Min sjukdom

Som några av er vet har jag en sjukdom. Jag har under hela livet gått med ledsmärtor som inte hjälpts av värktabletter osv. Varit under utredning på sjukhuset här och i Uppsala sedan jag bara var något år gammal. Men inte förren 17 år senare fick jag reda på varför. Jag har sjukdomen EDS (Ehlers-Danlos syndrom). Dock fick jag reda på detta endast någon vecka efter graviditets beskedet så det glömdes bort. Jag vet knappt vad sjukdomen innebär eftersom jag fullständigt sket i det och brydde mig bara om graviditeten.
Jag vet lite om den iallafall, men bara hur den kan påverka graviditet och förlossning.
"Kvinnor med Ehlers-Danlos syndrom bör övervakas under graviditet och förlossning på grund av tendens till för tidig förlossning, avlossning av moderkakan och stora blödningar och bristningar i underlivet."

Det är på grund av detta jag fått gå på extrakoller (ultraljud) hos specialist mödravården under graviditeten. Vet att vissa har funderat.
Iallafall nu ska försöka sätta mig in mer i sjukdomen och försöka förstå mig på den. Jag har inte ens fått någon vettig förklaring av läkaren vad det är något. Fast för att få det måste jag nog till läkaren i Uppsala efetrsom ingen läkare här vet vad det är.
Någon av er som har erfarenhet av sjukdomen?


KOMMENTARER
Angelika - Mamma till William

Ja jag förstår dig, jag fick stanna upp mitt körkort under graviditeten men det fixar du! :) Vi gjorde vårat på en dag (8 timmar) kram!

2012-05-06 21:02:16
URL: http://kotek23.blogspot.com


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P



Trackback