Vad vill du mig?

 

Fler som inte kan läsa



Jag vill inte LEVA på bidrag. Jag vill inte behöva FÖRSÖRJA oss på bidrag resten av livet. Läs om. Läs rätt. Fega anonyma.

Lycklig kille.

Jag tog Elvin på en prommis när han vaknade efter luren sin. Först gick vi och matade änder. Fast dom var lite väl närgångna så vi gick därifrån. Dom sprang PÅ våra fötter... Efter det gick vi till apoteket och utrustade oss så vi överlever ögoninflammationen. Sen knallade vi vidare mot badhuset och fikade lite, sen bar det av hemåt och hade sån "tur" att vi såg två brandbilar, en liten brandbil och en ambulans. Elvin älskar ju ambulanser. Men vi får hoppas att det inte var något allvarligt som hade hänt.




Stackars Elvin

Har varit lite dött här nu, haft en del saker att pyssla med :) var ifrån Elvin i två dagar och en natt. Hans pappa hade honom. Jag ogillar ju att vara från elvin länge. Det längsta jag varit ifrån honom är två nätter.. Det blir inte ens kul då. Saknar och tänker bara på Elvin då. Men allt gick superbra och elvin hade det hur bra som helst!

Har lov denna vecka iallafall men Elvin fick gå till dagis idag ändå för har en del plugg men fick meddelande att han fått ögoninflammation så nu har jag hämtat hem min prins. Vi har käkat hemmagjorda laxburgare med räksås :)


Gott satan!
Och när vi ändå är inne på gott...
blev bjuden på church street igår av min älskling!


Saknar mina djur

Jag har alltid älskat djur, jag har haft en hamster, Alvin, världens snällaste hamster! Tjockaste också! Mamma har haft två hamstrar innan och dom var inte alls lika keliga och snälla som lille Alvin. Han blev dessutom väldigt gammal för att vara just dvärghamster.
Sen hade jag ju 3 marsvin också, som sen blev 7, haha tvp av marsvinen fick två bebisar var! Hur mysigt som helst. Behöll en utav dem. Men när Elvin hade kommit var jag tvungen att göra mig av med dem eftersom Elvin blev snuvig av höet eller marsvinen när han var bäbis så världens bästa omplaceringshem tog hant om dem.
Saknar detta iallafall, jag vill ha en katt, hamster eller några marsvin igen i framtiden när Elvin blivit lite större.

Stegräknare på ungen

Fick en stegräknare hät om dagen av Jocke eftersom vi bestämt oss för att röra på oss mer och behöver lite pepp :) men idag satt jag den på Elvin för skojs skull. Grabben har redan gått/sprungit över 1000 steg på 1 h. I min lilla lägenhet! Haha förstår ni att jag har fullt upp om dagarna? :)



Bara bus










Rastlösa

Jocke har stuckit till Vendel på folkrace så Jag och Elvin är själva idag. Känner mig redan rastlös och märker på Elvin att han gärna skulle vilja göra något. Vi får se vad vi hittar på, En promenad ska jag väl försöka avverka iallafall.
Vem bju' på kaffe ida' rå?



Till alla rasister där ute




Tunga dagar

Fick lite mer sömn inatt men mycket mindre än vad jag behövde kan jag säga. Som en zombie lämnade jag Elvin på dagis och tog mig till skolan. Idag stod lastbilskörning på schemat och som tur var åkte vi tre elever och jag slapp börja köra så kunde ladda lite under turen innan det var dags för mig.
Resten av dagen har varit seg. Ont i hela kroppen och trött som en gnu typ. Skulle vilja få sova tungt en hel natt!
Min stackars Jocke blir aldrig frisk heller. han går runt med 40 grader feber stackarn min♥♥


Det magiska med barn



Fastän du håller mig vaken hela nätter så är du värd det plus oändligt mycket mer. Jag skulle kunna göra vad som helst för dig. Jag är så tacksam för att jag får vara din mamma. För att jag får se dig växa upp och utvecklas. Få se dig bli en helt egen individ men egen smak och eget tycke.
Tänk att just jag fick äran att sätta en sån här underbar människa till världen. En pigg, frisk, nyfiken och smart liten kille. Mitt allt. Kärleken till dig är starkast på denna jord. Jag älskar dig MITT barn♥

