese Andersson, kanske har du gissat rätt längd och vikt iallafall? Vi får se...

Are you happy?

Fastnade för denna bild som Sandra lagt ut på facebook.  väldigt bra bild!
Läs gärna hennes blogg förresten, där kan ni se hur det är att vara 17 år och tvåbarnsmamma :)
http://enligtsandra.webblogg.se/

Komplex

Komplex nummer ett: Jag har väldigt stora ögon, ser ut som golfbollar tycker jag,  nu vill jag ha bekräftelse! Skriv att jag ser redig ut endå :)

Daniel gav mig en tatuering

Daniel tatuerade mig nyss med en bild på mig själv :) Go va?

Freeeeeedag

Idag är det fredag, det struntar jag numera i, förut innebar det kanske att vara ute hela natten och greja eller sitta hemma och smälla i sig massa onyttigheter, nu är det bara en vanlig dag, och det gör faktiskt INGENTING för mig.
Jag önskar att jag kunde säga "vi får se vem som mår bäst imorgon" till er som ska supa ikväll, men jag känner mig ju som en avsupen alkiskärring varje morgon när jag vaknar så det sket ju sig :) Jaja, underbart väder idag! Eller inte, men det skiter jag också i faktiskt, jag orkar inte röra på mig endå så.
Nu ska jag dra ner Daniel på nedervåningen och käka något. Helst hade jag velatha McDonalds som vanligt men kära nån, jag kommer verkligen RULLA fram då.
Att bero på att vara ute hela nätterna så hittade jag en påse med grejerna jag hade i min kära A-traktor (som numera är såld)! Å vad jag saknar den, även fast jag tycker det är jätte tattigt med epa så var det faktiskt skitroligt att bara åka runt hela nätterna och dessutom om jag skjutsade någon killkompis så klev lilla JAG ut på förarsidan och alla bara glodde! :)
En regnig och risig bild på mig och min A-traktor, numera bor den hos Victor och har blivit en rullande sophög :)

Lite roligare att borsta tänderna.

Haha det blev helt plötsligt roligare att borsta tänderna nu! Daniel är jätteavundsjuk på min nya tandborste :) how to make an animated gif


Bloggtips!

Hittade en härlig blogg här om dagen! "Mitt liv som pappa" heter den. Det är en grabb som fick sitt första barn när han var 20 år. Hans intressen är familjen, lastbilar och bilar.
Det är sällan man stöter på killar och pappor som bloggar men när man väl gör det så blir jag väldigt glad!
Jag tycker ni ska följa denna pappas vardag!
http://mittlivsompappa.bloggplatsen.se

Vitare tänder med Blue Illume!

Idag låg det en lite annorlunda tandborste i brevlådan.

Tandborsten heter Blue Illume och borstar inte bara tänderna rena utan bleker även tänderna samtidigt som den motverkar de bakterier som skapar plack och tandköttssjukdomar! Enbart med hjälp av ett slags blått ljus, ja och så vanlig tandkräm! Låter det inte otroligt bra?

Läs mer eller köp fantastiska tandborsten på www.blueillume.net den är din för endast 149:-


Nu tänkte jag använda denna i en månad i sträck och sedan berätta för er vad jag tyckte om den!

Mina tänder och munhälsa just nu:
Jag har ljus gula tänder förmodligen från mitt tedrickande och mitt tandkött blir ofta inflammerat.


Bild på mina tänder just nu (observera att det är svårt att få en rättvis bild, bilden är tagen med blixt):



Så om en månad skriver jag om min tand- och munhälsa igen och visar er en efterbild!


Hur ska jag klara mig utan detta?

Jag älskar ju denna sport! Det kittlas i hela mig! Eller ja, helst skulle jag vilja köra rally men det är jag alldeles för kass för.
Hur ska jag klara mig utan detta i sommar? Jag förstår inte! Okej, jag tror ifs att jag kommer skita fullständigt i detta när min älskade och efterlängtade Ärta kommit, men just precis nu så förstår jag inte.
Önska alla ni kunde få uppleva känslan av att stå på startplattan, köra iväg, ratta och inte ha något annat i skallen än "VINNA". Helt underbart.

Om jag skulle jobbat i sommar...

...så hade jag defenetivt sökt detta sommarjobb! Det är en riktig blocket annons som du kan hitta här: http://jobb.blocket.se/ledigt_jobb_i_stockholm/Sveriges_slappaste_sommarjobb__Husqvarna_AB_1047616.htm?last=1

Sveriges goáste

Tiden går skitsegt. Jag är liksom inne i en bubbla, det känns som jag kommer gå så här resten av livet och att jag e helt ensam, haha...
Jag har ialllafall gjort en kladdkaka till mig själv! :D
En Agnes special! Kan hända att det blev Sveriges godaste kladdkaka typ...
Jag brukar gå enligt de vanliga receptet men när man blandat ihop smeten så har man även i massa småbitar (ca 0,5-1cm) med blockchoklad och nougat! Sen in i ugnen! MUMMA!

(Det där ljusbruna i kladdkakan är en redig bit nougat!)

Big Brother

Jag följde Big brother när det drog igång, men nu missar jag nästan varenda avsnitt och tittar bara på söndagsfinalerna.. Jaja men iallafall, jag hejade på Joe från början men han rök ju... Nu hejar jag på Lars!
Tittar ni på BB?
Vem vill ni ska vinna?


VECKANS NAGELDESIGN

Jag har på senare tid gårr och totalförälskat mig i ugglor! Vet inte varför, men jag är helt fäst vid dem. Så hittade jag denna nageldesign! Det är den HÄR tjejen som har målat dom.
Är dom inte helt fantastiskt gulliga?

