ÄNDRADE TÄVLINGSREGLER

Nu är tävlingsreglerna ändrade då ingenting funkade som det skulle. Synd att det blev så krångligt alltihop men nu är det väldigt enkelt att delta i tävlingen och nu ska allt funka som det ska!
Här kommer ni till tävlingen: http://aggehh.blogg.se/2012/april/vinn-handmalade-lekklossar.html


AVSLUTAD

HappyEco är en webbshop som säljer miljövänliga kvalitéts leksaker i trä. I webbshoppen hittar du allt från byggklossar till fina leksaksfordon. Absolut värd att besökas!
Nu har ni turen att ni kan få delta i en tävling som passar er som ska få barn eller känner någon som har barn!
Det du kan vinna är dessa handmålade träklossar i form av ett hus! Fint, pedagogiskt och miljövänligt!


" Jag är med i tävlingen om ett ekologiskt handmålat träklosshus på Agnes blogg. Var med du också! Tävlingen hittar du här: http://aggehh.blogg.se/2012/april/vinn-handmalade-lekklossar.html "


  1. Gå in på http://www.happyeco.se/ och leta på din favoritprodukt och skriv här vilken vara och varför. (Det är utifrån vem som skrev finast som vi sedan väljer en vinnare)
  2. Dela tävlingen på din blogg eller på din facebook, använd dig utav tävlingsbilden och tävlingstexten. Länka blogg/inlägget i kommentaren!
Klart!

Kom ihåg att skriva din mailadress!






TÄVLINGEN AVSLUTAS DEN 12 MAJ


Valborg?

Sitter här och segar lite, borde egentligen fixa i ordning mig. Helst nyss, men aja. Sticker iväg till Gävle strax med Daniel, pappa och Åsa för att först gå en runda på Biltema (Så Daniel och pappa klarar sig resten av dagen) och sedan sticker vi vidare till mina låtsaskusiner för lite god mat och sedan titta på majkase... Min lilla låtsaskusin Elin på 5 år är störtkär i Daniel, tror jag berättat det tidigare men. Det är minsann hennes Daniel, inte min. När vi varit där brukar det vara svårt att få med Daniel hem sen. Får se hur d går idag :) animated gif


Kan ni fatta?!

Kan ni förstå att jag varit så smal som på första bilden och nu har blivit så tjock som på andra?
Heeeelt sjukt!
Första bilden är dock från när jag var 14 år så det var ju ett tag sedan men endå!
Från en spinkig osäker liten skitunge som ville ha all uppmärksamhet och trodde att hon genomgick sina livs äventyr. Så fel.
Till en tjockis som är i början av sitt livs stora verkliga äventyr.
Bilden är inte ett dugg charmig, blek, sliten och nerrullade gravidtights haha!

Vad var det som var hemligt?

Kommer ni ihåg att jag åkte till Stockholm för några veckor sedan för att göra en grej? Jag har ju fortfarande inte berättat vad jag gjorde där. Jag hade nästan själv glömt bort det men blev påmind idag på mailen. Men kan tyvärr ännu inte berätta vad jag gjorde där... Too bad huh? ;)
Ni kommer att få reda på det i slutet på maj/början på juni. Det är faktiskt en ganska kul grej! Så glöm inte att hålla utkik här då så ska jag berätta:)
Bilden har dock ingenting med det att göra, men jag drömde om ankor inatt.... Mer tänker jag inte säga det var så sjukt!

Kliar på magen...

Ni ska bara veta vad det kan klia på magen när den växer som ogräs... Det skulle inte förvåna mig om det dyker upp bristningar vilken dag som helst...
Jaja, det kliar mindre när man smörjer in kärlekskulan iallafall :) Han brukar alltid sparka till när man smörjer in magen också, antingen så gillar han det eller så tycker han att jag eller Daniel är skitdryga haha...
make an animated gif
Men titta nu fick nu se min för tillfället extremt fula navel också. Om ni undrar varför det ser så konstigt ut så är det som sagt för att jag hade navelpiercing innan.
Men om man bortser från naveln, visst har jag en vacker kula? :)

Min svullofot!

Min ena fot har svullnat opp så mycket att jag inte ens kan vicka på tårna, det ser helt sjukt ut! Eftersom att jag har så korta tår så ser min fot ut som en stenhård degklump med små runda degklumpar uppepå. Skulle vilja visa er bild men med respekt för dom med fotfobier så har jag endast tecknat en mycket lik demostration av min fot:

Uppdate

Förlåt för dagens uppdatering, har inte haft mycket tillgång till dator och kamera idag, imorgon däremot har jag både dator och kamera! :) Dessutom är det Valborg då, trevligt. För mig blir det självklart ett nyktert och mycket lugnt valborg, fysjutton vad skönt helt ärligt!
Förresten är 1:a maj en röd dag för att man ska kunna vara bakis?
Jaja, idag var jag med pappa till motorklubbens bana och fixade lite inför nästa folkracetävling. Jag, pappa och en till skruvade och bökade bort ett helt räcke. Jag orkade skruva iallafall, när det gällde lyfta, dra och traktor var jag bara publik :)

Tråkig kommentar

Det var ju synd att du tycker det, alla andra säger tvärtom, tävlingarna ha rjag för läsarnas skull ;) Sen måste man inte delta i tävlingarna? Är det något som är ointressant på bloggen  så bläddrar man förbi helt enkelt.
Har bara haft tre tävlingar också så förstår inte riktigt vad du menar :)

Äckligt besök igår

Idag så tror jag det blir en segsöndag för mig del. Ska väl iväg upp till folkracebanan bara och småpilla lite :)

Ja juste! Igår innan jag skulle gå och lägga mig höll jag på att avlida. Våran katt satt och kollade ut igenom fönstret och morrade på ett sätt jag aldrig hört förut. Kollade ut om jag såg något men såg ingenting, gick och frågade pappa om hon brukar göra så och tänkte inte mer på det, men gick och kollade ut igen och till min stora fasa så står det en grävlingsj*vel på bron upp till dörren! USCH! Äckliga djur. Knappt nå skygg heller, man kunde knacka på fönstret och han bara glodde. Nackdel med att bo på landet alltså....
Syns det att det är en grävling?
Jag vet inte varför men jag gillar verkligen inte grävlingar.....

Klickade hem!

