SKYNDA ER

Om endast en ynka vecka avslutas Goodiebagtävlingarna och vinnare utses! Därför tycker jag att det är hög tid att delta om ni inte redan gjort det :)
Vinn tjejgoodiebag värd ca 4418:-
Vinn mammagoodiebag värd ca 5655:- 
Hur kommer jag utse vinnarna då? Jo, jag tänker be någon som är helt oberoende av bloggen och inte känner någon utav er att utse vinnarna utifrån era motiveringar! Ska kanske fråga min gamle far och hans sambo, eller något, vi får se, jag tänker iallafall inte utse vinnarna eftersom det känns mer rättvist om någon annan som inte är så insatt i bloggvärlden gör det.

Gästbloggaren blev.....

http://www.fannynnilsson.blogg.se  
Skicka mail till mig ([email protected]) Om hur inlägget ska se ut, vad det ska stå och eventuella bilder så publicerar jag det så fort jag kan.
 

Snabbshopping

Det blev snabbshopping idag i Gävle, sen svängde vi förbi Skohuset i Valbo en supersnabbsväng och köpte nya skor, de andra var inte bra alls. Ja, sen från Gävle fick jag med mig ett topplack som är matt, fränt.

Bra men spänd natt

Natten gick otroligt bra endå. Han sov så snällt inatt och inget magont, sen har han snarkat pga täppt i näsan så hörde hela tiden att han andades.
Jaja, Daniel har glidit iväg till Söderhamn för lite folkrace tittande, jah hade också velat följa med men är så rädd om Elvins hörsel så.
Istället ska vi till Valbo och byta skorna jag köpte och köpa ett par nya.

Nu ska jag och Elvin mysa framför tvn en stund till sen måste jag hopp in i duschen.

Mitt nya beroende

Klarar nog inte en dag utan den.

Första natten i sin säng

Inatt ska Elvin för första gången sova i sin spjälsäng. Det känns supernervöst för mig som är skitnojig och överorolig för PSD och måste kolla och lyssna 24/7 att han andas... Tidigare har jag haft honom precis brevid sängen i liggvagnen, nu står han ifs bara ett steg från fotändan av sängen men det känns alldeles för långt bort. Men ja, om dom avlider i PSD kan man tyvärr inte göra någonting iallafall men endå, jag kan inte låta bli att titta till honom HELA tiden.

En månad sedan redan

Dessa bilder är tagna på BF dagen den 29:e maj för exakt en månad sedan.
Svårt att fatta nu att jag haft så stor mage och att Elvin legat där inne! Helt otroligt, och tänk att det REDAN gått en månad sedan jag var beräknad att få en son. Om två dagar är Elvin en månad, herregud!

marknad suger

Ja, egentligen e marknader inte så värst roliga, inte denna iallafall, samma stånd överallt med sina t-shirtar och skit, ganska tjatigt... Daniel köpte kallingar, jag en plånbok, sen var vi nöjda.
Titta sött.

Sego Daniel...

Ja, vi skulle väl åkt för ett tag sedan om det inte vore för att mannen skulle vara så jäkla seg..... Jag och lillemannen är klar för 60 år sedan ungefär, men stora mannen ska skruva bil han -.-
Ögonen såg minsann helt borta ut, fränt...

Ensamhet

Sitter här i min ensamhet, ingen Elvin, ingen Daniel. Dom två är på verkstan och hälsar på Elvins farfar minsann så jag skulle få sova lite, men det var lättare sagt än gjort, kalaspigg nu trots att jag sovit dåligt inatt! Typiskt... 
Nu ska jag göra mig iordning och passa på att duscha, sen drar vi mot Ockelbomarknaden.
Även fast det bara är skitsaker på marknader oftast och jag aldrig köper något förutom godis och munkar (som jag inte kan köpa nu) så ÄLSKAR jag marknader, konstigt...

Jusste sen har jag gett mig själv ett löfte, från och med nu MÅSTE jag lägga in minst en bild i varje inlägg (gäller inte mobilinlägg) så nu ska jag leka turist och peppra på avtryckarn på kameran, sådetså!

Hanna W, en man?

Ursäkta men efter att sett bilden nedan så kunde jag inte låta bli att fundera om Hanna Widerstedt egentligen är en man från början som opererat om sig.... Vad tror ni?
Titta på:
*Armarna
*Överkroppen
*De små brösten
*Kraftiga benen
*Käken
*Ingen rumpa
 

Det här med kameran.

Nu blir det mycket inlägg samtidigt menmen.
Tänkte på att min blogg harbrist på bilder tycker jag... Jag måste börja knäppa mer bilder.. Grejen är den att jag hatar att knäppa kort där det e mycket folk. Känner mig som värsta turisten, fast ska nog börja skita i det också. Skiter i det mesta nuförtin, allt kretsar kring min Elvin <3

Mjölkfria kosten...

Det här med mjölkfria kosten är redan knepigt och jobbigt! Det e ju för fan mjölk i allt!!! Och om ni inte redan visste det så är det mjölk i mjölkchoklad, vilket gör att jag nu har abstinens eller något.... VILL HA CHOKLAD!
Men en sak är bra... Mjölkfritt smör är goare än vanligt!

För mycket bebis?

Ok, känner att bloggen är på väg att handla för mycket om min älskade Elvin fast jag tjatat som 17 om att den handlar och ska alltid handla om MEJ och MITT liv, men det var ju lättare sagt än gjort. Men förstår att jag tappar en del läsare på detta.. Just nu så är det enda som finns i mitt huvud ELVIN, han är det enda som är viktigt och allt kretsar kring honom.
Men ska försöka kombinera det med lite annat som förut, jag lovar :) Imorgon så kommer recensionen ut om Blue Illume tandborsten som bleker tänderna iallafall, lite försent tyvärr men bättre sent än aldrig. Läs första inlägget om tandborsten HÄR
Sen så har jag fortfarande inte utsett någon vinnare av "Veckans läsvärda blogg" som jag skulle gjort där när vi låg på BB haha
 

Gungan duger bara

Elvin är aningen gnällig just nu, vägrar sova, provade massera mage, gå runt med honom, han fick rapa, ny blöja, äta, ja allt, men inget dög, tillsist satte jag honom i gungan som går på batterier av sig själv, då blev han nöjd, så nu ligger han där nöjd för sig själv och släpper då och då en liten brakare, så snart e det dags för en ny blöja igen.

Kom på det, jag måste bytt blöja minst 200 gånger nu ju! Riktigt grym på det är jag nu alltså!
En sån gunga har han...

Grattis till räcerbabyn!

Ja juste, måste ju gratta klubbkompisarna Malin och drygMarkus till lilla flickan som kom till världen med räcerfart! Det kommer nog bli en riktig folkracetjej som sin mor och far :)
 
Läs mer om hur knasigt deras lilla tjej kom till världen här: http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.4847621-fanny-foddes-i-full-fart-pa-riks-80

Diss på matkällarn

Nu är vi hemma igen. Vi har ätit på Matkällarn, för sista gången!!! Först fick vi vänta minst en halvtimme på maten sen kom dom med fel mat och när vi fick rätt mat så fick vi kyckling som inte såg färdig ut. Euw!!!!!!! 
Sen gick vi till donken, åt en paj. Efter det har vi bara promenerat runt. 
Det slog mig att läkaren sa åt mig att inte gå längre sträckor på 6 veckor efter snittet, men vad fan är långa sträckor då?

Matmonster

Hej, sitter här o matar bebis, nu på morgonen har han velat ha mat hela 1g/timmen! Varför? Har jag dåligt med mat??? Hoppas inte, vill amma så länge som möjligt.. Minst 6 månader...
 
Iallafall så väntar jag på att tiden ska gå sen ska vi ner på stan och träffa Nattis och käka lunch. Hoppas lillärtan är nöjd och glad då iallafall, han älskar att åka vagn..
 

Gelenaglar #2

Gjorde gelenaglar för andra gången idag, den här gången blev resultatet mycket sämre för jag var enormt stressad för Elvins skull... Bebisar+UVnaglar= INTE SANT
Hann inte fila till dem, eller ja, jag sket i det så de ser ut som krokiga tånaglar :s
Och ja, jag sitter och har raggarhäng på brallorna och visar skitrännan :):) sen kan jag endast erbjuda cambild för tillgfället... Orkar inte bry mig om någonting idag :)

Stora killen

Idag var vi som sagt iväg till BVC. "Lill"killen väger nu 4,9 kg och är 54,6 cm, han växer med stormfart och BVC sköterskan är mer än nöjd med våran hungriga lilla grabb :)
GUD VAD STOLT JAG ÄR! <3
 
MEN, nu ska jag äta endast mjölkfri kost i en vecka för att Elvin har så mycket gaser i magen. Gud vad svårt det blev helt plötsligt att veta vad man ska äta till mat. Det är ju mjölk i ALLT! 
Aja spännande :)

Saknar på en gång

Nja något mycket sova blev det inte inatt men vad gör det om 100 år? Tror lillärtan hade ont i magen, stackarns liten. 
Nu har jag och Daniel iallafall nyss kommit hem från ett möte. Mamma var barnvakt medans åt Elvin, det är helt otroligt att man kan sakna en människa efter bara en halvtimme! 
 