Nudååå!

Haha jag verkligen sitter och letar tecken på om förlossningen är nära, hittar INGENTING, jag kommer få gå så här resten av livet nu... Gud så dumt det gör bara att jag längtar ännu mer. I värsta fall kan det ju ta typ en månad innan han kommer så jag borde förbereda mig på det värsta.
Jag själv däremot är född i vecka 37+4, jag hoppas att Ärtan också vill ut så tidigt och inte som sin pappa Daniel som aldrig ville ut, gick över tiden så långt det gick och sedan fick förlösas med kejsarsnitt för han var så stor!
Buhu...

Glöm inte tävlingen i samarbete med Happy Eco som avslutas om 2 dagar! Du hittar den HÄR.
Sen har vi tävlingen i samarbete med 4mom om bodyn som känner av bebis kroppstemp. Den hittar du HÄR.

TVÅ DAGAR KVAAAAAAAAR

Nu är det bara två dagar kvar tills tävlingen om lekklossarna från Happy Eco avslutas! Det är endast sex stycken som deltagit vilket betyder STOOOOOOOOOR chans att vinna!
Skynda att delta! http://aggehh.blogg.se/2012/april/vinn-handmalade-lekklossar.html'

Ett till paket!

Hämtade det andra paketet på hemvägen (undra varför inte paketen skickas till samma ställe? :S) Jaja, i det låg den smarta sidokudden jag bloggade om (Läs det inlägget HÄR). Ni kan köpa den och mycket annat praktiskt och bra på 4mom.se!
Sen har jag ju en tävling i samarbete med 4mom.se som ni borde delta i! Där kan ni vinna en valfri ThermoBaby body som visar när bebisens kroppstemp blir för hög. Tävlingen hittar du HÄR.

Nä, nu blir det lite falukorv och makaroner, gourmet mat om man frågar mig! :D

Vecka 38! (37+0) FULLGÅNGEN

Idag går jag in i vecka 38! Från och med denna vecka räknas graviditeten som fullgången. Han är alltså färdigbakad nu. Hoppas han kommer snart! Tålamodet förjar tyna bort.
Osminkad och risigt hår får man minsann ha som gravid!

Pakeeet!

Hämtade ut ett paket i samma veva också! Från urhärliga webbshopen Prylgrossen.
I låg det detta underbara bebisplagg från ett av mina favoritmärken, BÄBIS.
Du hittar dessa kläder på http://www.prylgrossen.se !

Har ett ärende sen och då ska jag även hämta det andra paketet som ligger och väntar på mig!

Barnmorskebesöket

Innan vi skulle till BM så käkade jag och Daniel på McDonalds! Jag smakade en ny wrap, helt ok, hade dock räckt med bara en wrap utan pommes för man blev så mätt!
Jaja, sen när vi kom till barnmorskan fick vi vänta i 20 minuter innan vi fick komma in för dom höll på att byta datorer mitt opp i allt?
Hon tog det där hemska sticket i fingret, mätte mage, lyssnade på bebishjärtljud och kände på bebis. Allt såg jättebra ut och bebis har nu kilat fast sig. Inte konstigt att jag går runt och har jätte ont och känner tryck i (ursäkta uttrycket men) röven.
Ska dit om två veckor igen men vi hoppas vi slipper! Alltså att Ärtan kommit innan dess :)

Var till Daniels pappas jobb innan besöket också. Visst är deras hund go? :) Daniel fastnade på bild också jippi!
Trött vovve.

Jag har vuxit ur 56-62...

Igår när jag var hos pappa passade jag på att gå ner i källaren och titta om jag hittade några av mina gamla bebiskläder, och se på f*n visst gjorde jag det! Han har varit duktig och skrivit att jag växt ur dom också, kan ju vara bra att veta!

Godmorgon!

Idag regnar det, alla klagar, inte jag, jag tyckte det var på tiden nu, mysigt med regn ibland!
Kom iallafall ut ur duschen nyss och sitter här och gruvar mig inför dagens värsta - hitta kläder som passar... Om det inte var så kallt och så många skulle titta så skulle jag gå naken. Det är enormt drygt.
Jag måste sluta duscha så mycket också förresten. Jag duschar 2 gånger per dag, fast jag inte ens behöver! Det är bara skönt när man har ont lite här o där men huden min ser ut som en 80-årings.
Jaja, idag ska jag försöka ta mig till coop och hämta ut paket sen är det ett barnmorskebesök inplanerat. 
Bilden är från igår....

Gratis presentkort!

Juste! Idag i brevlådan låg det ett presentkort jag fått helt gratis från Gratis bio! Där man samlar poäng superenkelt och sedan kan lösa in mot presentkort eller biobiljetter!
Bli medlem du också på http://www.GratisBio.se <--- Klicka!
Syns det att jag är höggravid framifrån tycker ni?

Fyra saker jag är rädd för

  1. Att vattnet ska gå i sängen. Då blir ju min älskade säng förstörd! ÄCKLIGT!
  2. Att vattnet ska gå i soffan! Då blir ju soffan förstörd!
  3. Att vattnet ska gå i bilen! Jobbigt, äckligt och det blir förstört!
  4. Absolut värst: att vattnet ska gå i någon annans säng, soffa eller bil!
Jag är verkligen jätteorolig för det här med vattnet nu. Imorgon räknas det som en fullgången graviditet och Ärtan kan komma när som helst.
För vissa sipprar bara vattnet ut, för vissa så forsar det ut utan förvarning och vissa går det inte alls utan barnmorskan måste ta hål på hinnorna.
Jag hoppas på att vattnet ska gå av sig själv, eftersom det är det som är naturligast, MEN jag hoppas att det går på förlossningen när jag hunnit ur mina egna kläder.