Jag klickade hem det där uv nagel setet tillslut! Nu får vi se då vad som hinner först, grejerna eller bebis?! :)

Pappas traktor

Begav mig hem till pappa. (Jag bor ju annars 99% hemma hos min mamma)
Han har skaffat sig en traktor så var förstås tvungen att åka och titta på den! Finfin! Sen har jag spolat av massa bilar som var otroligt skitiga. Daniel och hans lillebror kom även hit en stund på gofika, men de kunde inte stanna länge, dom har fullt opp med att bygga en ny folkracebil hemma :)

Har mailat HappyEco nu förresten angående deras hemsida och får se om jag får något svar. Det är ju långhelg nu men kan hoppas på det bästa! Ni får ha tålamod :)

TÄVLINGEN KOMMER UPP INOM NÅGON DAG

Det är webbhotellet som kraschat för stackarns HappyEco. Sådan himla otur. Dom skulle byta webbhotell och då drar jag igång tävlingen igen så fort det är gjort :) Klart inom de senaste dagarna.

Sälja mina leksaker...?

Jag kom på att nästan allt jag hade när jag var liten finns faktiskt kvar.. Och det mesta är i nyskick då jag var ett väldigt speciellt barn när jag var liten. Jag var obegripligt försiktig med mina leksaker. Nästan allt ser ut som nytt, förutom det som mina älskade små kusiner lekt med senare.
Jag har ingen aning om varför jag var så otroligt försiktg med allt då. Jag var ju så liten haha. Men egoistisk var jag också, så in i norden! Ingen fick röra mina leksaker typ. Och om någon gjorde det så skulle jag ha 100% koll.
Mina tuschpennor, kritor och vattenfärger är i princip fortfarande oanvända också. "Dom kunde ju ta slut annars". Vad är det för beteende egentligen liksom? Jaja jag har ALLTID varit väldigt konstig och i min egna lilla värld. Troligtvis har jag någon bokstavsdiagnos (enl läkare) men har tackat nej till utredning så länge :)
Iallafall det jag tänkte komma till var att eftersom alla mina gamla leksaker, trots att dom är från 90-talet kanske går att sälja? Det är ju väldigt tjejiga grejer allithopa så Ärtan har ju ingen användning för dom, eller? Han kanske vill ha barbiedockor med prinsessklänningar.... Helt ok för mig.... Och ja jag vet jag KAN få en tjej i framtiden men då får jag väl köpa nya dockor då!
Äsch ska rensa ur vinden och källaren hos både pappa och mamma och se efter lite.

Börja bygga gel naglar.

Har suttit i typ två dygn nu helt fast vid datorn och letat och forskat om uv gel naglar och uv gel kit osv.. Jag har bestämt mig för att börja bygga mina egna UV gel naglar då det är så j*vla dyrt att göra det på salong nu för tin. Enda kruxet är som sagt: Kommer jag att ha tid? Eftersom jag aldrig varit mamma förut vet jag inte hur mycket tid det kräver. Å andra sidan är vi ju också två om detta barn och Daniel är enormt insatt i det här med Ärtan!  Haha det löser sig :)
Klickar väl kanske hem detta kit och lite andra saker vid sidan om. Så får vi se hur det slutar. Vi får även se om bebis eller grejerna hinner först :)

Ny tävling för er med barn!

Senare idag så kommer det upp en tävling i samarbete med http://www.happyeco.se här som passar er föräldrar! Håll utkik! :)

Har man tid sen?

Nu är jag hemma från klädbytardagen, vilket jag faktiskt varit i över 2,5 timmar nu men har inte haft tid att blogga, jag har haft fullt upp med att hitta en bra UV gel lampa för hemmabruk. Den ni! Bara det att jag vet inte riktigt om jag kommer hinna med att pyssla med naglar när jag har en liten bebis. Och om jag beställer en sådan är risken stor att bebis kommer före lampan och alla gel grejor haha.... Äsch beställa kan man göra endå, annars får jag väl sälja det vidare om jag inte har tid :)

Vi hittade iallafall lite superfina kläder på klädbytardagen, vi orkade inte engagera oss så mycket faktiskt så kollade inte så noga. Men vi fick med några näst intill oanvända kläder+en badbalja.

Klädbytardag.

Idag är det klädbytardag i Sandviken, så jag och Daniel tänkte sticka dit och kika lite. Vi hoppas på att dom kanske har lite annat än kläder som dom hade på Polhem.... :)
Hörs lite senare så får ni veta hur d gick ;)
Så länge kan ni (om ni inte redan gjort det):
  • Delta i tävlingen om ett presentkort värt 350:- >HÄR< Det är stor chans att vinna då det inte är är 20 stycken med.
  • Gissa när bebisen kommer >HÄR<
  • Berätta vem du är och länka din blogg samt berätta vad som är bra och dåligt med mig blogg >HÄR<

BYGGER DU NAGLAR MED UV GEL?

Är det någon som läser min blogg som bygger naglar med UV gel? Utbildad eller inte spelar ingen roll, jag behöver lite hjälp och tips bara ( om du har blogg får du länkning).
Om du gör det iallafall så maila mig! [email protected]

Barnmorskebesöket

Det gick bra som vanligt hos barnmorskan, allt är perfekt som det alltid varit. Exemplariskt. Hur bra som helst! Men det nästan skrämmer mig! Varför skulle just JAG ha sådan tur att få en helt frisk liten pojke? Jag som alltid varit olycksdrabbad. Jag tror alltid att något ska gå fel. Jag hoppas hoppas HOPPAS att allt ska gå bra!

Jaja, det här med vikten då... Jag har faktiskt inte brytt mig någonting om den under graviditeten, men det känns lite konstigt att jag nästan väger 70 kilo, ja egentligen 67 kg för att vara exakt, och det var med skor och kläder på men endå, kommer ju säkert sluta vid ca 70 kg?! När jag skrevs in hos barnmorskan så vägde jag 55 kg, då hade jag redan börjat öka i vikt pga graviditeten. Plus att hela sommaren så sket jag i min vikt och åt opp mej en aning mulligare än tidigare, fick faktiskt mer komplimanger än någonsin för min kropp då, trots att jag själv tyckte jag var finare innan.
Men till saken; jag har aldrig i hela mitt liv vägt mer än 55 kg innan jag blev gravid så det känns verkligen jättekonstigt!
Kanske ska tillägga att jag är extremt kort (157 cm) så jag inte stessar upp någon stackarns flicka nu.
Men jag tror inte att det ska bli några problem emd gravidkilona. Jag hoppas magen drar ihop sig någorlunda iallafall, den har alltid varit platt på mig trots skräpmat, det som istället fettet satt sig på har varit lår, rumpa, bröst och ansikte. Lika nu under graviditeten, men endå så är det faktiskt mest mage och bröst som växt på mig, jag är ganska fin nu! (Gud vad stolt jag är att jag kan skriva det)

Så nära som det går, fast ne....