Jaja, vi ska till BVC lite senare, det tycker jag är skitroligt rent ut sagt att få veta hur mycket han vuxit!

Godnatt... Eller?

Elvin har sovit hela dagen idag och ikväll har han haft ont i magen (tror jag iallafall), nu har han somnat tillslut och vi får se hur länge den lilla vill sova och om han kommer skrika inatt. Mammas lilla plutt, det gör så ont i mammahjärtat när han skriker.
 
Förresten så tror jag att jag ska köpa ett andningslarm. Ni som har ett kan ni berätta om era erfarenheter? Är det bra? Känner ni er tryggare? Vilekt märke? Har det larmat?
 

Väskor och fodral som skyddar

Ett företag jag verkligen gillar är Krusell!
Deras affärsidé är "Att tillverka och globalt distribuera unika väskor för bärbar elektronisk utrustning"
De har alltså väskor, skärmskydd och fodral för mobiler, mp3 spelare, digitalkameror, bärbara datorer, bärbara spelkonsoller och mycket mer! Allt för att skydda dina elektoniska älsklingar.
Allting är med bra kvalitet, det är viktigt när man verkligen vill skydda sin dyra elektronik.
8951295338
 
En till sak som är super med Krusell som inte alla företag erbjuder är att de har livstidsgaranti på alla sina prylar!
 Lifetime Warranty
Krusell
 
 

Äntligen hemma

Vilken lång dag det blev! Men nu är vi äntligen hemma.
Jag och mamma var först till en grekisk restaurang här i Sandviken, skitgott! Sen puttrade vi vidare tioll Valbo köpcentrum och handlade lite skit där, sen gled vi vidare till Gävle för Barnens hus och sedan gjorde vi stan där. Dötrött nu.
Det jag skulle handla fick jag av någon mysko anledning inte handlat, men shoppade lite annat istället...
Ett par skor, en multi nagelfil och en grej till barnvagnen.
 
Sen har jag kommit på att jag måste lära mig att kolla prislapparna INNAN jag testar och blir total förälskad i plaggen... Hittade en SKITFIN klänning som var helt perfekt, den var ursnygg, den gick att amma i, den döljer mina skavanker ååh vad kär jag blev! Men priset, ja, det kan ta sig någonstans...

Minitävling! Vinn ett inlägg!

Hej, bloggen känns aningen tråkig för tillfället så tänkte låta en av er läsare skriva ett inlägg!
Inlägget får innehålla EXAKT vad ni vill i bild och textväg, länka vart ni vill osv. 
Jag lottar fram en av er som får skriva inlägget.
AVSLUTAS DEN 29:e
 
 
 
Kommentera hur många gånger du vill - fler gånger=större chans! Lottar sedan ut vinnaren med random.org!
 

Skatbo inomhus

Tjoho.
Tänkte börja med att berätta att jag för tillfället är uttråkad. Men ska in till Valbo köpcentrum/Gävle senare så fort mor min kommer hem från prommenixen med dogen våran. Tänkte köpa hårfärg, andningslarm (hej orolig mamma) och eventuellt babyvakt. KAnske lite annat småskit också :)
 
MITT HÅR RAKAR JAG BORT SNART! Gu vad trött jag är på mitt jäkla skatbo!
HAHA, ni vet bloggaren Foki? Ser ju ut som henne! Stabilt.
 

Instagram?

Är det bara jag som inte fattat det här emd instagram? Vad är det? Ska jag också skaffa det?

Inte mycket gjort.

Jag har hittils idag inte fått ett skit gjort. Orkar inte.
Just nu sitter jag på golvet brevid min älskade Elvin som ligger i babysittern och tittar på nallepuh figurerna som hänger ovanför. Jag ville mysa lite med Elvin men det dög inte, tror han tycker det är varmt att vara nära för det enda som duger är vagnen eller babysittern just nu..

Göra naglar?

Ja, någon film blev det inte.
Funderar på att göra mina naglar, bara det att jag har skitfula tippar med dålig passform hemma, måste beställa nya. Men det kanske går att få till endå? Men det gäller att Elvin inte vill ha mat medans jag gör dom bara, vill inte kladda på honom med nagellim och gele precis, och Daniel är och fixar bilen för den ska besiktas imorgon, tyyypiskt. 
 
Eller så skiter jag i det och följer med mor och syster till Gävle?
 
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH VAD SKA JAG GÖRA?!
 

Sleeeeteeen

Godmorrn. Eller nåt.
Idag är det skitväder ute, vilket jag faktiskt tycker e ganska skönt, ska nog fråga Daniel om han vill hyra film och mysa ner sig i soffan, fast han är så rastlös så det kommer väl inte på fråga haha... Sen vill jag se skräckfilm, han vill se svenska filmer vi redan sett 98349348 gånger. Äsch tror jag skiter i det där...
FÄRGA HÅRET SKA JAG GÖRA!
Eller ja, tona. Mitt hår är Gästriklands dassigaste och mest slitna just nu...

Tatuering

Daniel har länge velat tatuera in Elvins namn+födelsedatum så sitter och tittar runt lite för inspiration.  
Har ni tatuerat in något som symboliserar erat/era barn? Isåfall skicka gärna bild på [email protected] så lägger jag eventuellt ut bild sen i ett inlägg, ni blir självklart länkade om ni har blogg. Eller länka till en bild. 

Aja två tuffa/läskiga tatueringar som kom upp när jag googlade:

Mera skruvning

Idag har jag och Daniel fortsatt på nya folkracebilen, har varit en segdag idag men tillslut tog vi oss ut till Kungsgården för lite skruvande. 
 v
Men nu ska vi hoppa in i duschen medans Elvin är nöjd och glad. KRAM

Heiidoo

Näe, fy nu tröttnade jag, vi sticker hem till min käre far och bygger vidare på folkracebilen. Bloggar ikväll!

Kuris

Godmorgon alla. Har ni sovit gott? Jag vet inte om jag gjort det, har vaknat fler gånger än Elvin...
Vad som händer idag vet vi ännu inte iallafall, Daniel vill nog fortsätta bygga på blivande folkräcern men vi får se, jag är väldigt seg idag och känner bara för att kura ner mig i soffan med datorn. 

Nu ska jag iallafall passa på att duscha medans Elvin sover och inte kräver någon uppmärksamhet, sen ska jag be Daniboi att köra mig till ica så jag kan köpa hö till mina andra bebisar.

VARNING

Många av er har säkert hört talas om det tidigare men för er som inte vill jag varna er! Det skickas just nu ut mail från "Swedbank" (inte riktiga Swedbank) till folk och det står att någon försökt ta sig in på erat konto. DETTA ÄR FEJK! Många har redan gått ut med detta och de flesta vet om det men som sagt någon kanske missat det. Jag fick mailet nyss men som tur var hade jag blivit informerad om detta nyss.
Får ni något av den här adressen - TA BORT OCH IGNORERA

Lipa kärlekspipa

Nu har jag och Daniel kämpat massa med den blivande folkracebilen och det går riktigt bra. Elvin har legat och sovit i vagnen medans och bestämt våra fika pauser, perfekt :)
Kanske åker vi ut imorgon igen och fortsätter, vi får se, jag måste till Valbo köpcentrum också, fast det skulle inte förvåna mig om Daniel åker dit själv och pillar på bilen, han avskyr ju att gå i MASSA affärer haha....

Just nu sitter jag och lipar åt min kära lilla son, han sprattlar massa när man gör det och när han inte har nappen lipar lillfisen tillbaka. 
Gud vad jag älskar lilla dig!

Har jag fått svar på den eviga frågan?