Vårkvällsol

Det är verkligen superskönt ute ikväll! Sitter med ytterdörren öppen. Daniel och pappa är ute och snickrar och jag har nyss varit runt en sväng på gårn, haha, det är de som är så skönt med att vara här, det finns så mycket att titta på och göra BARA PÅ VÅRAN GÅRD. Det var en bra plats att växa upp på.
Ser ni längdskillnaden på pappa och Daniel? Pappa är inte lång han eller, och Daniel är superlång. Pappa är bara 164 cm! Haha Ni förstår vem jag ärvt min längd ifrån va? :)
Sen på sista bilden så är det min dumma folkracebil :)

Där jag faktiskt mår som bäst...

...i folkracebilen, i rallybilen, i folkracedepån, det får låta hur fjantigt det vill men när jag är i en folkracedepå eller sitter i bilen och rattar på banan, då är jag nöjd och som gladast. Jag är ett så kallat folkracebarn. En sån människa som fått följa med på folkrace sen jag lärde mig gå. Folkracebarn är bra barn, oftast blir dom barnen tåligare ;)
Jag ljuger inte! Ni ska bara veta :)
Jag högst upp! Känns lite jobbigt bara att grabben brevid endå nästan är lika lång som mig...
Här har jag en blå overall.

Våran hund kan oxå... Eller?

Ja, efter att sett den där videon med Jack russeln (se här) som typ kunde allt, så tittade jag om våran hund Lukas är lika smart.... Se resultat här:
OBS! nu får nu "äntligen" höra min röst. Dock är jag dunderförkyld så jag låter inte som jag brukar haha...

Dumma mc....

Daniel står ute å skruvar på sin motorcykel som inte alls vill gå. Tycker synd om honom. :( inte kan jag hjälpa honom heller..... Han ska iväg också, får se om han hinner det. Sedan på eftermiddan ska han och jag till Kungsgården till pappa iallafall, Daniel ska väl snickra garage med pappa, vad jag hittar på är ännu okänt, men det e skönt att vara där ute hos pappa, han bor verkligen på landet.
Ååå längtar tills Daniel får körkort! Han blir ju 18 snart (6 juni)
JAAAA nu fick han igång den! :D:D

Läsaraktiviteter

Detta tycker jag att ni kan ägna er åt idag:
Så nu vet ni vad ni har att göra en stund. Men jag då? Usch jag vet inte, något vettigt måste jag kunna komma på.

Min drömhund.

Jag är mer smådjursmänniksa (gnagare osv) ja och så katter. Men om jag ska ha en hund så ska den vara så här:

Tårta!

Första hjälpen kursen gick bra! Intressant, och jag tycker ALLA borde gå en sådan, vi fick lyssna lite om HLR, blåsa och trycka lite på dockor. Nästa måndag fortsätter den, får se vad vi får göra då. Tydligen skulle det vara ännu mer praktiska saker då.
Nu sitter jag hemma hos Daniels mamma iallafall, Daniels lillebror fyller 16 år, MEGASTORT GRATTIS SIMON!



Förresten så visst var det en lite rolig tävling jag drog igen nu? Lite annorlunda än andra bebiskläder! Om du inte har någon bebis själv kan du vinna den åt någon annan :)
http://aggehh.blogg.se/2012/may/vinn-en-thermobody.html
Jag är bäst på att ha bra tävlingar tycker jag!
Allt för er bloggläsare, när jag får ut så mycket av er måste ni få ut något av mig. Önskar jag kunde ge alla mina läsare grejer!

VINNAREN AV PRESENTKORTET

Stort tack till prylgrossen som sponsrade med det underbara priset.
Och framförallt ett stort tack till alla er som deltog!


Känner du för att tävla igen så kan du delta i mina två andra pågående tävlingar som du hittar uppe i menyn.


VINN EN THERMOBODY!

Nu lottar jag ut denna fantastiska ThermoBaby body i valfri färg och storlek i samarbete med www.4mom.se!
Denna fiffiga body fungerar på så sätt att när barnets kroppstemperatur överstiger 37,5 grader så bleknar bokstäverna bort!
Finns i flera färger och storlekar.
"Jag är med och tävlar om en ThermoBaby body från http://4mom.seAgnes blogg! Tävla >HÄR< du också."



  1. Skriv om tävlingen i din blogg eller på din facebook. Använd tävlingsbilden och bildtexten.
  2. Gilla 4mom på facebook
  3. Anmäl dig till 4mom´s nyhetsbrev.
  4. Skriv en kommentar innehållande ditt fullständiga facebooknamn och länk till blogg/logginlägget, glöm inte att fylla i mailadress!
Klart!

TÄVLINGEN AVSLUTAD

Första hjälpen för bebisar/småbarn

Idag så ska jag och Daniel gå på en första hjälpen kurs där inriktningen är bebisar och småbarn! Vi blev tipsade om detta genom föräldrargruppen och tyckte det kunde vara en bra grej. Så vi anmälde oss. Klockan ett ska vi vara där och det håller på i tre timmar, samt tre timmar igen nästa måndag så det är en lång kurs!
Jaja, vi hörs väl senare då! Jag tycker det ska bli lite roligt :)
Glöm inte att jag avslutar Prylgrossentävlingen ikväll 19.00.  Kort där efter presenterar jag vinnaren här på bloggen så ha lite koll :)

Golf och frukostbuffe

Jadu, inatt har varit en jobbig natt, kunde inte somna förren efter klockan 2 för att jag hade så ont i axeln (?) Jaja det gick över iallafall, vaknade runt 5 sen och då hade jag svin ont i knäleden och fotleden. Jäkla EDS... Det fick bli en alvedon på det så kändes det lite bättre så jag somnade om. Då drömde jag istället att jag var ute och åkte en risig gammal golf (en bilmodell för er som inte är insatta) så stannade jag här och där för att käka frukostbuffer? Hungrig eller?
Jag drömmer alltid helt sjuka drömmar. Skyller på graviditeten.