Ni ska veta hur sjukt det känns för mig just nu. Jag har allvarligt inget tålamod kvar, nu vill jag att det ska bli vecka 38 (det är så graviditeten räknas som fullgången och bebisen kan komma när som helst) så vill jag att han ska komma bums.
Han är så nära mig som det går, han är tillomed I MIN MAGE! Men endå hur långt bort som helst! Är det inte sjukt egentligen?
Lilla, lilla Ärtan, vi allihopa längtar nå otroligt efter dig nu.

Mot barnmorskan

Hängde de sista bebiskläderna igår, det är nästan lite mysigt att tvätta bebiskläder! (Iallafall nu, fråga mig vad jag tycker om ett halvår... Haha....)
Nu ska jag och Daniel iallafall bege oss iväg till barnmorskan sen ska jag möta upp mamma på sjukhuset, hon jobbar där. Så ska vi smälla i oss lite lunch :)
Stackarns Alva min syster som inte får ha sin spegel ifred.... Jag själv har ingen spegel på mitt rum, det har inte blivit av sedan jag flyttade opp :)

Jag har med jobbigt med mig

Usch så otroligt dåligt självförtroende jag fått. Jag vill helst inte se mig själv på bild nu för tiden. Inte mitt ansikte iallafall. Magen är jag jätte stolt över och otroligt nöjd. Men som sagt.... Ansiktet. Från "Den gamla goda fjortistiden" så har jag huur mycket bilder som helst på mig, då hade jag iallafall GANSKA bra självförtroende, inte helt bra dock. Lade ut massa bilder så på mig själv mest för att få bekräftelse.. Men de senaste månaderna finns det knappt några bilder på mitt ansikte...
Nu idag kommer det inte på fråga att jag lägger ut en oredigerad bild på mitt ansikte från idag. Men nu måste jag för nu har dom lagt ner älskade picnik.com :'( BUHU! Använder mig nu av picmonkey.se men det sög och man måste betala för att använda redigerings verktygen som gör dig snyggare.

Vad händer just nu?

Som ni kanske hängt med på så gick jag in i vecka 36 i onsdags.
Är ni nyfikna vad som händer i min mage nu så här nära förlossningen? Jag är det iallafall hihi :)

Följande text är låna ifrån http://www.babyvarlden.se/Gravid/Vecka-for-vecka1/Vecka-36/
Om barnet
Om du skulle kunna lägga ditt finger i barnets hand nu så skulle det gripa om det. Nu är tånaglarna så långa att de når ut till tåspetsen. Navelsträngen är ungefär 0,5 meter lång och 1 till 2 centimeter tjock. Det inre trycket i navelsträngen hindrar den från att slå knut på sig själv, och även om den skulle göra det så skulle den snabbt räta ut sig själv. Fostret använder navelsträngen som sin leksak och klämmer på den. Lyckligtvis är inte barnet tillräckligt stark att skada navelsträngen.

Under de senaste veckorna har fostret lagt på sig mycket vikt – mer än 200 gram per vecka!

Nu har babyn utvecklat alla sinnen och upplever starkt miljön runt sig. Att lyssna aktivt efter ljud är ett sätt för babyn att vänja sig vid världen utanför. Det är inte för sent att börja sjunga eller läsa sagor för barnet: det kommer med största sannolikhet att känna igen era röster.

Till föräldrarna:
De sista veckorna är viktiga för att samla kraft. Se till att ladda batterierna och inte stressa. Och du som partner gör en god investering i att passa upp ordentligt på kvinnan som ska föda ert barn!
De flesta sparar alla sina föräldradagar till efter födseln. Men det är inte dumt alls att tulla lite på dem dessförinnan. Politiska förslag har också lagts om en extra mamma-månad före förlossningen. I skrivande stund har det dock inte gått igenom. Oavsett så är det viktigt att dra ner på tempot och lyssna på kroppen.

Busiga Ärtan Pärtan

Ibland, eller rätt ofta lägger sig Ärtan på helt otroligt konstiga vis. Det kan se jätteroligt ut, och det är även obehagligt! Oftast är det på höger sida det är något stort, troligtvia en rumpa som pekar ut ordentligt.
På bilden ligger jag ner, kortet är taget ur den vinkeln jag ser magen :). Jag markerade ut mitten på magen så ni ser vad sned den är.
Vad som finns under hjärtat kan ni fortsätta fundera på haha!

Isiga isbitar är det jag vill ha.

Jag har haft en craving under min graviditet som hållt i sig från vecka 6-7 och det är McDonalds (som jag ogillade före jag blev gravid :S) . Sen har jag haft massa flera andra cravings i perioder.
Det som gäller just nu är att tugga isbitar! Den sjukaste craving av dom period cravings jag haft. Jag har ett ständigt sug efter dom där jäkla isbitarna så jag och hunden (som också gillar isbitar) brukar sitta och tugga isbitar när vi inte har något annat vettigt för oss.
Tidigare cravings har varit piggelin (detta gick över efter ett big pack med sånna), sen hade jag en period som jag ville ha MER med jordgubbssmak.
Ser det inte enormt smarrigt ut endå? :)

Jag längtar ju.

JAG vill inte rulla fram mer! Jag vill rulla fran denna med min älskade son inuti!

För framtiden. VEM ÄR DU?

Ni läsare vet mycket om mig, men nu skulle jag vilja veta mer om ER för att kunna anpassa bloggen och bloggtävlingar mer så det blir mer intressant.
Sen är det verkligen kul att veta.
Ta er tid att svara på detta är ni supergoa! Det gör inget om ni är anonyma heller.
Känner vi varandra?
Har du blogg? Om ja, vad heter den och beskriv den lite kort.
Hur hittade du hit?
Kille/Tjej?
Vart bor du?
Hur gammal är du?
Varför läser du min blogg?
Vad saknar du i min blogg/vad ska jag skriva mer om?
Övrigt?

Ni behöver inte svara på alla frågor, men är väldigt glad om ni gör det! Tänk på att det är för ERAN skull :)


Lite gratisskit

Här är alla gratissaker jag fått.. Eller ja inte alla eftersom det är mer som tex rabatter, erbjudanden, en body, tidningar osv!
Nappar har vi ingen brist på, Jag vet att Daniel har någon napp ligger också..