Elina har gett mig ett svar på frågan om fiskar kissar! Tusen tack! :)
 
 
 

Folkraceobjekt

Jag och Daniel har fått för oss att vi ska bygga en folkracebil tillsammans som vi sedan ska dela någon tävling sen, målet är att bli klar till slutet på sommaren, jag kan iallafall inte köra nu.
Det roliga är att vi ska bygga av en lite ovanligare bil, en astra kombi, med stor baklucka alltså, skitfult men skitfränt blir det!
Bilen vi ska bygga utav:

Midsommar

Först så var vi som sagt ut till Daniels pappas stuga som ligger på en mysig liten ö. Där käkade vi och bara tog det lugnt. Elvin var med om sin första båttur!
Sen for vi vidare hem till min pappa och tillbringade restan av kvällen där med massa trevligt folk och god mat, spelade kubb och umgicks!
På tredje bilden är det våran granne som kommer på gräsklipparn, det märks att vi bor på landet.....

Godmorgon!

Hej bloggen! Idag har jag utlovat normal uppdatering vilket jag kommer försöka hålla :)
Senare kommer bilder och text från min midsommar.

Glad midsommar!

Imorgon blir uppdateringen precis som vanligt igen! Det lovar jag!
Vi har iallafall varit till Daniels pappas stuga som ligger på en liten ö i Storsjön här. Så Elvin har åkt båt för första gången :) Nu ska vi vidare hem till min pappa.
 
 
Glad midsommar!

So true


Svar på frågestunden

Thess:
"Hur var bemötandet på Gävle förlossning?"

SVAR: Ja, jag tillbringade ju inte så mycket tid där, bara 1 timme med CTG sen var det direkt till operation. Men det var väl helt ok, tyckte bara att de var dåliga på att informera om vad som hände och varför. Jag frågade gång på gång men de var så upptagna med att sätta nålar på mig så de svarade inte.
 
 
 
Hannele:
"Varför fick du göra snitt? :) var det ett oplanerat eller ett planerat?"

SVAR: Jadu, helt ärligt, JAG VET INTE! Jag har inte fått någon vettig förklaring egentligen på det av någon. Något på CTG kurvan såg inte bra ut. Men när han kom ut mådde han superbra!
 
 
 
Ida:
"1. Jag undrar hur du får allt att gå ihop ekonomiskt? Vad har du för inkomst och vad gör du typ av med varje månad?"
 
SVAR: Jag fattar faktiskt inte vad det är som gör folk så intresserade utav andras pengar... Vad får man ut av att veta sånt?
 
"2. Hur ser framtiden ut? Ska du och Danne flytta till egen lägenhet ?"
 

SVAR: Den som lever får se... Nej men det ska vi alldeles säkert.
 
 
 
Anna:
"1. Jag undrar hur du får kategorierna under din header? :)"
 
SVAR: Jag vet faktiskt inte haha! Det var så redan i stilmallen jag har, men jag vet att man kan sätta dit en sån själv, jag försökte det på goodiebagbloggen, lyckades sådär, men googla, finns jättemånga bra bloggar som förklarar :)
 
"2. Får du mycket kommentarer om att du är så ung med barn? Är det jobbigt isåfall/tar du åt dig?"
 
SVAR: Nej, har inte fått en enda under hela graviditeten, eller jo EN som inte känner mig över internet. Men jag är ganska säker på att folk snackar bakom min rygg, men det jag inte vet mår jag inte dåligt av :)
 
 
 
 
Monia:
"Hur känns hela förlossningstraumat nu när ni landat lite? Är du besviken att du inte fick uppleva en vaginal förlossning, eller känns det på ett vis skönt? Jag vet att du var väldigt rädd för att föda barn ju :P"
 
SVAR: Det känns konstigt och overkligt alltihopa, min hjärna fattar nog inte riktigt vad som hände. När jag ser bilderna från operationen och direkt efter på uppvaket börjar jag gråta, det blev så fel! Men en STOR lättnad vad det när jag fick veta att han var frisk.
Men jag saknar en vaginal förlossning, det var ju det jag ville ha! Fick inte ens uppleva en värk! Men får se det positivt, jag slapp förlossningssmärtan.
 
 
 
Enander:
"Hur ser du på att börja köra folkrace/rally nu efter att du blivit mamma ? :)"


SVAR: Just i nuläget är det inte aktuellt pga snittet. Sen är jag lite orolig att jag ska göra illa mig på något vis så jag inte kan vara en bra mamma till Elvin så jag vet inte, men jag lever ju för det där (för Elvin i första hand) så småningom ska jag tävla igen.
 
 
 
Anna 2:
"1.Nu när du har fått Elvin så är du mamma ledig från skolan och min fråga är hur länge tänker du vara mamma ledig från skolan?"
 
SVAR: Så kort tid som möjligt så jag blir klar någon gång! Saknar skolan lite också... Kanske gör vissa kurser redan i höst/vinter så jag har några delar klar men hursom så går jag ut skolan ett år senare än alla andra 94:or, men vad sjutton gör det om 100 år? :)
 
"2. Varför kom du just på namnet Elvin till barnet ni ingen annat?"
 
SVAR: Fick höra det för första gången i början av graviditeten, då tyckte jag dte var skitfult rent ut sagt, men sen fick jag bli påminnd om det senare i graviditeten och då kändes det så rätt! Vi funderade på några andra som "Melvin" osv.
 
"3. Hade du fler namn alternativ istället för Elvin isåfall vilka?"
 
SVAR:Vi funderade på några andra som "Melvin" osv. Jag gillar även "Mio" och "Milo" men det var inte Daniel med på...
 
"4. Om du fick reda att det skulle blir en tjej vill namn alternativ har du då?"
 
SVAR: Förstår inte riktigt frågan, men jag behåller för mig själv vad en framtida dotter skulle heta ;)
 
 
"5. Vill du ha fler barn i framtiden och när i såfall?"
 
SVAR: Ja, jag tror det, men vill verkligen hinna med varje barn så vill ha ett litet mellanrum mellan dem, kanske minst 4 år.
 
 
 
Mikaela:
"Är det något du saknar att göra som du inte kan göra nu när du har fått Elvin? Är det något som är svårare? "
 
SVAR: Det har gått så pass kort tid än så länge och jag lever fortfarande i en bebisbubbla så det är svårt att svara på :) Jag har liksom lagt allt bakom mig, man får nog göra det, tacka för tiden och släppa in nya saker i livet istället.
 
 
 
Emilie:
"1. Hur går allt?"
 
SVAR: Jag tycker det går bättre än förväntat! Allt rullar på :)
 
"2. Hur är nya livet som mamma/pappa? Kanske inte du kan svara på åt Daniel ;)"
 
SVAR: Det är en stor omställning förstås men på samma gång känns det som jag alltid varit mamma, allt går av sig själv liksom.
 
"3. Är det som ni tänkt er?"

SVAR: Jag trodde att första tiden skulle vara MYCKET jobbigare! Men å andra sidan har vi fått en otroligt lättsam och nöjd bebis också så.
 
 
 
M:
"När kommer förlossningsberättelsen? :)"
 
SVAR: För någon vecka sedan! Den har tillomed en egen kategori ;)
 
 
 
Elina:
"hur har relationen med ett barn i bilden påverkat du och daniel än så länge? :) är de jobbigt att komma överrens? (Det tyckte jag det var från början)"
 

SVAR: Det är lite tufft, det tänker jag inte ljuga om, men vi kämpar för att få en vardag som ska fungera, jag är så glad att han ens vill vara pappa ja. Det ordnar sig det vet jag, det handlar nog mest om att komma in i rollen just nu, jag menar från att bara varit han och jag i 2 års tid till att vi jämt har en till liten människa med oss, det är en stor omställning.

Kan inte fatta

Trots att det nu gått 3 veckor kan jag inte fatta. Tänk att nu är han här. Jag som aldrig todde han skulle komma, men nu är MIN son här. Kan inte fatta att han faktiskt kommer från min mage!  Kan inte fatta att det är han som legat där inne och bökat i flera månader. Helt otroligt och underbart.
Just nu ligger han i vagnen som jag längtat så efter att få dra. Med kläderna jag längtat så mycket efter aatt få klä på honom. Han låter lite smått nöjd som jag längtat så mycket efter att få höra. 
Tänk, nu kan jag se, röra, känna och höra MIN son!
När förstår man det?

Funderingar....

  • Om man har druckit jättemycket alkohol och är full så kommer det en mygga och suger lite blod, blir den också full då?

  • Om man får sladd på en bil, räknas det som elbil då?

  • Sen undrar jag fortfarande om fiskar kissar för det har ingen berättat för mig....

Dagen i ord.

Jag har fortfarande lite miniploggpaus som ni kanske märker, men efter midsommar är det full rulle på bloggen igen, fast jag uppdaterar givetvis innan också men inte lika många inlägg som för en månad sen :)
Men ni vet ju att det finns urhärliga GOODIEBAGTÄVLINGAR att delta i! Goodiebagarna jag själv skulle vilja ha....