Och att bero på sova. Mamma och Daniel har lite roligt åt hur jag donar i min säng innan jag ska sova...
Men det är faktiskt ganska svårt att ligga bekvänt när man är gravid.

Så här sover jag! :) OCH ENDÅ LIGGER JAG OBEKVÄMT?

Tips till gravida och nyblina föräldrar

Ni som har en liten nykläckt männsika där hemma eller ni som går i väntans tider, här tänkte jag tipsa om en väldigt bra grej!
Som dom flesta vet så bör man inte låta spädbarn sova på mage på grund av risken för PSD (plötslig spädbarnsdöd), sen är det inte heller bra att dom sover för mycket på rygg då dom kan få platthuvud, så vad finns det kvar? Vad är bäst? Jo, att sova på sidan så klart. MEN när man lägger en bebis på sidan rullar dom väldigt lätt över på mage.
Det är då denna supersmarta kudde kommer in i bilden!
Kudden är framtagen för att bebisen ska kunna ligga säkert och bekvämt på sidan. Barnet får en skön sovställning och kan röra armar och ben fritt.
Denna supersmarta kudde kan du hitta härhttp://4mom.se och den kostar 249 :-


Vad händer i sommar?

Ska ni göra något speciellt i sommar? Berätta gärna vad, det är alltid roligt att höra!
Mina sommrar brukar ju bestå av massa folkrace på helgerna, sen har vi åkt på folkracefestivalen som håller på en vecka i Motala två sommrar i rad. I sommras blev det en Motala sväng, sen massa små utflykter hit o dit :)
Denna sommar kommer dock verkligen vara annorlunda! Nå folkrace blir det inte av, nu blir det folkracepaus och fokus på lillen.
Jag undrar verkligen vad jag kommer att ha för mig i sommar! Så spännande allt! Det kommer nog inte bli lika många småutflykter och äventyr utan jag kommer få vara med om ett jätteäventyr HELA TIDEN istället. Underbart.
Jaja jag har inget planerat iallafall och vill inte planera någonting förren jag sett vad jag fått för en son :) Man vet ju faktiskt aldrig vad det är för barn man får, han kan ju ha speciella behov eller vad som helst.
Längtar till värmen gör jag iallafall, men INTE getingarna och åska! USCH
Sommarbilder <3

Än hinner du!

Har du inte deltagit i tävlingen om presentkortet som är värt 350:- från prylgrossen.se än? Bara lugn än hinner du! klockan 19.00 ikväll avslutas den!
Alla kan delta och det finns garanterat något för alla i deras webbshop!
<--- Varor från prylgrossen (klickbar bild)
Kika in på http://prylgrossen.se jag är säker på att du hittar något du vill ha ;)
Tävla här: http://aggehh.blogg.se/2012/april/vinn-presentkort-vart-350-.html

AVSLUTAD

Vinnaren hittar du HÄR
Okej, vi kör en till gång, men hädan efter så kör jag en kategori på varje vecka!
Förra vinnaren var: Alicia!
Denna vecka så är jag ute efter GRAVIDBLOGGAR!
Så alla ni som är gravida och bloggar är välkommna att anmäla er till veckans blogg!
Ni andra får vänta till någon vecka när det kommer en kategori som passar in på eran blogg.

För att vara med:
*Skriv i en kommentar att ni är med
Veckans mest läsvärda gravidblogg utses nästa söndag (13 maj)

Delta gärna i tävlingen om lekklossar från HappyEco så kanske jag lägger extra märke till dig ;)
http://aggehh.blogg.se/2012/april/vinn-handmalade-lekklossar.html

Lastbilschaffis så hett!

Jag går ju på sluskfordon som dom "utomstående"  kallar det :) Denna bild cirkulerar runt bland mina slusk kompisar på facebook, tyckte den var en aning rolig! ;)

Min sjukdom

Som några av er vet har jag en sjukdom. Jag har under hela livet gått med ledsmärtor som inte hjälpts av värktabletter osv. Varit under utredning på sjukhuset här och i Uppsala sedan jag bara var något år gammal. Men inte förren 17 år senare fick jag reda på varför. Jag har sjukdomen EDS (Ehlers-Danlos syndrom). Dock fick jag reda på detta endast någon vecka efter graviditets beskedet så det glömdes bort. Jag vet knappt vad sjukdomen innebär eftersom jag fullständigt sket i det och brydde mig bara om graviditeten.
Jag vet lite om den iallafall, men bara hur den kan påverka graviditet och förlossning.
"Kvinnor med Ehlers-Danlos syndrom bör övervakas under graviditet och förlossning på grund av tendens till för tidig förlossning, avlossning av moderkakan och stora blödningar och bristningar i underlivet."

Det är på grund av detta jag fått gå på extrakoller (ultraljud) hos specialist mödravården under graviditeten. Vet att vissa har funderat.
Iallafall nu ska försöka sätta mig in mer i sjukdomen och försöka förstå mig på den. Jag har inte ens fått någon vettig förklaring av läkaren vad det är något. Fast för att få det måste jag nog till läkaren i Uppsala efetrsom ingen läkare här vet vad det är.
Någon av er som har erfarenhet av sjukdomen?