Feberyrar?

jag blev hemma idag, höll pp att somna bara när jag skjutsade Elvin till dagis så kändes inte som ett alternativ att gå till skolan idag. Flick bli arbete hemifrån så gott som det gick, lyckades sova till mig två timmar iallafall. Nu håller jag på att pyssla om min febriga karl, stackarn har upp mot 40 grader... Inte bra.
När vi låg i sängen så hade vi en kort lite konstig konversation också som lät ungefär så här:


Aja nu ska jag slänga ihop en ceasarsallad åt mig och jocke sen vänta på att Elvin ska komma hem från sin far :)

Jobbig natt

Den här natten hade jag kunnat vara utan. Elvin började vakna runt 12 och har vaknat ca varje halvtimme fram till nu, nu vill han kliva upp. Samtidigt har jag haft en karl med nästan 40 grader feber som snarkat som en ångvält och snackat i sömnen samt yrat. Nästan 2 timmars sömn har jag fått. Känns som ångvälten körde över mig typ.



Menmen, nu ska vi vara lite positiva, jag ska berätta att jag har en älskare, nämligen Jockes våg för den är så snäll mot mig!


Ny ljuslykta i höstrusket

Igår kom Jocke hem med en ljuslykta till mig, Kollat på den förut så blev superglad ♥



Junior masterchef

Sitter och tittar på Junior masterchef och vilka jäkla ungar att vara grym å laga mat! Helt sjukt! Tänkte låna hem några.

frågor hänvisas till ask.

ask.fm/Agnzi

Busungen min

Ledig idag men Elvin fick vara en stund på dagis ändå eftersom jag har en del att göra.
Känner i hela kroppen att det är väderomslag, gör så ont i lederna...

Igår så var jag och Elvin ut till min pappa där vi tog en prommis och fick lite käk, Elvin trivs så bra där ute :)




Ledig dag

Jag är ledig idag men

Tröttnar på att blogga

Skrev ett långt inlägg som jag självklart lyckades ta bort. Hatar blogg.se appen...

lugnare Söndag

Har lugnat ner mig efter gårdagen haha den gick ju åt helvete. Nu har vi jobb framför oss vill jag lova. Bilen är slut.
Aja just nu väntar jag och Elvin på nattis, vi ska först följa med henne och äta sen ska vi ut på en liten utflykt så Elvin får springa av sig :)



Bilder på astran efter Jockes rull








skitbradåligt

Jag vann mitt första heat. Fick en skitbra start. Sen rullade jocke med bilen. Slakt. Gick bra med Jocke som tur var..

Jag älskar den här mannen.



Tvättar förfullt, men jag gillar faktiskt att tvätta, tycker det är avkopplande, luktar gott.
Hann med att smita iväg till företagar forum mässan också på göranssonska. Nu ska vi stressa ihop resten av tvätten, stressa iväg på lägenhetsvisning, stressa ihop mat och sen stressa iväg till Valbo och lasta folkracebil, sen förmodligen stressa iväg till min pappa.

Kallt satan

Sitter på rast i skolan. Kallt som attans, nackdelen med den hör utbildningen är att 80% av skolan består av stora kalla verkstader så klassrummen är svinkalla.. Men vad gör det om 100 år?
Elvin fick vara med Jocke idag, han är ledig så dom glider runt på massa ärenden :) inatt ska min lillknodd få sova hos sin pappa, lite jobbigt för jag saknar honom men det går bra! Imorgon far vi mot falun för lite folkracekörande som de idioter vi är. Kallt och jävligt :)
Märks det att jag är fryssen?