Jaja, iallafall så idag har jag blivit bjuden på lunch av far min. Elvin fick då vara helt själv med Daniel en stund och jag var "barnfri". Det kändes verkligen jättekonstigt och det är helt otroligt att man kan sakna en liten person så mycket på så kort stund. Men det gick bra :)
 
Efter det blev det hem till Daniel en sväng, lite vila för mig och Daniel skruvade folkracebil, sedan for vi till BVC. 
Elvin har gått upp ett halvt kilo och vuxit 2 cm PÅ EN VECKA! Sköterskan var otroligt imponerad och jag var grymt stolt!
 

Nya blogg.se

Jag har inte fått nya blogg.se förren idag. Jag blev skiträdd för jag har hört mycket dåligt om de. Men faktum är att jag faktiskt (hittils) gillar det! Fast det kommer nog ta ett tag att vänja sig. 

Utflykt

Idag så har jag, Daniel och Elvin umgåtts med min mormor och mina kusiner hela dagen. Vi har först varit till Nymmenåsens fäbodar, där pysslades det för fullt. Sedan drog vi vidare till Lappens, tryckte i oss en varsin glass och därefter for vi till Högbo bruk, gick en sväng, ungarna sprang av sig lite i lekparken och matade getter. Mycket mysig dag!

Aktiviteter på bloggen.

Eftersom jag har mycket på g och det går segt med uppdateringen så kan ju ni:
  • Delta i de fantastiska tävlingarna om goodiebagarna som är värd flera tusen! 

  • Ställ frågor i frågestunden.

Magen efter snittet

Min mage har dragit ihop sig mycket bättre och snabbare än förväntat, bara lite kvar! Kanske en fördel där att jag är ung? Jag har redan tappat gravidkilona också, skönt, eller okej det är ca 2-4 kg kvar men jag tänker att det bjuder jag på, mina tuttar väger ju faktiskt en hel del nu..
Men naveln känner jag mig lite missnöjd med. Den blev totalförstörd, jävla dryga skitunge jag va där när jag var 14 och ABSOLUT skulle ha den där värdelösa navelpiercingen...
Men när försvinner hormonranden?

Mobilblogg. ...

Mobilblogg. Sitter i bilen med Elvin och Daniel på väg till IKEA. JAG HAR MJUKISBYXOR PÅ MIG! Trash morsa? Jepp. För ett år sedan hade jag ALDRIG gått utanför dörren i mjukisar. Undra om detta e bra eller dåligt?


Hur utser jag vinnare av goodieagsen?

Hur kommer jag utse vinnarna av goodiebagsen?
Det är nämligen så att till och börja med så ska jag be någon annan att utse vinnarna utifrån motiveringarna eftersom det kan lite fel om jag gör det för det är en hel del folk jag känner personligen som deltar i tävlingen. Så tänkte ge någon som inte alls är insatt i bloggvärlden motiveringarna utan namn och uppgifter så får den personen välja vinnare utifrån det tror jag.
ELLER
Så lottar jag ut exempelvis 5 stycken på varje bag sen får NI rösta på vem av dom 5 som ska få goodiebagarna utifrån motiveringarna. Men detta kan bli orättvist då vissa har välbesökta bloggar och kan be om röster där och vissa har ingen blogg alls. JAg vill att alla ska ha lika stor chans att vinna.

Frågestund?

Har lite bloggtorka som ni kanske märker... Så vi kanske ska köra på en sån där uttjatad frågestund som varenda bloggjävel har nu för tin?
Nä men det är många som ställer frågor här i bloggen och mycket har ju hänt nu på senaste tiden så...

Ställ frågor nu! Om vad som helst så svarar jag på dom i ett inlägg sen! Jag svarar när det blivit minst 20 frågor. 
Jag svarar på ALLT men kom ihåg: Dumma frågor får dumma svar.

Godmorgon.

Lite sent men. Inatt sov Elvin ganska bra, skönt. Han har ju haft tre stycken skriknätter den här veckan som varit lite jobbiga.
Har ingen fanatasi till något blogginlägg för tillfället men ska blogga senare, ska hjälpa Daniel att städa nu.

Dop

Idag har jag och Elvin varit på min urgoa låtsaskusins dop! Elvin har varit supersnäll hela dagen. 
Daniel och pappa var inte med för dom var som sagt i Flen och rattade rally, för dom gick det ganska bra också, dom hamnade på en 4:e plats.
Uppdaterar lite bättre senare, nu ska jag bara mysa med Elvin Pelvin!

Lista, om graviditeten, förlossning.

Graviditeten
Vilka var dina favoritkläder? Gravidjeansen och den svartvit prickiga gravidtröjan, SKÖNT.

Vad var din/dina favoriträtter? Pasta, McDonalds.
Vad var din/dina favoritdryck? Loka och MER jordgubb
Vad tyckte du inte om? Tacos
Var det någon favoriträtt som ändrades? Njae det där med donken...
Vad var du mest sugen på? Det gick i perioder men det som höll i sig längst var isbitar haha...
Hade du halsbränna? Lite grann, men med en novalucid var prolemet ur världen.
Hade du foglossning? Ja, fast inte så mycket.
Hade du sammandragningar? Ja, halva grav otroligt mycket!!!
Mådde du illa? Inte så pass mycket att jag kan klaga :) kräktes aldrig.
Vilken sovställning var bäst? Höger sidamed massa kuddar upp pallade runt.
När var din BF-dag? 29 maj 2012.
Gick du över tiden? Han kom den 31 maj.
Hur mycket gick du upp i vikt? Vet inte exakt då jag pendlade mycket i vikt innan graviditeten. Men det var inte så mycket...
Hade du mycket vätska i kroppen? Ne, pyttelite i fötterna mot slutet men inget att klaga över.
Hur var ditt psyke? Det beror på vad som menas med det... Jag var orolig för ALLT!
Gnällde/klagade du? Jag kallar det att vara medveten om sin situation.
Vad trodde du det var för kön? Tjej
Visste du vad det var för kön? Ja, vi tog reda på det och jag hade så fel!
Hur låg ditt SF-mått? Exakt på kurvan.
Var du rädd för något? Allt! Exakt ALLT!
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Att det skulle gå snabbt och att allt förlöpte bra.
Hur ser du på graviditeten idag? Både bra och pest, Under graviditeten så tänkte jag hela tiden "Aldrig fler barn" men idag så skulle jag kunna tänka mig en till om ungefär 5 år.

Förlossningen

När började din förlossning? Den hann inte starta.
Hur började den? Hann aldrig starta...
När åkte du/ni in till förlossningen? ca 11 på kvällen tror jag... Inte säker, ska be om förlossningsjournal...
Varför? För att Ärtan inte hade rört sig lika mycket som vanligt under dagen.
Vem/vilka åkte du in med? Med Daniel så klart och mamma.
Fick du/ni åka hem igen? Nej, fast jag trodde verkligen det, var ju fasen stensäker på det.
Vilket sjukhus skedde förlossningen på? Gävle sjukhus
Hur mycket var du öppen när ni kom in? Knappt 1 cm...
Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? ??? Vadå hände?
Vilken/vilka var med under förlossningen?
Daniel, mamma var utanför operationssalen.
Tog du nåt smärtstillande? Hmm JA! Dom gjorde ju fasen kejsarsnitt...
Grät du? Oja.
Vad tyckte du var jobbigast? Att allt skedde så fort och oväntat, sen att det tog sån tid innan jag fick komma till Daniel och Elvin på BB...
Var du rädd för något? Att det skulle vara något fel på Elvin.
Hur lång tid tog det? Inte lång tid alls, någon timme från det att vi kom in...
Hur ser du på förlossningen idag? Psykiskt jobbig, känsligt...

Barnet

Vad blev det för kön? Pojke.
Hur mycket vägde barnet? 3585 g
Hur lång var barnet? 51 cm.
Hur mådde barnet?
Perfekt <3


Ja, vad var det nu jag gjorde?

Kommer ni ihåg att jag var i Stockholm och gjorde lite hemliga grejor?
Nu får ni iallafall reda på vad jag gjorde!
Jag blev fotograferad och intervjuvad för ett repotage i tidningen "Föräldrar och barn, Gravid" :)
Nu finns tidningen i butik.