Massa gratis till mammor & pappor.

Som dom flesta gravida och nyblivna mammor vet så finns det massa GRATIS varuprover och "gravid- och babyboxar" att hämta ut lite här och var. Det finns även hemsidor där man kan samla poäng och frå gratissaker.
Men tipsar iallafall om de gratis babygrejorna jag vet om.
Allt jag tipsar om här är 100% gratis.

Börjar med gravid/babyboxarna:

  • BABYBOXEN
    http://www.babybox.se
    Beställ på hemsidan och hämta sedan ut på närmaste babyland, barnenshus eller babyproffsen.

    Omdöme:
    Det jag fick med i denna var en massa kuponger som gått ut, men det var det bara att maila om så fick jag nya.
    Sen fick jag någon gravidtidning, massa reklam, en liten ful skallra, någon blöja, två nappar har jag för mig. Och den där blöjhinken. 
    OBS! Blöjhinken kan verka gratis med dom speciella påsarna som ska sitta i den är svindyra. Men man får en omgång av dom med iallafall.
    Jag blev faktiskt en aning besviken på denna box då jag förväntat mig så mycket mer, men den är ju trots allt gratis.

  • ALLT FÖR FÖRÄLDRAR GRAVIDPAKET
    http://alltforforaldrar.se/gravidpaketet
    Registrera dig på hemsidan, beställ och få hem i postlådan

    Omdöme:
    Denna blev jag tyvärr också ganska besviken på, det enda jag fick som var 100% gratis var att jag fick hämta ut en valfri newbie body från kappahl (som iförsig var värt det).
    Annars innehöll denna box mest reklam och någon rabattkupong. Men den är värd att beställas endå tycker jag tack vare bodyn, och innehållet kan ju variera för alla.

  • BABY TO BE BOXEN
    http://babytobe.se/
    Registrera dig på hemsidan och hämta ut boxen på närmaste apoteksguppen apotek!

    Omdöme:
    Denna box var lite roligare! I denna fick jag med tuggummin, varuprover på småflakor från sebamed, någon blöja, gravidtidningar, erbjudanden och fick säkert massa mer men det var så längesedan jag hämtade ut så kommer inte ihåg allt. Men den är absolut värd att hämta ut!

  • KRONANS BABYGÅVA
    http://kronansdroghandel.se/Radgivning/barnklubb/Babypaket/
    Beställ på hemsidan och hämta ut på närmaste Kronans droghandel.

    Omdöme:
    Detta är enligt mig den roligaste boxen jag hämtat ut. Det var även den jag hämtade ut sist så kommer ihåg lite mer vad jag fick i den. Jag fick ett blöjpaket med ett 20-tal blöjor, megabindor, varuprover från sebamed, natusan och något mer, en liten intimtvål från aco, skedar, erbjudanden och säkert flera saker men boxarna kan ju förstås variera från apotek till apotek. Men denna är som sagt den bästa jag hämtat ut iallafall!



Det var babyboxarna, det finns även lite småsaker man kan få gratis:
  • Gilla MAM på facebook och få en gratis napp. - Både jag och Daniel gillade så vi har fått två stycken små söta nappar!
  • Gilla Bambino på facebook och få en gratis sked. - Lite tidigt än för oss men jag gillade och fick hem en sked. Kan säkert vara bra att ha.
  • Beställ en helt gratis barnmatsbok från Semper! - Hade förväntat mig en hel bok med reklam för Semper men det stod väldigt mycket bra i den allt från ammning till mat för "Stora" barn! Värd att beställas!


Samla poäng och få saker:
  • www.GratisBio.se Denna hemsida är enkel och helt säker att samla poäng på. Mycket seriös sida. Poängen kan du sedan lösa in mot biobiljetter eller presentkort. För er föräldrar så finns det presentkort på dom vanligaste klädbutikerna (Som HM, Lindex, Cubus osv osv) sedan på Polarn o Pyret, Toys´rus, BR leksaker, Barnenshus och Babyland. Sen finns det massor med andra presentkort på andra butiker men det var barn och babybutikerna.

OBS!!!
Nu har jag bara skrivit upp de gratiserbjudanden som JAG tagit del utav och vet att de funkar och är säkra. Tar jag del av något mer så uppdaterar jag detta inlägg.

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Var in till Gävle till den där narkosläkaren, eller två stycken var det faktiskt. Vi pratade lite. Hon berättade hur det skulle bli vid akut kejsarsnitt om jag skulle behöva sövas, min nacke tex måste man tydligen vara extra, extra rädd om när jag sövs pga min sjukdom, hade jag ingen aning om, men bra att veta.
Sen fick vi svar på något vi knappt undrat med som varit skönt att veta! Det är nämligen så att bedövningar som lokalbedövning, alvedon osv tar inte lika bra på mig (oxå det pga min sjukdom) som det gör på andra! Jag som trodde jag bara var kinkig dom där gångerna jag opererat bort födelsenärken med lokalbedövning när dom fått ge mig mer, och mer, och mer och att jag har låg smärtgräns att det är därför alvedon och ipren inte hjälpt mig vid smärtor. Men så var det tydligen inte!
Hon kollade även med ultraljud på ryggen, förstod inte riktigt varför men tror det hade med att göra om jag ska ha ryggbedövning sen.

Så alltså vid förlossningen så kommer jag förmodligen behöva högre dos av epiduralen om jag väljer att ha det.
Sen om jag skulle behöva sövas så måste dom vara dunderförsiktiga med min nacke.
Och att sätta EDA ska gå bra enligt UL.

Känns bra med allt nu faktiskt. Det är bra med alla extrakoller jag fått göra trots att jag är extremt trött på sjukhus efter alla sjukhusbesök jag gjort i mitt liv.
Färgade håret lite mörkare igår också, mest bara för att fräscha opp det en aning.
how do you make gifs
Webbcam is the shit u know....


Möte med narkosläkare

Strax ska jag och Daniel bege oss in till Gävle förlossning för att träffa en narkosläkare inför förlossningen. Hon ville prata och titta lite, så vi får väl se vad som menas med det :) Ska vara där 11 iallafall.
Bloggar mer om det senare!
För i övrigt så ska jag idag tvätta det sista av bebiskläderna och koka lite nappar och nappflaskor så dom blir helt stelireserade, litar inte på att fabrikerna gör det.....

Denna bloggpost vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)

Foto: © UNICEF/Asselin

Nya lacket.