Iallafall, den där korkade kommentaren från den lilla skitungen kommer jag inte lägga tid på något mer. Mrn tack frpn er andra som kommenterade vettigt här och på facebook och engagerar er. Ni är bäst!
Har fått tillbaka blogglusten tack vare er som peppar!

bild på en busunge från igår

Svar på kommentar 2

Men du verkar konstig på riktigt du. Kan du snälla stå för vem du är så tar vi detta i facebookchatten du och jag eller så kan du ringa mig, finns på eniro. Jag kan ju börja med att berätta att min mamma och pappa har inte betalat ett öre för min son (med undantag för presenter dom själva valt att köpa). Jag lever på dom pengar alla andra mammor lever på (föräldrarpenning) plus studiebidrag plus pengar JAG JOBBAT ihop. Ett extrajobb när jag pluggar 8-16? Dessutom med min EDS. Kom igen, var realistisk. Uttala dig inte förren du själv gett dig ut i vuxenlivet och skaffat barn.
Sen så behöver du inte sympatisera ett dugg. Det kan vara kämpigt, visst det nekar jag inte till men det är ju vad man gör det till. 

Besök på sjukhuset

Det gick bra på hälsocentralen idag. Elvin har några tendenser till förkylningsastma så vi får ge honon två mediciner, en varje kväll och en vid behov. Hoppas han får sova tyngre nu stackarn. För i övrigt är det fullt ös igen från hans sida, idag har han varit med sin pappa och därefter med sin morfar så jag kunde gå i skolan.
Nu har jag lagat kycklingwraps som gick hem hos både mannen och grabben min :) En promenad på det här så sover vi alla gott sen :)



Svar på korkad kommentar

Antar att du är en liten stackars tonåring med tanke på att du inte verkar kunna läsa, våga stå för vem du är, veta vad ett barn innebär och vet hur det verkliga livet funkar. Det är inte jag som skulle ha några bidrag från FK här va? Mamma vabbade och skulle ha pengar för det?! STOR skillnad. Sen måste jag fråga om du är helt bombad? Jag hade gärna tagit ett extrajobb men jag lever hellre snålt och får umgås mer tid med min son än att ha massa pengar som man ändå inte har tid att göra av med och sällan få träffa min son. Han är det viktigaste här i livet. Den här tiden kommer aldrig tillbaka. Det var CSN som inte gav förhöjt studiebidrag. Problemet med FK var inte att JAG inte fick pengar utan att mamma inte fick vabba så jag kunde gå i siolan så jag inte missade det viktiga vi håller på med nu.
Dessutom! Bidrag som bidrag, jag VILL INTE gå på bidrag vart det än kommer ifrån, det är DÄRFÖR jag är i så mån om att få avsulta denna yrkesförberedande utbildningen till fordonsbefälhavare så jag kan få ett JOBB och FÖRSÖRJA min familj med MINA PENGAR som JAG TJÄNAT.

Unga ensamstående mammor diskrimineras.

Det brinner i mitt huvud lär jag säga. Man får inte vara ung ensamstående förälder (mamma) i dagens samhälle trots att det är i min ålder kroppen vill skaffa barn.
Jag blev lovad förhöjt studiebidrag när jag skulle återuppta mina studier eftersom jag bor själv och har barn. Nu när vi sökte visade det sig att man måste bo med pappan till barnet för att kunna få det. Vart är logiken här? Det är väl när man bor själv som man verkligen behöver detta?! Men tydligen inte. Jag ska bara få 1050:- i studiebidrag.
Inte nog med detta.
Nu blev Elvin sjuk. Mor- och farföräldrar ska kunna vabba åt sina barnbarn. Kanon tänkte vi då kan min mamma ta Elvin enbdag så jag inte missar det viktiga i skolan.
Ringer försäkringskassan.
Nej hon får inte vabba för att jag går i gymnasieskolan. Hon hade däremot fått om jag bott ihop med pappan till barnet återigen.
Jag blir så förbannad! Jag är en av dom som verkligen totalvägrar gå på socialbidrag! Jag vill kunna försörja mig och min familj själv, utan bidrag, jag vill verkligen ut i arbetslivet, jag vill ta studenten med kanonbetyg. Men vårat samhälle driver oss unga ensamstående mammor till socialbidrag.
Ska vi straffas för att vi blev föräldrar i ung ålder?

sjukling

Elvin är sjuk (feber) och har varit det sedan igår, segt och tråkigt eftersom han varit förkyld i minst 3 veckor. Har iallafall barnvakt så jag inte missar något i skolan, men ska iväg till hälsocentralen och prata om eventuell förkylningsastma. Han blir otroligt rosslig och hostig när han är minsta lilla förkyld. Vi tillbringade ju en natt på akuten förut pga detta. Vi får hoppas det går bra iallafall...
Även jag själv börjar känna mig riktigt seg, hoppas det inte blir något för på lördag ska jag tävla i Falun!
Vi fixade det sista på bilen igår...