Lukas vill leka

Våran hund Lukas var varit jättego med Elvin hittils, han vaktar honom och pussar honom (fast det får han inte, men han vill så gärna).
När han får ett ben då brukar han vilja att någon håller i det medans han  biter på det, så gick han runt till alla i huset men ingen hade tid att hålla i så till sist gick han till Elvin och la benet där vid honom som att han skulle hålla i åt han! Haha govovve.
Idag så kom han och la sin leksak i Elvins vagn när han låg där i, precis som att han ville att han skulle få den, lugnt och fint!

Elvis Ohtsell?

Det är många som har problem med vad våran lilla son heter. "Elvis?" "Melvin? NÄÄÄÄÄ ELVIN! Sen Othzén som han ska få heta i efternamn efter Daniel har folk också otroliga problem med! "Othsell?" "Otsen?" NÄÄÄÄÄ OTHZÉN!
Haha jaja, nu kom dessa på posten det hjälper iallafall lite :)

Tack Emma!

Dessa kommer vara perfekt till folkracetävlingarna och rally!
Tack Emma!

Har jag tagit studenten?

Idag är det massor av studentfirande här i Sandviken! Känner massa som går ut men har inte vågat mig ut med Elvin för dom är så högljudda...
Iallafall fick även jag ett "Grattis till studenten" fast jag har ett år kvar haha :)

Vem ska sitta i högerstolen?

Imorgon ska min pappa köra rally och jag ska givetvis inte sitta i högerstolen och vara kartläsare denna gång, inte hans sambo som brukar göra det heller utan den här gången ska DANIEL få vara kartläsare för första gången i sitt liv!
Jag hade verkligen viljat se hans min! Nog för att han är grym på att ratta bilar själv, men frågan är vad han tycker om att sitta brevid?
Får höra sen, önskar dom lycka till iallafall och att dom tar hem en vinst!
Fast det är inte bilen på bilden de ska åka i nu utan pappas andra rallybil.



Själv ska jag som sagt på min låtsaskusins dop, hur mysigt som helst! 
Jag längtar tills jag ska planera dop till lille Elvin! Jag vet iallafall vilken kyrka jag vill att han ska döpas i. Frågade Daniel också vilken han tyckte men han var inte så insatt på den fronten så :)

Elvins första fisketur.

Idag ville Daniel fiska så vi tog vårt pick och pack och stack ut till en tjärn och fiskade, eller ja, Daniel fiskade, inte jag. Så nu har Elvin varit på sin första fisketur :)

Bärsele är bäst!

Har Elvin i bärselen just nu för andra gången, han är lite gnällig idag men så fort jag satte honom där blev han lugn, så nu sitter han bara och tittar!
Smart, vi får varandras närhet samtidigt som jag kan göra annat :)
Fast känner att jag skulle behöva en mer ergonomisk bärsele. Min kropp pallar ju ingenting...

Tidningen är vår grej ;)

Idag så var Daniel minsann med i tidningen! Haha dom får aldrig nog utav oss!
Den här gången var han med för att det var någon föreläsning i skolan om bärgare han var på så han och Therese fick ställa opp på bild :)

Skolavslutning

Idag var jag och Elvin faktiskt iväg på skolavslutningen, han var tyst hela tiden i kyrkan, duktig pojke! <3
Min - Mattias -Daniels tumme.
Visst har Mattias en skitkonstig tumme? :O Kom och tänka på det mitt opp i allt...

Betygen kan dra åt h*****'

Idag gick min syster ut nian, hon fick superbra betyg tycker jag... GRYMT!
Blev faktiskt lite avundsjuk och kände mig misslyckad en stund när alla satt och berömde henne för hennes prestation. För jag hade inte alls lika bra betyg (högstadiet var extremt kämpigt för mig av olika orsaker och jag var inne i någon slags trots ålder större delen av högstadiet så det blev inte mycket gjort)
Men sen kom jag på; varför i hela världen ska jag känna mig misslyckad för? Bra betyg hade inte gjort mig ett piss lyckligare. Jag kom ju in på linjen jag ville.
Jag har ju nu lyckats med det JAG vill lyckas med.
*Jag gick ut nian, jag fick betyg i alla ämnen trots att jag kämpade ihop de flesta betygen på de sista veckorna bara, det var ju strongt!
*I sommras nådde jag mina mål jag ville nå inom folkracen, plus lite till. Det gör mig stolt och lycklig.
*Jag har lyckats få min blogg ganska stor (stor för mig) det lyckades jag med.
*Jag har nu blivit mamma och vet att jag är en bra mamma hittils, det är värt så jäkla mycket, det gör mig lyckligast och stoltast i världen. Jag hoppas dom runtikring mig känner lika.

Det finns mer jag skulle vilja skriva men det behöver inte hela världen veta så :)

Men andra ord: JAG BORDE IGNORERA DE DÄR JÄVLA BETYGEN! Jag har ju lyckats med annat!
Jag har lyckats kämpa mig från botten till toppen, det är mer värt och viktigt än betygen. Det är dessutom svårare att ta sig där ifrån än vad det är att få MVG i matte.

Saknar ju magen för sjutton!

När jag var gravid tänkte jag hela tiden "Hur fan kan folk sakna tunga gravidmagen som bara är i vägen?!" fick ju höra att många mammor gjorde det.
Men nu förstår jag. JAG SAKNAR JU OCKSÅ DEN MAGEN! Rörelserna, den stora runda goa magen man aldrig tröttnade att titta och klappa på.

Finkläder

Nu helt plötsligt ville mitt minneskort fungera, gissa om jag blev lycklig? :D:D:D:D:D
Då kan jag passa på att visa kläderna jag köpt till Elvin. Vi ska på min låtsaskusins dop på lördag och klart grabben måste ha finkläder!

Från mage till rygg, REDAN

Nu har Elvin vänt sig från mage till rygg TVÅ GÅNGER idag. Det är ju inte medvetet men endå! Han är bara 2 veckor gammal!
Han är också verkligen superstark i nacken också för sin ålder. Mamma är stolt. 

Vi var till BVC idag också. Nu väger han lite över 4 kg. Han växer otroligt bra!

10 mil

Bloggningen går segt just nu, ser det som en mindre bloggpaus, bloggar bara när jag verkligen, verkligen inte har något annat för mig. Men det går till sig snart, det lovar jag!
Ni har iallafall goodiebagtävlingarna ni kan delta i så länge! 

Igår så var vi ute på lite roadtrip, jag, Daniel och Elvin. Daniel var ju tvungen att testa körkortet ;)
Jag måste säga att vi fick många vuxen poäng i bagaget igår, jag kände det när vi stod och lastade in barnvagn och barn i bilen och gled iväg bara vi. Nu är det villa och vovve som fattas.

Vi åkte till Högbo kvarn iallafall och käkade, sen iväg på ett möte, iväg till sjukhuset och hälsade på mamma (hon jobbar där) och vidare till min pappa, sen åkte vi till G-Hammarby för att lämna och hämta lite saker åt pappa min, sen vidare hem. Det blev några mil, men Daniel och Elvin var nöjda. Elvin älskar att åka bil, han somnar på en gång när man startar motorn.
Jag har insett att mitt minneskort är trasigt till kameran så ska leta på mitt gamla sen får ni bilder som vanligt igen.

Mjölkuppsamlare var min grej!

Som jag skrev tidigare är mina bröst sprängfyllda, jag har hur mycket mat som helst och dom bara läcker. Men igår kom en liten räddning med posten, nämligen MJÖLKUPPSAMLARE! Hur bra som helst, när jag ammade Elvin hade jag en sån på andra bröstet (eftersom andra bröstet alltid läcker när jag ammar) hela uppsamlaren fylldes och jag slapp ha två ammningsinlägg och slapp byta BH! Gissa om det var härligt? Dessutom får man chansen att spara det som annars skulle gått till spillo.
Med andra ord, det här med mjölkuppsamlare är en väldigt bra uppfinning.
Dom här superbra grejorna kan ni hitta på www.onetex.se !

KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRKORT

Idag så klarade Daniel hela körkortet! Gu så duktig han varit, hänt massa på kort tid och endå klarar han både uppskrivning och uppkörning på första försöken! Grymt!
Nu sitter jag och väntar på att han ska komma hit så han kan ta Elvin en stund så jag får gå & duscha & sminka mig i lugn och ro :)

STORT GRATTIS DANIEL TILL KÖRKORTET! :)


Skolan

Ja som sagt, idag var jag och Elvin till skolan och hälsade på! Även Malin och lilla goa Elsa på 6 månader kom dit! Helt plötsligt såg lilla Elsa stor ut brevid Elvin, haha :)
Hon var lite nyfiken på honom :)
Tänk om något år kan dom leka med varandra! Mys!
Visst är hon go?
Läs Malins blogg här: http://malinkahlin.bloggplatsen.se/

Dagens bästa.