Köpte ett nytt nagellack för några dagar sedan. Denna gång blev det Depends nya MAGNET nagellack. Lacket har små magneter i sig så när man målat på lacket och håller medföljande magnet ovanför i några seknunder så bildas detta snygga mönster!
Färgen heter Depend magnetic nr. 6009.

Jaaaaa Kamerabatteri!

Min kamera har ju varit uppsagd här i några dagar pga batteriet, men kom på att Alva min syster som för i övrigt kom hem från Polen inatt hade en ungefär likadan kamera förut fast den gått sönder och det batteriet passar ju i min! Perfekt! Nu blir det bilder igen så fort batteriet laddat klart! Kram!

Nagelmyt #2

Ni har säkert fått höra någon gång att man inte ska ha nagellack på naglarna hela tiden, att dom ska luftas osv. Detta är FALSKT!
Naglarna tar ingen skada i huvudtaget av nagellack eftersom nageln redan är död, dom andas inte och behöver inte luft... Det enda som kan hända är att dom blir missfärgade av nagellackets pigment, det är inget farligt och gör inte nageln svagare, missfärgning kan man undvika om man använder baslack.
Naglarna behöver inte luftas eftersom det inte finns någon mening med det.
Det är faktiskt bättre att ha nagellack hela tiden eftersom det gör att nageln blir hårdare och inte flisar sig och går av lika lätt. Nagellack fungerar alltså som ett skydd för naglen.

Vecka 36!! (35+0)

34 dagar kvar till beräknad förlossning.
Nä ni, nu ska jag jäklar i mig börja på att förbererda mer än tidigare. Jag ska innan jag går in i vecka 37 ha hunnit med att

  • Koka alla nappar och nappflaskor
  • Tvättat klart alla kläder
  • Ställt iordning allting och se till att jag har koll
  • Packa BB väskan!

Men det mesta fixar jag nog idag. Jag har en känsla idag av att han kommer att komma tidigare än BF. Och det hoppas jag. Men någon vecka till får han ligga och jäsa lite. Men när jag gått in i vecka 38 är det fritt fran grabben!
make glitter

how to animate a gif
Urkass bild menmen , kamerabatteriet vill ju inte så då blidde webbkamera....
Nu ska jag peta i mig något att äta och tävtta kläder! Jihoooooo.


Ligger konstigt.

Så fort jag sätter eller lägger mig ner så passar Ärtan på att inta en riktigt knepig ställning där inne i magen! make gif


Är DITT barn, förpackningsdesigner?

Oii barnkläder har just nu en tävling där just DITT barn kan bli deras nya förpacknings designer! Hur härligt låter inte det?!

Info om tävlingen:
Oii barnkläder ska ta fram en ny förpackning för barnkläder och vi vill ha hjälp av ditt/dina barn! 

Tävlingen är en unik chans för barnen och deras kreativitet att få komma till uttryck. Vinnaren av rit-tävlingen får sin teckning i tryck på förpackningen som skickas ut till tusentals hem. Utöver den äran är ni även med och tävlar om presentkort på Oii design.


Vinnaren får 2000 kronor. Andra – och tredjepristagaren får 500 respektive 250 kronor att handla för hos
oiidesign.se.
Vinstsumman kan dock fördubblas om ni som tävlar hjälper
Oii att sprida tävlingen på Facebook.

Bidragen, i form av svart-vita fotografier av era barns teckningar, laddar ni föräldrar upp på vår Facebook-sida.

Besök
Oii på Facebook och börja tävla nu! www.facebook.com/OiiDesign

VECKANS NAGELTIPS!

Har du torra, mjuka naglar som delar sig? Och nagelband som är urtorkade? Eller vill du bara pyssla om dina naglar lite extra och stärka dom en aning?
Det du då kan göra är att köpa eller göra en egen nagelolja!
Nageloljan masserar man in på rengjorda naglar och nagelband 1-2 gånger per dag. Man kan ha det som rutin när man tillexempel borstar tänderna eller sminkar sig.

Nagelbanden ser du resultat på ganska snabbt, det gäller dock att hålla i detta!
Naglarna kan det ta upp till 3 månader innan det syns tydligt resultat eftersom nageln vi ser är död och det är "Den levande nageln" som tar upp oljan. Det tar ca 3 månader för nageln att ta sig upp så vi ser den. Det är likadant om det dyker upp vita fläckar på nageln, då kan det vara en skada (att du har klämt dig tillexempel) som skedde för hela 3 månader sedan!



"Vart hittar jag nagelolja?"
Depend har en olja som heter "Myrraolja" den kan köpas på de flesta ställen som säljer Dependprodukter, tillexempel Kicks, Cubus, Lindex, ICA maxi osv...
Sen är ebay ett bra ställe att hitta billiga oljor på.
Eller gå bara in på någon komsetik butik och fråga efter nagelolja så hjälper dom säkert dig.

Du kan även göra din egen nagelolja! Billigare i slutändan och inte en massa konstiga tillsatser!

Tuff eller snäll graviditet?

Alltså jag kan inte komma på om jag har haft en enkel eller tuff graviditet. När folk frågar hur jag mår tillexempel så svarar jag alltid "Jag mår bra" och lägger till ett leende på läpparna. Men jag mår ju inte bra?! Fast endå vill jag inte klaga för att det är ju för något väldigt vackert jag lider lite pin för nu. Och det finns dom som inte ens kan/får röra sig under sin graviditet.