Nä... NU HAR JAG ALLT!

Jag och mamma cyklade ner till Mcdonalds idag och åt lunch, gott! Vi tog även en runda på Dollar store och Rusta, köpte lite smågrejor.
Sen har jag städat åt min älskade lilla hamster och mina marsvin.
Nu sitter jag här, TVÄRSLUT eftersom min aktivitetsmätare nått max för dagen. Det är ganska eländigt att vara höggravid och förkyld. Det konstiga är att det känns som att så här kommer jag nu vara resten av livet. Jag har glömt hur det är att inte vara gravid.

Jaja, nu har jag nog exakt ALLT i bebisväg. Skönt! Nu är det bara att komma Ärtan Pärtan!
Ena hörnet i mitt rum är överfullt för tillfället.
Detta är inte ens allt...
Jaja, tänkte visa en bra grej jag köpte för någon månad sedan från Tupperware!
Man lägger i våtservetterna där istället för den ordinarie förpackningen så håller de sig mycket längre! :)

Veckans blogg!

Usch detta var så himla svårt! Ni har ju underbara bloggar allihopa och det skojar jag inte om! Egentligen var det flera som skulle kunna ligga i detta inlägg men ni får flera chanser!
Veckans mest läsvärda blogg fick bli http://aliciaalinnea.blogg.se/ !
Denna tjej är endast 12 år men bloggar redan som en proffsbloggare enligt mig! Hon bloggar bättre än VÄLDIGT många i min ålder. Hon bjuder på välskriva inlägg med mycket fina bilder. Då och då åker även en videoblogg in och där kan ni se en tjej som snackar bra! Inget tomprat och inga  "ööö".
På fritiden dansar hon och det har hon gjort sedan 2004 så hon kan sin grej denna tjej!

Guuuuumorron!

Sitter här i bara underkläder i brist på vanliga kläder... Det börjar bli tjatigt att vara tjock. Inga kläder passar! Aja Daniel har stuckit iväg och träffat en kompis, dom skulle åka Daniel lilla superbåt och fiska, inget för mig, båten sjunker nog då! :)
Vad som händer idag är ännu ett mysterium, borde nog egentligen göra en storstädning av mina rum innan Ärtan kommer men så jävla ont som mitt bäcket gör idag så hoppar vi det så länge... Ni kan gärna få städa, samma här först till kvarn!

1 DAG KVAR på tävlingen om ett presentkort värt 350:- skynda att delta !!! Avslutas imorgon klockan 19.00

6 DAGAR KVAR tävlingen om ekologiska lekklossarna! Endast två hittils som deltar vilket betyder STOR chans att vinna!
Minitävlingen om tre ark med nagelstickers får ni gärna hopp in i också!

Daniiiiel

Hemma från åkturen nu, det blev en kortis, vi släppte av min syster hos pappa i Kungsgården sen åkte vi ut till skogen och släppte lös hunden så han fick springa av sig lite. Nu har Daniel nyss kommit så vi får se vad vi hittar på :)
Daniel som bara ÄLSKAR att vara med på kort!

AVSLUTAD

VINNARE: Elin!
Nu är det som så att jag har tre stycken ark med nageldekorationer över. Så jag tänkte att kanske någon av er skulle vilja ha dessa tre?
Man klistrar bara på dem på nageln och penslar på vanligt topplack eller genomskilningt topplack. Enkelt för vem som helst.
Den som vinner vinner alla tre ark + en länk!
Avslutas på onsdag 9 maj
Gilla min sida på facebook.
Skriv i en kommentar att du är med och vilket namn du gillade med :)


Ut och åka bileeeeen

Nu har vi fått ett ryck här hemma och tar en sväng ut med bilen och bara glideeer. Ska väl stanna till på något ställe så hunden får springa av sig också.
Kameran, mobilen och fläsket är med så vi höres väl lite senare allihopa!

Bloggtävlingar hit och dit!

Jag är helt beroende av bloggtävlingar! Jag ger mig inte förren jag vunnit någon! (Har aldrig vunnit) !
Jag vet att vissa verkligen AVSKYR dom menmen, jag har en "Sidoblogg" till denna blogg där ni kan få MASSA tips på olika bloggtävlingar på olika bloggar. Kika in!
http://aggehh.blogg.se/tavlingstips/

Sen så har jag ju jag också två stycken tävlingar på gång. Du hittar dom uppe i menyn!
Tävlingen om presentkortet avslutas om 2 dagar!
Tävlingen om ekologiska lekklossarna är det enbart 2 stycken som deltagit i vilket betyder ENORMT stor chans att vinna. Och du behöver inte ha egna barn för att delta i den, du kanske känner någon som har barn? :)

Bh i rätt storlek!

Nu är jag hemma igen. Jag fick lite handlat. Och ÄNTLIGEN har jag köpt en ammnings bh! Tur jag hade kära mamma med. Mammor är bra dom. Hon gav mig en storlek, jag bara kollade och tänkte "Aldrig denna är WAY TO BIG" gick och provade den och SHIT den passade PERFEKT, jag har gått med för småa BHar i flera månader nu. Guuu så skön den var haha! Storleksblind måste jag vara iallafall för BHn ser gigantisk ut och mina tuttar ser normala ut?