Gårdagen

Nu har jag lyckats föra över bilderna iallafall på ett förjävla krångligt sätt. Men jaja.
Igår kväll så var jag, Daniel och Elvin ute i trädgården och bara myste, spelade kubb och jätteplockepinn (som gick sådär, hunden sprang och tog pinnarna bara.

Fyfan så sur jag blir!

Minenskortet till kameran har fått fnatt (sällan jag har problem med kameran) så datorn fattar inte att jag har satt i det! Får rota fram en sladd och prova om det funkar istället. ÅÅÅÅÅÅÅÅH BLIR SÅ LESS! JAG SOM HAR MASSA BILDER! :@

Jaja, just nu ligger Elvin här naken och sprattlar helnöjd. Idag har vi varit på fordon och hälsat på, han var jättesnäll hela tiden.
Ska berätta mer sen, nu ska vi åka och hämta ut vinsten från KidKit.se! :)

Skola imorgon?

Imorgon om Elvin är på bra humör så ska vi faktiskt ta oss till skolan och hälsa på! Spännande :) Men ingen får röra honom om dom inte tvättat händerna! (Överbeskyddande mamma? OJA!)


Skrev ett inlägg om vad jag gjort ikväll och så har jag lagt in bilder men datorn har helt plötsligt slutat reagera på minneskortet så kan inte föra över bilderna?! Vad är fel?

Gnällspikis

Goooooooooomorron!
Kul att det redan är så många som deltar i goodiebagtävlingarna! Kom ihåg att det är helt ok att delta i båda två och det är ok att länka båda tävlingarna i samma inlägg. :)
Iallafall så har Elvin varit lite gnällig nu senaste timmen, vet inte riktigt varför, han kanske har ont i magen? :(
Tog nyss bort förbandet på snittet iallafall, det ser ut att ha läkt riktigt bra. Hoppas det!

Idag blir det återigen en massa besök av folk som vill se det lilla knytet. Min morbror+kusiner kommer hit :)

Det är mycket som ska firas nu

Min son har kommit till världen!
Sommaren är här!
Det är nu över 100 gillare på min facebooksida!

Vi säger att det är det goodiebagtävlingarna är till för - ATT FIRA! :)


Vi hörs imorgon, har haft fullt upp hela kvällen att maila ALLA underbara företag som sponsrat bagarna!

Mjölk någon?

Tjoho!
Kokar ammningspump för fullt här ja. Mina bröst är verkligen överfyllda och jag tänkte att det kanske e bra att spara lite bröstmjölk? Tänkte pumpa ur det sista som blir kvar i bröstet efter ammning. Det bara rinner ut annars, får byta ammningsinlägg hur många gånger som helst per dag.
Känner mig som en kossa. Skulle lätt kunna mata 3 bebisar till.

Daniel är på folkraceträning så idag har jag och Elvin lite mor och son tid igen, hihi, fast Daniel oroar sig hela tiden bubben... Men det går bra.

Snart får vi besök, många vill ju se det lilla miraklet :)

Nu är ju tävlingen igång

Hej alla läsare! Vad tyckte ni om goodiebagarna? Visst är dom fantastiska? Delta i båda vettja! Jag är extremt avundsjuk på de som vinner bagarna sen, vill ju ha dom själv haha!
Önska jag kunde ge alla mina läsare en varsin bag, synd att det inte funkar.
Iallafall gå gärna in på goodiebagbloggen och läs mer om de generösa företagen som sponsrar goodiebagarna!
Sen vet jag inte ännu om det blir lottning eller om jag ber någon annan än mig utse en vinnare utifrån motiveringarna.
Iallafall ni behöver inte göra någon jättemärkvärdig motivering.

Sen så tänkte jag bara tipsa om att Monia, även hon har tävlingar igång där man kan vinna goodiebags!

AVSLUTAD

http://picasion.com/glitter-maker/
För att fira att min son och sommaren äntligen är här så startar jag en tävling till er underbara och stöttande läsare!

Värde: 4418:-



glitter text generator
1. Gilla nedanstående sidor på facebook. Skriv vilket namn du gillade med. GLÖM INTE NÅGON SIDA!

2. För dig med blogg: Skriva om tävlingen på din blogg, använd bilden och länka till tävlingen (tävlingsbloggar ger mindre vinstchans, om det står mellan två vinnare så vinner den som tipsat på sin vanliga blogg) Länka blogginlägget i en kommentar.
För dig utan blogg: Skriv om tävlingen i ett inlägg på facebook, länka till tävlingen och använd bilden! Kom ihåg att göra inlägget offentligt så jag kan se det. Länka inlägget i en kommentar

3. Skriva en glad och rolig motivering till varför du ska vinna (inga snyfthistorier). 
Ska försöka hitta någon annan som utser vinnaren utifrån motiveringarna eftersom det kan bli svårt för mig som förmodligen känner en del utav de som kommer delta.

Glöm inte mailadressen! Lycka till.

Dessa sidor ska gillas :

AVSLUTAD

http://picasion.com/glitter-maker/
För att fira att min son och sommaren äntligen är här så startar jag en tävling till er underbara och stöttande läsare!
Det är tillåtet att delta i både tävlingen om en mammabag och tjejbag!
http://www.picasion.com/glitter-maker/
*Pino DVD från Pino

*Pinonalle från Pino

 
 


värde: 5655:-

glitter text generator
1. Gilla nedanstående sidor på facebook. Skriv vilket namn du gillade med. GLÖM INTE NÅGON SIDA!
2. För dig med blogg: Skriva om tävlingen på din blogg, använd bilden och länka till tävlingen (tävlingsbloggar ger mindre vinstchans, om det står mellan två vinnare så vinner den som tipsat på sin vanliga blogg) Länka blogginlägget i en kommentar.
För dig utan blogg: Skriv om tävlingen i ett inlägg på facebook, länka till tävlingen och använd bilden! Kom ihåg att göra inlägget offentligt så jag kan se det. Länka inlägget i en kommentar

3. Skriva en glad och rolig motivering till varför du ska vinna (inga snyfthistorier) 
Ska försöka hitta någon annan än jag som utser vinnaren utifrån motiveringarna eftersom det kan bli svårt för mig som förmodligen känner en del utav de som kommer delta.

Glöm inte mailadressen! Lycka till.

Dessa sidor ska gillas :
Aggehh.blogg.se
Balorina
ZickimsSmyckesdesign - Här ska ni inte gilla något utan bli medlem i gruppen.

AVSLUTAD

Goodiebagtävlingarna!

Startar klockan 22:00!!!

Ner på stan

Idag har jag, Elvin, mamma och syster varit ner en sväng på stan, han trivs så bra i vagnen min lilla grabb!
Daniel har varit och haft uppskrivning för körkortet, och han klarade det! UNDERBART! Bara uppkörningen kvar!
Visst är bebisfötter ursöta?

Förlossningsberättelse

Eftersom jag inte har någon förlossningsjournal ännu osv så är jag inte helt säker på i vilken ordning och vilka tider allt hände men försöker förklara så gott jag kan.
Vi hade faktiskt en urkass kamera med så har några bilder, men jag tycker själv dom e så extremt jobbiga att titta på eftersom allt blev så fel. Hela förlossningen är en känslig bit för mig, men skriver ut den här som ett sätt att bearbeta den.
Skrev ihop detta väldigt snabbt nu så...




Onsdag den 30 maj
Hela dagen var mer eller mindre som vanligt, kände inga som helst tecken på förlossning. Bara det att Ärtan inte riktigt rörde sig lika mycket som tidigare. På kvällen ringde jag in till förlossningen och dom tyckte jag skulle komma in för CTG. Så inväntade Daniel som kom direkt från folkraceträning sen så åkte jag, Daniel och mamma in till Gävle förlossning. Vi tog inte med någon packning, eftersom jag inte förväntade mig en förlossning.

När vi kom in fick vi vänta en liten stund sen fick jag komma in på ett rum och dom satte CTG på mig. Efter ett tag så började Ärtan leva om som sjutton i magen så då tänkte vi att vi skulle strax få åka hem igen, skönt.
Men så kom barnmorkan in och frågade "Känner du inga värkar? För apparaten registrerar värkar."
Jag kände ingenting?
Hon ville iallafall känna om jag var öppen och det var jag pyttelite, alltså var jag i början på en förlossning.
Hon gick sedan ut.
Barnmorskan kom in igen och sa att hon skulle emla (ha på bedövningssalva) mina händer "Varför gör ni det?!" frågade jag! Jag fick inget riktigt svar, bara något i stil med "Nja utifall vi måste göra något".
Sen sa hon inget mer, bara gick, och jag kände oron växte, vad händer, varför emla? Men kände mig lugn på samma gång då jag trodde vi skulle få åka hem!