Detta har varit jobbigt under min graviditet:
  • Att jag fick bli inlagd på sjukhuset i början av graviditeten pga svullna körtlar i magen (dock inte säker på om det berodde på just gravididteten
  • Gravidsymptomen i början, OTROLIGT ömma och svullna bröst hade jag i början, det gjorde bara ont att ha tröja på sig. Sen så gick jag ständigt runt med en olustkänsla i kroppen. Jag trodde hela jag var ett blåmärke.
  • Omställningen från att vara en kaxig skitunge som åkte bil hela nätterna med kompisar till att bli en mindre kaxig skitunge som mest sitter hemma och pysslar och grejar. Mysigt, men omställningar är alltid jobbiga...
  • Sömnen. Jag har alltid under hela mitt liv sovit väldigt lite och dåligt. Men nu dessa månader har det tagit alla priser. Men jag lever ju faktiskt endå!
  • Tröttheten. En extrem trötthet slog till där strax före vecka 20, det är då folk säger att dom mår som bäst men jag kan inte hålla med.
  • Oron. Jag har oroat mig och gör det fortfarande för ALLT under hela graviditeten. Det är extremt jobbigt psykiskt.
  • Ryggont fick jag så fort magen började uppenbara sig. Inget jag avlider av men det är klart att det är jobbigt. Har ont i övre delen av ryggen, tror det är för brösten blivit större och min kropp är inte riktigt gjord för det, sen nedre delen av ryggen.
  • Kramp i benen har jag haft några gånger, inte så många gånger, man kan nog räkna det på en hand, men att vakna med den smärtan! FYFAN. Det är hemskt och sedan går man med ömma ben i två dagar efter.
  • Ligamenten. mellan vecka 20 och 30 hade jag grymma problem med dom så kallade ligamenten på sidan av livmodern. Så fort jag gick gjorde det dunderont.
  • Sammandragningar jag har haft otroligt mycket, det räcker med att jag går 1 km så har jag sammandragningar resten av dagen. PUUUH
  • Ont och instabil i bäckenet har jag också klagat på. Inte så farligt ont men det är jobbigt att röra sig.
  • Kissa HELA tiden.
  • Förstoppning. UÄH!
  • Spec MVC har jag somk ni vet fått besöka regelbundet eftersom dom var oroliga att jag skulle öppna mig för tidigt, oron för detta var extremt jobbigt, men nu slipper jag dom besöken.
  • Grabben jävlas ibland. Vid två tillfällen med många veckors mellanrum har grabben fått för sig att spela morsan sin ett litet spratt och inte röra sig på 1-3 dagar! Läskigt.
  • Halsbränna.
  • Ont här o där hela tiden.
  • Bristningar över hela brösten


HAHA ser ni? Listan kan säkert göras längre. Trots allt detta så tycker jag själv att jag har haft en lätt graviditet! Fast det är väl bra egentligen att jag tycker det.
Näe usch så negativ jag varit nu. Det finns saker som är bra också.


Detta har hittils varit bra under min graviditet:
  • Ärtan har följt SFkurvan
  • Moderkakan ligger i bakvägg vilket för att sparkar och rörelser kund kännas tidigt och tydligt :)
  • En vecka försvann i tomma intet. Hade BF den 5 juni från början men på RUL flyttades det till den 29:e maj, så en vecka bara flög iväg. Skönt!
  • Alla blodprover och blodtryck har sett bra ut.
  • Jag har en superfin fast mage utan bristningar!
  • Jag har inte mått så illa (obetydligt lite bara) och aldrig spytt under graviditeten
  • Ingen foglossning, ytterst lite. Min mamma tex hade grym foglossning redan innan vecka 20.
  • Inga blödningar
  • Livlig liten kille bor det i min mage.
DEnna lista går också att göras längre men nu ska jag laga mat... Kram!
HAR JAG HAFT EN LÄTT ELLER TUFF GRAVIDITET?

Det känns som tidningen dör

Nä ni.... Antingen så är det jag som är alldeles för omogen och har för några vuxen poäng eller så är våran lokaltidning nå förjävla ointressant! Alltså.... Seriöst, vem bryr sig om dessa grejer? Var in på tidningens hemsida nyss och detta är liksom rubrikerna. Orkar inte. Har dom ingen fantasi kvar? Jag borde ta över hela faderullan tycker jag!
Brankåren fick klippa upp ring?! För det första, tycker grymt synd om dom som har så lite att göra att dom får sånna utyckingar, men sen då? SKRIVA OM DET I TIDNINGEN?!

20 bajshögar, jaha? I Afrika svälter barn liksom och ni avlider för några bajshögar på skolgården ni inte ens är ute på....

Näe, jag struntar iallafall om Ruth målar och minns eller inte...

Och den där Siv.... So last year....

Vinn baby- och barnkläder

Nu har http://www.prylgrossen.se som jag har en tävling i samarbete med börjat sälja hur söta märkes barn och babykläder som helst!
I min tävling jag har här på bloggen kan du vinna presentkort värt 350:- att handla för på just denna hemsidan!
Klicka här för att komma till tävlingen: http://aggehh.blogg.se/2012/april/vinn-presentkort-vart-350-.html

Svar på minifrågestunden

Vissa frågor har jag säkert svarat på tidigare, men det skadar faktiskt inte att svara igen, då jag ofta får samma frågor.


GRAVIDITETEN

"Hur tog dina föräldrar det när du berättade att du var gravid?"
Svar: Dom tog det som det var, vad ska man säga liksom? Mamma påverkade mig ingenting i mitt val och sa bara att detta lär du känna själv hur du vill göra med. Pappa hade det lite jobbigt, men det kan man väl förstå! Jag är ju fortfarande hans lilla flicka. Men idag är båda glada över att få bli mormor och morfar!

"Hur är det i skolan, får du inte blickar och skit när dom ser dig?"
Svar: Det är bra i skolan, näe jag hade ställt mig in på det men jag tror folk märker att jag inte är osäker när det gäller detta så det är väl som det är ungefär. Sen vet jag inte hur mycket de tittar när jag inte ser, men helt ärligt, jag orkar inte bry mig, jag känner inte ens alla så det skadar inte mig ett dugg om det nu skulle vara så, vill dom titta så är jag glad att jag kan roa någon iallafall :)

"Vad tycker dina kompisar om att du ska få barn?"
Svar: Vad jag vet så tycker alla att det är roligt. Ingen har sagt något negativt :) Tillomed killkompisarna frågar om bebisen, vill känna på magen och pratar om framtiden hur det blir när han kommer.

"Var Ärtan planerad?"
Svar: Näe det var han verkligen inte, gud så förvånade vi blev när vi fick reda på att det låg en liten människa i min mage! Jag var faktiskt 99% säker på att mensen var sen för att jag var otroligt stressad under denna period, mycket på samma gång. Jag förstår inte ens hur jag kunde bli gravid med tanke på hur stressad jag var och preventivmedel osv. MEN DET GICK!
Valet att behålla den lilla var dock mycket igenomtänkt och planerat eller vad man ska säga. Det var liksom inte "Äsch jag behåller honom" utan vi tänkte hur vi skulle lösa allting. Sedan fick jag reda på att jag har den här bindvävssjukdomen EDS som kan påverlka en graviditet och men tanke på hur klen min kropp är så kanske inte den hade klarat av att bära på ett barn längre in i framtiden. Så det gjorde valet enklare.