Jag köpte även lite annat, det mesta är nog för er ointressant haha...
*Ett ammningslinne
*Skum tvättlappar
*Engångsskötunderlägg
*Tandborste
*Nässpray (stooort hjärta på detta)
*Ammningspump

Min lördag

Åt nyss lite lunch, det satt finfint de.. Nu väntar jag på att mamma ska komma hem så ska vi nog vidare till Valbo och handla lite smågrejor. Lite smått till Ärtan bland annat. Och sen måste jag väl köpa minst en sån där jäkla ammnings bh som jag gruvar mig så mycker inför. Går runt med för små bhar nu, not hot, men jag vill ju inte inse att jag gått upp i storlek.



Såg även nu att Prylgrossen som jag har ett litet samarbete med just nu har fått in fler babykläder från märket "Bäbis" älskar dom kläderna! Vill ha!
Har ni deltagit i tävlingen här på min blogg om ett presentkort värt 350:- från prylgrossen? Inte? Gört! Tävlingen avgörs om bara 2 dagar!

Förlossningsbrev?

Nu behöver jag er hjälp igen! Det är ni superbra på ju!
Ni som har fött barn eller strax ska så har jag lite frågor angående förlossningsbrev!
Skrev du förlossningsbrev?
Vad skrev du i det?
Var det nödvändigt?
När ger man förlossningen det?
Glömde du skriva något som kanske endå var ganska viktigt?
Brydde som sig i ditt brev?

Nytt bloggnamn, MEN VAD?

Jag är urtrött på bloggnamnet "Aggehh - När röda lampan slocknar börjar mitt liv" Det låter så fjantigt och det gick väl an när jag bloggade mest om folkrace (det är det jag menar med röd lampa, när röda lampan slockar då går starten)
Men vad ska jag heta istället? Aggehh tycker jag inte heller om egentligen men orkar inte byta bloggadress.

Ni får mer än gärna komma med förslag! När jag fått några förslag så lägger jag upp alla i ett inlägg och länkar dessutom er som gett förslaget/förslagen. Sen får vi se om vi kör en röstning eller hur vi gör.
Det ska vara ett bloggnamn som lockar läsare och beskriver bloggen lite.

Namn som INTE kommer på fråga:
*Ung och gravid/mamma
*Mamma Agnes

Osvosv...
Därför att detta är INTE en mammablogg! Detta är en blogg om MEJ och jag bara råkar vara blivande mamma.

Dagens facebookstatus.

Älskar alla Samuels facebookuppdateringar!

Stryka gissning

Gick nyss in på "Gissa bebis" inlägget och insåg att jag kunde stryka en gissning. Therese hade gissat på att bebis skulle komma den 2:a maj. Jaja, men du kanske gissar rätt på vikt och längd iallafall, det återstår att se :)
Klicka >HÄR< för att komma till "Gissa bebis" inlägget och gissa du också om du inte redan gjort det :)

Hatar glitter -.-

Sitter och pysslar med lite lösnaglar och grejor. Det gick åt helvete, spillde ur en HEL glitterburk med glitter som fastnat ÖVERALLT. Nu blev jag sur!

VECKANS NAGELDESIGN

Denna veckas nageldesign får bli min egen. Tjohoooo!
En enkel fransk manikyr med lite enkelt glitter bara. Naglarna är gjorda för flera dagar sedan därav slitningarna.
Less is more. Jag gillar enkla och stilrena naglar!

Inga bristningar!

Fortfarande syns inte en enda bristning till på min mage! Så glad för det. Däremot består inte mina bröst av något annatän bristningar typ... Hur sjutton kan det vara så?

"Packat BB-väskan än då?"

... Den vanligaste frågan från folk i min omgivning just nu... "Har du packat BB-väskan?" Och svaret är Nej, det har jag inte. Konstigt nog? Har sett fram emot hela graviditeten att komma så nära som jag är nu att det är dags att packa den. Men nu.. Jag har fått för mig att om jag packar den nu så kommer det ta ännu längre tid innan bebben kommer. Kalla mig puckad, men det känns faktiskt så! Fast, man kanske inte har sådan lust att packa den och försöka komma ihåg allt när man har fullt upp med värkar?
Men en sak har jag gjort iallafall... Jag har packat ihop ett set med kläder som Ärtan kan ha på sig när vi åker hem:)
En omlott body
Ett par mjuka sköna brallor
Ett par strumpor
Ett par tossor
En mössa
En "kofta"
En filt.

Börja videoblogga?

Något jag gillar starkt med andra bloggar är när dom videobloggar! Okej nu finns det vissa undantag, det finns alldeles för många som gör videoinlägg där dom mest sitter och uttalar massa vokaler som "ööö" "aaa" "ååå" och berättar om INGENTING.
Men dom som faktiskt säger något vettigt gillar jag! Bloggen blir mycket mer levande med videoinlägg.
Jag skulle vilja börja videoblogga om jag inte var så fruktansvärt feg och hade så kasst självförtroende, men kanske får jobba på det och spela in några videobloggar? Risken är dock stor att det bara blir tomprat men försöka går ju! :)
Vi får se vad framtiden har att bjuda på! Några videos här på bloggen har jag ju, men ingen videoBLOGG... Videosarna hittar ni >HÄR<


Skitmorgon?

Vaknade av att barnmorskan ringe, vi ändrade tid för nästa besök. Sedan när jag lagt på startar alarmet i mobilen, och det tjuter och tjuter, MEN DET GÅR INTE ATT STÄNGA AV?! Det gick att använda mobilen som vanligt men det tjöt som 17... Tillslut drämde jag den i golvet och batteriet flög ut, då blev den tyst!
Ligger iallafall kvar i sängen endå och pillar lite på mobilen när den startat igen och alla skriver på facebook att det har snöat. Hur ska man då finna energi till att kliva opp? Hela kroppen skrek nej!
Menmen, tog min sjuka höggravida kropp och tog mig till duschen. Nu sitter jag och laddar batterierna för att ta mig ner för trappen och äta något.
Vill ha en hiss eller roomservice....
I-landsproblem? Javisst :D


3 dagar kvar!