Låg där ett tag till sen kom barnmorskan in med en läkare, klumpen i halsen blev större. Förstod fortfarande inte så mycket av vad som hände.
DÅ berättade läkaren iallafall att kurvan såg lite konstig ut och att bebisen inte hade reagerat när barnmorskan försökte känna så nu ville hon känna och om han inte skulle reagera som ha skulle då så skulle dom vara tvungen att ta ut honom med akut kejsarsnitt. Jag var vid det här laget fortfarande ganksa lugn eftersom det inte fanns i min värld att det skulle bli kejsarsnitt och en bebis den natten.

Hon kände iallafall och det var en lååång stund det var helt tyst kändes det som, sen sa hon det jag inte trodde, att han inte reagerade och att det skulle bli akut kejsarsnitt.
Därefter blev det full fart, jag började gråta och var SKITRÄDD, Daniel såg helt vilsen ut stackarn. Hängde inte med ett dugg vad som hände, inte Daniel heller, båda försökte få riktga tydliga svar men ingen av oss fick det. Jag frågade om han skulle skrika när han kom ut och fick till svar att det beror på hur han mår, frågade även om dom skulle försvinna iväg med honom, fick samma svar.

Från att allt var totallugnt och jag trodde att jag skulle få åka hem till min efterlängtade säng och sova till att dom sprang ut och in och satte kateter och nålar i mig var det bara några minuter
Vid det här laget har jag små, små minnesluckor, jag var nog i chock.
Kommer ihåg att någon rullade in mig mot operationen, jag grät och var rädd och förstod ingenting, fick en mössa på mig och Daniel och mamma försvann.
Inne i operationssalen var det folk överallt och dom satte nålar och sladdar på mig, jag frågade gång på gång "Hur mår han?!" "Vad händer?!"
Full fart var det men av någon anledning blev jag lugn efter ett tag där inne.
(Min mamma jobbar själv på operation och jag har haft praktik och varit med på operationer, antar att det lugnade mig en hel del)
En gammal jobbarkompis till mamma var med och jobbade på den operationen så det lugnade mig också väldigt mycket, otroligt snäll tjej!
Daniel kom iallafall in tillslut, han fick sitta vid mitt huvud, han var så söt i operationskläderna.
De börja bedöva mig. Jag blev förlamad i hela benen, skitläskigt.
Sen startade operationen.
Jag såg lite vad som hände där vid magen i lampan i taket, det reflekterades, många hade nog inte velat se när dom skär i en men för mig kändes det lite tryggt. 

De höll på ett tag, inte så lång stund alls eftersom det var bråttom. Men det kändes som en evighet, det enda jag ville var att höra honom skrika så jag låg där knäpptyst och hoppades på ett skrik. 

Klockan 00:44 31 maj, Kollade upp i lampan, kommer ihåg att det drog till i magen och såg navelsträngen i lampan... Kort därefter hörde jag det, HAN SKREK! Det kändes som hela jag föll igenom operationsbordet jag började gråta på ett sätt jag aldrig gråtit förut, gud vad lättad jag var, han var ute, han kunde skrika! Jag fick se honom snabbt och nuddade honom sen försvann Daniel och läkare ut med honom. Hörde honom skrika enda in i operationsalen, det kändes så bra att han skrek! 

Efter ett tag kom Daniel in med honom i famnen, jag kommer aldrig någonsin glömma en bilden, dom var så jävla fina! Det finaste jag sett! Daniel såg helt överlycklig ut och min lilla son låg där i hans famn och bara tittade! Allt var så overkligt jag fortsatte gråta på det där sättet jag aldrig gråtit på förut. 
Mamma kom in också, jag var helt i en annan värld.

Sen var Daniel, mamma och Elvin tvungen att gå iväg till förlossningen och jag blev själv kvar i operationssalen. Här  började mitt blodtryck spöka så jag försvann lite då och då, blev yr. Men kommer ihåg att han höll i mammas kompis hand, det kändes tryggt.

Sen blev jag rullad till uppvaket, jag var väldigt chockad då och helt borta, dom sa åt mig att försöka sova men hur fan ska man kunna det?! Min son var på massa läkarbesök och ingen hade berättat ännu om han var frisk eller inte!
Tillslut ringde en av sjuksyrrorna till förlossningen och frågade, han verkade helt frisk! TACK OCH LOV! Nu ville jag bara träffa honom.
Komemr ihåg att jag skakade okontrollerat, tydligen kan vissa göra så efter en operation.
Vet inte hur länge jag fick ligga där men Daniel, mamma och Elvin kom ner tillslut, dom hade den där plastsängen med rullandes men Daniel ville hellre bära honom. 
Jag fick upp Elvin på magen och han lyfte nacken och kikade runt, LYFTE NACKEN! Fattar ni vilken liten stark kille? Han tog bröstet på en gång också med jättefina sugtag.

Sen började han skrika lite och de var tvungna att gå för alla andra på uppvaket blev irriterade. Jag kände att jag blev förbannad inuti mig men höll det för mig själv. Inte fan ville jag ligga där själv utan min son jag burit på i nio månader!

Jaja, själv blev jag iallafall. Ont hade jag också, och fick mer o mer o mer medicin men det hjälpte inget (förmodligen tack vare min dumma sjukdom EDS) fortsatte skaka gjorde jag också. 
Dom tjatade bara om att jag skulle sova men hur sjutton ska man kunna det? Sov inte en sekund. Tjatade om att få komma upp till BB.

Runt klockan 5 på morgonen fick jag äntligen komma upp. Rullades in på ett rum, Daniel kom in med lilla Elvin i famnen.
Jag frågade
"Vad har ni två gjort då?"
"Tittat på lyftkranar och kollat på TV" sa Daniel stolt

Haha!



Bebisstress, vad är det?

Jag hade förväntat mig att första tiden med bebis skulle bli SKITJOBBIG! Och visst det kanske den är för vissa beroende vilken personlighet bebisen har.
Iallafall, enligt mig har första tiden varit extremt mycket enklare än vad jag hade förväntat mig! Skönt! Visst det är en stor omställning och man sover lite mindre, men som sagt jag har haft det mycket enklare än vad jag trodde det skulle bli.
Jag kommer ur morgonrocken och i mina vanliga kläder, hinner tillomed sminka mig. Idag är jag helt själv med Elvin och jag hann tillomed att duscha. Fast det var lite knepigt först, ville inte ha honom på skötbordet (så klart), men det löste vi med att bädda på golvet, så fick han ligga där nöjd, naken och sprattla och kissa haha, det gillades :) 

Ioförsig är Daniel väldigt delaktig här så et hjälper mycket, tror inte det hade varit i närheten av så enkelt om inte Daniel fanns!

Men vem vet om någon vecka kanske han blir odräglig... Äsch vi får hoppas han fortsätter vara så lugn och nöjd av sig :)

VINNAREN AV VALFRI VARA

Vinnaren av tävlingen i samarbete med Runns.se och ErikasGaderob.se blev....
http://zandrasnyadagbok.blogg.se

Närmast på "GISSA BEBIS"

Hade nästan glömt det! Vi körde ju "Gissa bebis" när Ärtan skulle komma!
Den enda som gissade rätt på datumet var Ola W! Proffsigt! Ja och någon Sara men han hade lite fusk och gissat på två datum.....
Men han hade fel på födelsevikt och längd.
Många gissade rätt på längden, men den som var närmast på vikten var Nathalie, som gissade på 3587 g! (Födelsevikten var 3585 g)
Se allas gissningar HÄR.

BVC besöket

Gud vad jag är stolt över min lilla kille, han har redan gått upp till födelsevikten (för er som inte är insatta så tappar barnet lite vikt efter födseln och har sedan 3 veckor på sig att gå upp till födelsevikten igen) Han har iallafall som sagt redan gått upp födelsevikten plus  lite till! Han vägde 3585 g när han föddes, nu väger han 3890 g! BVC sköterskan var imponerad!
Kan man bli stoltare? Älskade lilla barn :)
Snart har du lika stora händer som pappa din :)

Mimmi hittade!

Mimmi - Änglamamma till Lilly - och gravid! hittade artikeln på Arbetarbladets hemsida! Tack!
Här kan ni läsa: http://arbetarbladet.se/slaktvanner/grattis/1.4775462-daniel-fick-en-folkrace-baby-i-toppskick-

1 vecka gammal

Inatt klockan 00:44 blev Elvin 1 vecka gammal. Gud tiden går redan fort! Snart så står han väl där i studentmössan och jag gråter av stolthet?!
Iallafall, förlossningen är väldigt känslig för mig fortfarande, den är lite svår att smälta, men det kanske kommer med tiden? 