"Har du förlorat några vänner pga din graviditet?"
Svar: Nej inte en enda, vad jag vet haha. Om jag skulle förlorat/förlora någon kompis pga det så är den människan inte värd att kallas vän! Bra sätt att rensa bort falska vänner! Om man "Förlorar" ngn vän pga en sådan orsak så ska man inte vara ledsen över den personen. Utan snarare glad att man blitt av med den!
Dock så har jag förlorat det här med att hitta på saker med kompisar osv. Att umgås. Men det har ju sina orsaker och folk har hört av sig och vill träffas men jag orkar ju nästan aldrig. Sen har jag varit ur-dålig på att höra av mig till kompisar under graviditeten. Jag skäms faktiskt.

JAG OCH DANIEL

"Tror du att du och Daniel kommer vara tillsammans föralltid?"
Svar: Oj vilken fråga... Jag är den personen som inte vågar tänka så långt in i framtiden pga rädslan att något ska gå fel.


FOLKRACE

"Vilken är din bästa placering i folkrace?"
Svar: Jadu, jag tror inte att jag kört någon A-final iallafall. Men vunnit 3 stycken C-finaler har jag gjort. Och kommit 2:a i B-final ngra ggr. Kunde ha vunnit B-finalen i Rörberg om inte bilen gick sönder eftersom jag låg först och hade stort avstånd till bilarna bakom efetrsom som var med i en stor startsmäll som jag slapp undan. Men istället small däcket, drivaxeln och bärarmen :(

Någon som vill ha en bit tutte?

Nu är alla mina BH:ar för små, även den nya jag köpte för bara ngn månad sedan. Jag tänkte att ni kanske var intresserade utav det. Jag vill inte gå upp en storlek nu. Hur kommer detta sluta?! Jag kommer ju att ha typ... 75Å eller något!!!!
Visst man vill ha stora snygga tuttar, men det är fan inte kul mer. Misstänker att det bidrar till mitt ryggont också eftersom min lilla kropp kanske egentligen bara skulle ha en A eller B kupa. INTE NÅGON JÄVLA D ELLER E ELLER KANSKE TILLOMED F KUPA! Det ser snart ut som dom ska sprängas. Hur blir det då sen när jag börjar amma?
Fast insåg att på bilden i inlägget under såg som inte så jäkla stora ut.... HUR KAN DET DÅ BLI SÅ?!!?! Magen kanske jämnar ut det.....
Halvsprängda bomber till tuttar med Ö kupa, sladdrig mage, fet rumpa, osv osv.....

Framtung

Jag kan inte fatta att magen ska växa ungefär en månad till! Hur ska jag kunna ta mig fram? Helt otroligt haha. Nä ni nu är jag höggravid!
Sen undrar jag om magen faktiskt börjat på att sjukna! Är han fixerad tro? Ser det inte ut så? det känns aningen lättare att andas iallafall..

4:a på bloggtoppen

Enligt bloggportalen har jag numera Gävleborgs 4:e mest lästa proffsblogg. Trevligt trevligt, får se hur länge det håller sig där efetrsom statistiken ändras hela tiden för alla :)

Frågestunden

I vanliga fall kommer ni med massvis med frågor. Och nu har ni chansen att få svar på alla frågor! Fråga HÄR!
Vilka frågot som helst. Graviditeten, förlossningen, föräldraskapet, framtiden, baktiden, skolan, folkrace, rally, JA VAD SOM HELST!
Länk till frågestunden: http://aggehh.blogg.se/2012/april/fragestund.html

BB on

Nu blir det att placera fläsk och bebismage i soffan för lite Big brother och hoppas på att Daniel kommer hit snart! Undra vem som åker ut.... Jag hoppas och tror att Hulda ryker.

Bebissparkar.

Sitter i soffan och myser med Ärtan som sparkar för fullt. Älskar det! Lilla, lilla Ärtan jag längtar nå otroligt mycket efter dig nu! Helt sjukt!
Jag skulle ju ha bjudit på en magbild kände jag, men insåg att kamerabatteriet har sagt upp sig! Less man blir. Men vet att jag ska ha ett till någonstans.
Mobilbilder hatar jag....
Iallafall, att bero på bebissparkar kommer ni ihåg videon jag la ut när man faktiskt ser utanpå min mage när han rör på sig? Här finns den annars: http://aggehh.blogg.se/2012/march/artan-sparkar.html

VECKANS NAGELDESIGN

Jag personligen är inget stort fan av djurmönster, men det är något vi alla tycker olika om. Jag vet att många andra älskar det så såg jag denna snygga nageldesign som http://crazyminds.blogg.se har gjort. Inge komplicerat men endå riktigt fränt.
Det roliga är att hon även berättat i ett inlägg hur hon gjorde dessa naglar i detalj så nu också kan måla dina likadana! Klicka HÄR för att komma till det inlägget.

Från dagen

Idag fick jag stå i kiosken igen. Gick bra. Marcus Grönlund handlade idag också haha.
Grattis till Alex Westlund från hemmaklubben som vann juniorklassen!
På bilden har vi Alex på förstaplatsen!
Denna supersnygga bil ( se bild nedan) ska vi lotta ut på två dagars tävlingen den 26-27 maj :) Kom dit och köp en lott!

Borta

Blir ju borta idag på dagen, uppdatering kommer ikväll men så länge kan ni:
  • Delta i tävlingen om ett presentkort värt 350:-. KLICKA HÄR
  • Gissa när Ärtan kommer. KLICKA HÄR
  • Fråga mig vad som helst på frågestunden.
  • Skicka bild på snygga naglar till [email protected]
  • Läsa urgamla fjortisinlägg här på min blogg.
  • Komma på folkracetävlingen och titta
  • Hjälpa mig att bli en bättre bloggare. Maila vad du tycker till [email protected]

FRÅGESTUND!

Fått en del frågot på bloggen de senaste dagarna så nu kör vi på en frågestund som avslutas på måndag.
Fråga vad du vill. Svarar på allt.

Mäki meet - Till minne av Marcus

Kommer ni ihåg att jag berättade om en ung kille som kört ihjäl sig här i Sandviken för några veckor sedan? Annars kan ni läsa det inlägget HÄR.
Ikväll iallafall har massa folk ordnat en bilträff till minne utav denna kille, "Mäki meet". Jag var nyss ner till Göransson arena där "Mäki meet" hålls och tittade på massa fina bilar osv. Även om jag inte kände honom så blir man otroligt rörd. Dom hade satt upp en stor skylt "Till minne av Mäki" och framför ställt upp en massa Subarus. Marcus hade sjlv en Subaru. Det var den han körde ihjäl sig i.
Klockan 8 ikväll ska dom hålla tyst minut för honom.
Minnesskylten och alla Subaru.
Jag tycker det är otroligt fint att så många ställt upp och fixat detta. Familj, släkt och vänner måste vara otroligt rörda. 
Hoppas du får vila i frid Marcus.