Ny telefon

Tappade min samsung galaxy s3 i toaletten på en förfest för några månader sedan. Otur. Men den funkade ändå flera veckor men till sist blev det godnatt. Köpte då en Sony som ska vara vattentät (haha) men skiten krånglade redan från början, sämsta telefonen jag haft. Efter två reparationer och lite tjafs med telia så fick jag äntligen en samsung igen. Denna gång en s4 :) skitnöjd nu.
kan varmt rekommendera den. Aldrig mer Sony.


Tatuering

Igår fick jag en tidig julklapp av min Jocke. En tatuering jag velat göra sedan jag var 14 år ungefär!


"If in doubt, Flat out" är ett citat av rallyvärldsmästaren Colin Mcrae. Det han menade var ungefär "Om du är osäker på vad som finns bakom nästa hörn, håll gasen i botten". Det handlar alltså om att våga chansa för att vinna vilket jag tror är viktigt även här i livet. Man måste våga chansa för att bli lycklig :)

Chillar och leker hos mormor

Vi är hemma hos min mamma (Elvins mormor) och bara tar det lugnt. Jocke håller på med någon folkracebil så vi håller nog oss här ikväll:) 


Elvins sovtider

Det finns några stycken som har reagerat på Elvins sovtider vilket gjort mig frustrerad. Ska jag verkligen behöva förklara varje gång för andra? Ja tydligen. 
Elvin somnar runt klockan 21 på kvällen, vaknar mellan 6-7 på morgonen, sover middag ca 1 h runt 12. Sen sover inte han mer. Det folk reagerar starkast på är att han lägger sig så sent på kvällen. Ja, jag håller med, men lägger han sig tidigare så vaknar han tidigare på morgonen också, tro mig, jag har testat. Att gå upp klockan 4-5 på morgonen är varken bra för barn eller vuxna. Detta har jag tagit upp med Elvins BVC och vi har kommit fram till att Elvin inte behöver mer sömn än så, han har intelika stort sömnbehov som de flesta andra barn i hans ålder. Jag själv var precis lika i min ålder. 
Alla barn är INTE lika. 
 

Skuuula

Allt gick bra igår, inatt och imorse. Var lite orolig för att köra bil så långt så tidigt men det var inga som helst problem! Världens snällaste kusiner har jag också, vi myste framför film och grejer. Nu längtar jag tills jag slutar skoldagen så jag får träffa min lillknodd<3


Deras superfina kissar.

Klubbmästerskap

Glömde berätta att motorklubben hade familjedag i lördags, vi körde en tidstävling och jag vann min klass! Känns superroligt. Trivs otroligt bra i bilen jag hade där! 



Sakna

Idag åker jag iväg till mina kusiner i enånger över natten. UTAN ELVIN! Usch, jag har sådan separationsångest som vanligt, både från Elvin och Jocke, men ska få umgås med mina kusiner i lugn och ro, vi har inte gjort det sedan Elvin föddes, kan vara skönt att få lägga all energi på dom också :) men ja, jag kommer sakna ihjäl mig efter mina grabbar! 



Rosa naglar på grabben


Hatar att mina naglar slits så snabbt. Målade dessa i förrgår. Blöööö.. Iallafall när jag målade dom så kom Elvin och pekade på en av sina naglar och lät "öh, öh" som han brukar när han vill ha något. Så jag målade hans nagel rosa. Vad stolt han blev! Helt överlycklig! Han skulle visa Jocke, dagisfröknarna, mofffa osv osv. Haha goungen.

Slapping for once

Tjäna! Jag är ledig idag, det lönar sig att jobba hårt i skolan ;) även Jocke är ledig idag tack vare massa dryg övertid. Så Elvin fick också vara hemma med oss idag :) just nu är vi hemma hos min pappa, Elvin sover middag och Jocke och pappa mekar med en bil så jag passar på att bara slappa i soffan. Får aldrig chansen till det annars!