Nu är det bara tre dagar kvar tills den underbara tävlingen med Prylgrossen avgörs! Lite sorgligt eftersom detta var en otroligt härlig tävling!
Skynda er iallafall att delta i tävlingen om ett presentkort värt 350:- att handla för i www.prylgrossen.se ´s webbshop!
DELTA I TÄVLINGEN >HÄR<
Några av deras populära prylar:


Agnes kvällsfunderingar

Så här på kvällen så funderar jag mycket... Alldeles FÖR mycket. :question:
:question: Kvällens funderingar:
  1. Hur mycket snor kan man ha som max i kroppen? Det känns som jag snytit ut ca 3 liter snor idag...
  2. Kissar fiskar? Det har jag funderat länge på nu... Om dom kissar måste dom ju dricka...
  3. Dricker fiskar vatten? Om dom dricker så måste dom väl kissa?
  4. Om man hänger tvätt utomhus i Gävle och i Falun, torkar tvätten i Falun snabbare då? Det måste ju vara torrare luft ju längre man kommer från havet?
  5. Hur f*n kom det in en MÄNNISKA i min kropp? Eller ja, jag vet ju egentligen svaret på denna fråga :P . Men det är endå ofattbart att det ligger en människa i min mage!

Innan knodden kommer...

Nu så gör jag en liten lista på vad jag ska hinna för att försöka få tiden gå snabbare innan Ärtan kommer... Det är ju förjäkla segt vad tiden går.
Så... Innan Ärtan kommer vill jag:
  • Fixa ögonbrynen på salong, färga och plocka
  • Färga ögonfransarna, det kan jag göra hemma, men det gäller att få tummen ur röven också
  • Få hem UV-gel nagelkitet och förlänga någons naglar!
  • Äta på Church Street Saloon (en skitdyr men skithärlig och underbar restaurang i Gävle som alla häromkring ÄLSKAR), måste dock hitta någon som bjuder mig eftersom jag vill inte lägga så jädra mycket pengar på att bli ännu tjockare haha! Så vem bjuder? FÖRST TILL KVARN...
  • STORstädning av mina rum, varenda liten vrå ska nästintill vara bakteriefri (hej bakterie rädsla).
  • Städa vinden med mamma
  • Leta på en ny utebur till mina smågrisar
  • Lära mig att köra pappas nya traktor
Det är en massa mer men det kommer jag inte på nu :)
Dagens mage också! Den såg ju superliten ut på bilden (?)  Den är gigantisk iallafall! Tur att rumpan växt också annars hade jag bara tippat fram hela tiden.

AVSLUTAD

Drar igång något som väldigt många andra bloggare också håller på med. Vet inte om ni kanske är trött på det men skillnaden här är att JAG går igenom bloggarna som anmäler sig och Jag avgör vilken blogg som för veckan förtjänar att bli "Veckans mest läsvärda blogg" så det inte blir någon random blogg som är totalt ointressant.
Jag KAN välja en blogg som inte anmält sig vissa veckor också, men denna vecka väljer jag någon av dom som kommenterar detta inlägg.

Isåfall kommentera detta inlägg med din bloggadress så är du med.
Så kanske just din blogg blir "VECKANS MEST LÄSVÄRDA BLOGG"
Varför inte ta chansen att sno några 100 av mina läsare? ;)
AVSLUTAD!!!! SE VINNAREN HÄR: http://aggehh.blogg.se/2012/may/veckans-blogg.html

Kommer gå över tiden

Jag är nästan hur säker som helst på att jag kommer att gå över tiden nu. Och jag är SVINRÄDD för det! Nästan mer rädd för det än för sjävla förlossningen.
Jag hoppas på att han ska komma före den 20:e, men har känslan av att han kommer i juni.
Det är ju så också att enligt sista mens ska han komma den 5:e juni och enligt ultraljud (som är mer exakt) ska han komma den 29:e. Men man vet ju aldrig endå.
Så nära men endå så långt bort!
När kommer du ut?
Hur ser du ut?
Hur kommer du vara?
Är du helt frisk?
Vilken kommer vara din favoritfärg?
När kommer du lära dig att gå?
Vilket kommer vara ditt första ord?
Vad har du för ögonfärg?
Vad har du för temprament? (Hoppas du inte har mammas)
Frågorna är många!

Vadå "Ung mamma?"

Begreppen "Ung mamma/pappa" och "tonårsförälder" klingar dåligt i mina öron. För mig låter det som något negativt. Varför har det blivit så? I mina öron har det alltid låtit dåligt. Jag vill inte bli kallad eller sedd som en "Ung mamma" trots att jag är ung och snart mamma.
Jag är som vilken mamma som helst, det låter så speciellt med "ung mamma" som att det är en helt egen ras. Nu måste jag ju erkänna först att jag har vid några tillfällen använt just "ung och gravid" för att marknadsföra min blogg, och baaaam så har jag fått fler läsare. Varför får man fler läsare om man är ung och gravid/mamma än 40 år och gravid/mamma?
Om det var två stycken bloggar länkade, den ena hette "15 år och gravid" och den andra "40 år och gravid" så skulle jag självklart trycka på det första alternativet. Jag har faktiskt själv inget riktigt svar på varför heller.