Nu så ska vi vänta på att BVC kommer på besök, ska träffa dem för första gången idag, är så spänd på att se hur mycket han vuxit!

Tidningen

Repotaget finns på http://arbetarbladet.se/slaktvanner/grattis/1.4775462-daniel-fick-en-folkrace-baby-i-toppskick- för er som inte har tidningen eller bor någon annanstans :)
Här har ni bättre bilder: 
HAHA snyggt mitt öra sticker fram och Elvin viftade precis ner mössan för ögonen!

Klicka på bilden så kommer en STOR bild upp.

Avslutas ikväll!

Ikväll klockan 18.00 så avslutas tävlingen i samarbete med Runns.se och ErikasGaderob.se!
Än finns det tid att delta!
HÄÄÄÄÄÄÄÄR FINNS TÄVLINGEN!

Underbar natt!

Igår hade vi fullt upp med att fira Daniels 18 årsdag hela  dagen! Fast tyckte lite synd om honom för ELVIN (Ja, så ska han heta) stal ju lite oskyldigt all uppmärksamhet, det skulle vara Daniels dag ju! Fast ja, det är väl som det är :)
Inatt fick jag sova jätte bra! Han ville bara ha mat 3 gånger, sen var det bara att lägga ner honom i liggdelen igen och han låg bara och kikade en stund sen somnade, underbara lilla kille! Hoppas han förtsätter vara så snäll och lättskött som han är nu.

Det blir lite lite bloggning nu men ni kanske förstår att vi har fullt upp med annat nu i dagarna :) Men det går till sig! Snart ska goodiebagtävlingen opp! Tänkte låta denna vecka gå ut och se om fler företag hör av sig sen kör vi igång! 

Förlossningsberättelse ska också komma snart :)
Lite gosedjur som Elvin fått. Sen har han fått massor med kläder! :)

Grattis Daniel!

Idag är det nationaldagen och så fyller Daniel 18 år! Uppdaterar mer ikväll, puss!

Påminner

Måste säga det igen!
Jag accepterar bara de jag känner och vet vilka de är på facebook min facebook!
Att du följer bloggen räknas tyvärr inte.
Ni kan däremot gilla min sida på facebook!

Anonyma frågor

Ni som ställer frågor mer eller mindre anonymt kan inte förvänta er att få svar (många som ställer frågor anonymt).. Lämna gärna en mailadress iallafall ni vill ha svar.
Fick en tokig fråga nyss (som jag lyckades ta bort, lyckades ta bort 7 kommentarer ist för att godkänna, lyckat) Iallafall, personen frågade varför jag lät honom sova i liggdelen till vagnen och inte spjälsängen, om det inte blev för varmt?! Öhm... Temperaturen kan man själv mer eller mindre styra med kläder och filtar, sen vad vet du om temperaturen i mitt rum? Eller alltså, vad ville du komma fram till? Förstod inte riktigt.
Vill ha honom så nära som möjligt på natten, men vill inte ha honom i sängen med oss för säkerhetens skull och liggdelen är perfekt för det så länge han är så liten.

Antar att det är så att vara mamma, folk kommer påpeka saker HELA tiden, fast det gör inget för jag vet vad som är bäst för mitt barn.

Prydde framsidan!

Idag kom tidningen som vanligt och vi var mycket medvetna om att Daniel (och jag lite i bakgrunden) skulle vara med i tidningen, men vi hade aldrig kunnat gissa att vi skulle vara med på framsidan och två helsidor inuti haha.

Dock måste jag rätta en sak som stod där i! Det stod att han var tvungen att tas ut för att livstecknen var så svaga SÅ VAR DET INTE! Han visade mycket livstecken, men mådde inte bra inne i magen, därför togs han ut!

Bättre bild får ni sen.

Bra natt

Natten gick hur bra som helst! Nappen funkade superbra! Ammningen verkade inte störas ett dugg, skönt! Värsta dröm bebisen!
Nu ska han få åka lite barnvagn, det är ju så skönt!

Spännande

Nu ska vi se hur denna natt går, andra nätter har gått bra, bara det att han vill gärna vara nära och för att få honom att somna måste man ha lillfingret i munnen på han tills han somnar, lite jobbigt menmen. Han sover jättebra om han får sova med oss i sängen men vågar inte riktigt ha honom där så just nu sover han i liggdelen till vagnen som står på en pall o stol i perfekt höjd precis brevid sängen, fiffigt!
Nu har vi iallafall introducerat nappen och hoppas att vi får sova liiite till inatt, fast ska verkligen inte klaga på tidigare nätter heller som sagt, han är så snäll våran plutt så :)
Det borde funka bra med napp också eftersom ammningen funkat bra från första gång, så nu håller vi tummarna att nappen inte stör ammningen :)

GODNATT!

Daniel hälsar! :)

Han hör bra!

Var som sagt in till Gävle och gjorde hörseltest på Ärtan Pärtan, och det såg bra ut! perfekt :)
Nu ligger han och myser med Daniel. Älskar dom! Det är så vackert!
Imorse var jag så lycklig som fick vakna opp brevid min son... MIN son (okej min och Daniels, det är viktigt detdär enligt Daniel) jag kan inte fatta att han tillhör mig (och Daniel), att JAG är mamma (och Daniel pappa) till denna underbara lilla kille, så lycklig! (nöjd nu Daniel? haha <3)
TACK gud eller vem det nu är som bestämde att just vi skulle få detta lilla liv!
Daniels händer och Ärtans goa fötter! Kärlek.

För i övrigt måste jag verkligen tacka mamma och hennes man för hur snälla och hjälpsamma de varit de första dagarna! Jag är verkligen jättetacksam för att de lagar mat osv, det gör att jag kan vara en så bra mamma som möjligt! Alla föräldrar borde ha det så bra som jag haft det de första dagarna, det är ju faktiskt så otroligt viktigt och omtumlande, allt är helt nytt och man måste koncentrera sig på det nya livet. Mamma och Lars har gjort det möjligt för mig och Daniel att vara världens bästa föräldrar!

Full fart!

Redan är det full fart :) Idag har vi hunnit med att åka hem till Daniel där han (lite jag också) blev intervjuvad av tidningen om folkrace, kommande 18års dagen och självklart om älskade lilla Ärtan (avslöjar snart vad han ska heta)
Nu är vi hemma en sväng sen ska vi in till Gävle och göra hörseltest på Ärtan eftersom dom aldrig kom till BB och gjorde det :)

Första heldagen hemma

Det var otroligt skönt att komma hem, jag mådde genast mycket bättre. Fast har fortfarande ont i såret och kan inte röra mig som jag vill och behöver hjälp upp ur säng/soffa. Men det gör faktiskt ingenting för jag har en son som är fullt frisk och är otroligt vacker!
Just nu ligger han och myser med Daniel i soffan och hickar för fullt, gobit!
Natten var helt ok visst är det tufft, speciellt eftersom jag inte kan sova på dagarna men jag och Daniel fixar detta tillsammans! Han är så snäll våran lilla son också, sköter sig super bra!
Angående förlossningen och varför det blev akut kejsarsnitt ska jag berätta senare i ett inlägg!

En liten bild

En liten bild får ni allt :)
Ni ska  veta hur lycklig jag är!

Vann en underbar bloggtävling!

Nu när jag fick lite tid öppnade jag mailen och fick se att jag vunnit en bloggtävling hos Prinsessan på ärten! Vad glad jag blev, dels för den otroligt fina motiveringen till varför jag vann och för vinsten så klart!
Tusen tack!
Det jag vann var ett presentkort i den härliga webbutiken www.KidKit.se!
Underbart!

Hemma! n

Nu är vi äntligen hemma och jag är tillbaka här på bloggen. Kan inte utlova lika bra uppdatering så här första dagarna men bloggar när jag känner för det! Jag mår ju faktiskt bra utav att skriva :) Jag ska skriva en förlossningsberättelse även om det inte riktigt blev som vi tänkt.
Vi mår bra allihopa iallafall, jag har bara lite ont men det är inget problem, jag fick ju faktiskt en helt frisk och underbar son!
Jag har ingen lust att lägga ut bild direkt på bloggen men ni kan hitta bild på honom på http://www.lg.se/webbisar/ kolla bland de som föddes den 31/5. Agnes Åsberg och Daniel Othzén heter vi :D