Innan jag blev gravid och hörde orden "unga föräldrar" så tänkte jag direkt på det här danska katastrofprogrammet "unga mödrar" där dom röker, super och knarkar trots att dom e gravid. Dom har extrema problem med familj, arbete och skola osv. Det programmet gjorde så att jag trodde att alla unga mammor var så. (Hej fördomsfull människa)
Men nu har jag insett att det inte alls är så, det finns unga mammor som har vett innanför pannbenet! Väldigt många!
Jag tror inte att det har med åldern att göra för att det finns hur många 40 åriga mammor som är urusla på att vara morsa också.

Jaja, trots allt detta så vill jag endå inte bli kallad "Ung mamma" eller att folk ska behandla mig annorlunda just för att jag är ung och mamma. Jag vill vara som vilken mamma som helst!

Stora bebisen

Förkyld som aldrig förr e jag. Bluäsch! Okej, lite överdriver jag... Menmen. Sitter nu och väntar på min äldsta bebis Daniel Othzen så ska vi äta frukost, sedan ska han iväg till skolan innan vi ska till föräldrargruppen.
Och ja ibland blir man galen på dessa grabbar! Det är ju som att ha en extrabebis ibland.....

Nagelmyt #3

FALSKT!
Så länge konstnaglar och lösnaglar används och sköts rätt så sliter dom inte det minsta på dina naglar utan fungerar som ett skyddande hölje för nageln! Så fixa naglarna hur mycket ni vill! gör det på rätt sätt bara! :)

Inga krångelleksaker.

Jag gillar inte leksakerna i vanliga leksaksbutikerna. Dom är så plastiga och låter illa. Jag gillar enkla saker med kvalité! Mycket finare och jag tror det är bäst. Frågan är ju vad ungarna gillar bäst...
Kolla HappyEcos leksaker tillexempel! Jag älskar sådant!
Ni kan dessutom vinna lekklosshuset på bilden HÄR.

Provade Daniels folkraceutrustning

Min egna folkraceoverall tror jag inte går på nu, men Daniels kanske gör?
Overall huuuur lång som helst (syns dock inte på bilden) Men magen passade perfekt!
Skor storlek 46 :D
Handskar stooor storlek
Hjälm, snäppet större än min egna.
Pokal 2:a plats totalt i hela x-cupen... Önskar den var min!

Vart tog kroppen min vägen?

Dessa två bilder är från sommarn 2011 när vi var nere i Motala på folkracefestivalen. Kolla kroppen liksom! DÄR tyckte jag att jag var smällfet.

VECKANS NAGELTIPS!

Blir lacket kladdigt för dig? Och torkar aldrig?
Detta tipset vet säkert alla nagelintresserade om! Men många andra missar lätt den biten!
Mitt tips denna vecka är att när du målar dina naglar och lacket inte täcker. Måla många tunna, tunna lager istället för några tjocka! Tunna lager fäster bättre, torkar fortare och blir slätare!

VECKANS NAGELDESIGN

Denna veckas nageldesign får http://handsnailsart.com stå för!
Hon har även gjort en video där hon visar hur hon gör designen så ni också kan göra lika.

Tillbaka

Det är inte super bra men är tillbaka nu iallafall. Jag tänkte ladda upp nagelgrejerna jag missat osv :)
Just nu sitter jag hos Daniel och vi bara slappar, båda är dunder förkylda och klena :(
Idag för i övrigt går jag in i vecka 37. Nästa vecka är det en fullgången graviditet, hääärligt!
Dagens pappa och mammamage! Haha älska längdskillnaden :)

bloggpaus

Idag blir det en bloggpaus, det har hänt lite grejer+ att jag e sjuk som gör att jag bara inte vill idag. Allt är bra med mig och bebis det behöver ni inte oroa er för.
<3
DELTA I TÄVLINGARNA SÅ LÄNGE IST...
Vinn presentkort värt 350:- att handla för hos prylgrossen.se. Avslutas om en vecka.
Vinn handmålade leksaksklossar värda 249:- från Happy Eco. OBS! Nya enklare tävlingsregler!

Jobbig natt.

Jag trodde jag skulle få sova gott inatt ja men aldrig. Har mått helt crazy, vaknade vid två och svettades som en tok, hade skit ont i halsen, huvudet baknade, halsbränna på det och sedan illamående, UNDERBART!
Tog novalucid för halsbrännan och en strepsils för halsen, somnade om en timme vaknade sedan och var skit äcklug i munnen, säkert av medicinerna. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄää

Har ni supit skallen av er än? :)

Ja, sista april då. Har alltid hatat sista april. Av olika anledningar. Jag rent ut sagt älskar att jag är gravid denna och kan men gott samvete bara ta det fetlugnt!
Vi var som sagt in till Gävle och det blev som jag trodde, näst intill omöjligt att få med Daniel hem då lilla Elin tillochmed började gråta (hon var övertrött också) när Daniel skulle åka. Gofian!
Vi åt iallafall god mat, gick fackeltåg tille n fin majkase, där smälldes det smällare och köptes lotter osv, vann ingenting, pappa och Åsa vann en vinflaska.
Gick hem till Åsas syster igen och bara mös och tog det lugnt, Elin kurade ihop sig med Daniel i soffan!
Nu ska jag sova och för er andra har väl festen bara börjat? Vi får se vem som mår bäst imorgon ;)
bild 1: Elin på Daniels axlar
bild 2: majkasen, ser ni deras lilla brandförsvar där med hinkarna haha?
bild 3: Daniel, pappa och Jimmy
bild 4: innan vi åkte till Gävle så var Daniel och hunden lite slitna tror jag :)