Världskändisen

Nu är jag hemma från Gestrike Racing Teams träningsdag. Som sagt har jag stått i kiosken hela dagen med Madde och Åsas mamma. Det har gått bra och jag har sålt massa korv, hamburgare och godis.
Dagens häftigaste kund var Marcus Grönholm. JAA rallymästaren som vunnit flera WRC tävlingar!!!!! Han var i lilla Storvik på våran lilla träningsdag och tittade! Proffsigt.
Och jag som blir som en liten fjortis när det kommer till kändisar som jag beundrar. Haha. Så skulle han handla AV MIG dessutom...

Visste ni att....

...jag HATAR att prata i telefon? Jag vet inte varför men jag verkligen ogillar det. Smsar 100 gånger hellre. Med dom närmaste är det ingen big deal att prata i telefonen. Mamma, pappa, Daniel, Helena och Nattis är dom enda jag kan prata i telefonen utan att ogilla det.
Jag äger dock ett skype konto men nekar alla som vill adda mig där. Dom enda jag pratar med på skype är mina småkusiner, INGEN annan, just för att det är ungefär samma sak som att prata i telefon.
Det är väl någon bokstavsdiagnos jag har... Haha... Jag har ju tydligen hela alfabetet utom I och Q...
Jaja om ni märker någon gång att jag gärna inte snackar i telefonen med er så ta det inte personligt.

Kioskeeeeen

Idag blir det att stå i kiosken vid folkracebanan. Ni får komma och handla lite gosaker utav mig! Kameran är med!

Har ni gissat bebis än?

http://aggehh.blogg.se/2012/april/gissa-bebis.html på denna länk kan ni gissa när ni tror att lilla Ärtan tittar ut, hur mycket han kommer att väga och hur lång han är! Där kan ni även se andras gissningar och även min! Desto fler gissningar desto roligare blir det! Spännande att se vem som är närmast :)

Nytt favorit märke!

Jag har fått ett nytt favorit märke! Lundmyr of Sweden! Babykläder alltså, aa så har dom lite andra babygrejor. Dom är helt underbara deras prylar, villl ha allihop till Ärtan!
Och snälla kära rara vänner och släktingar, jag är säker på att Ärtan vill ha detta: http://www.jollyroom.se/varumarken/e-m/lundmyr/lundmyr-presentkartong.html


Trust_

Har nyss tittat på en film som heter "trust_"... Den handlar om en 14 årig tjej som börjar att chatta med en kille på nätet. Killen säger från början att han är i hennes ålder och skickar bilder på en ung snygg kille. Efter ett tag säger han att han ljugit lite och att han är lite äldre än vad han sagt. Men detta stoppar inte tjejen från att träffa honom. Men när hon träffar honom så inser hon att det var inte alls som hon trodde, så händer massa saker. Ska inte berätta mer utifall ni vill se den.
Jag rekommenderar iallafall den. Den är lite seg i början men är otroligt gripande. Jag tycker det iallafall. Usch så hemskt! Blir så arg att sådant händer dagligen här i världen.
Helst borde alla små naiva internetaktiva tjejer i 13 års åldern se den också för att förstå sig på att internet är inte en säker plats...

Glöm inte tävlingen!



Detta och mycket mer kan du köpa för presentkortet:
http://aggehh.blogg.se/2012/april/vinn-presentkort-vart-350-.html

Massa så jag missa

Idag har jag haft ganska mycket för mig så jag har helt missat att blogga. Usch så tråkigt för er då...
Nu är  jag iallafall hemma och det är rent skitväder ute, ingen ork till något så det blir nog att titta på film. Mysigt :)
Har varit in på apoteket iallafall och införskaffat mig lite ammningkupor och rödbebisstjärt salva :)
Intresting?

Ärtans outfit för hemkomsten

Var iväg till föräldragruppen. sedan besök hos BM. Nu låg SF måttet exakt på kurvan igen och han har börjat sjunka ner lite i bäckenet. Inte helt men lite :) Nu sitter jag här och är uttråkad.
Vad gör man när man inte har något vettigt att göra och bara sitter & längtar ihjäl sig efter den lilla "pjukisen" (som Daniel och Andreas säger).
Jo man tittar på babysakerna, och babykläderna.
Nu har jag bestämt med mycket funderimngar att dessa kläder är perfekt att ta med till BB för hemresan (se bild) Haha gud så fjantig och uttråkad jag är...

Föräldragrupp

Nu ska jag göra mig klar för att sticka till föräldragruppen, ska även göra besök hos barnmorskan direkt efter :)
Vi höres!
Förresten, är jag nå envis eller(se bild) ?
Förresten kan jag inte låta bli att fnissa lite åt hur jag ser ut framifrån haha.... Naveln får ni ej se. Den är numera ur bruk pga av tragiska omständigheter. Den har drabbats utav missbildning pga den där jäkla navelpiercingen jag absolut skulle göra när jag var 13 år...
Men dom där brallsen är bra faktiskt för när jag köpte dom innan jag blev gravid var dom för stora och hängde som en hängpung på hela mig (då kan man ju fundera varför jag köpte dom) Men nu när mina ben är lite svullna så sitter som som ett smäck! Typ......

BabykläderBabykläder....

Varför måste ungar växa så fort? Jag har så fina kläder till Ärtan men han kommer växa ur dom supersnabbt! Tyyypiskt! Fast av någon anledning har vi varit slarviga och har inte så supermycket i 50/56, vet inte hur mycket man behöver heller? Daniel kunde inte ens ha 50 när han föddes för att han var så stor och 56 växte han ur snabbt.... Vi har iallafall inte ens en overall i de storlekarna... Men kläder i 62 och 68... Det minsann har vi :)
Sen så vet jag att man brukar få massa bebiskläder av kompisar och släkt när pjukisarna är födda. OCh jag kan förstå det för hur kul är det inte att köpa små söta bebiskläder? Men iallafall. Nu kära släkt och vänner. Vill ni köpa något åt Ärtan så köp ett gosedjur eller en leksak eller vad som helst! För det kan han även spara sedan :) Kläder är det fullt av, och storlek 50/56 som man oftast får kläder i växer han ur kabooom!

Klubben med i tidningen

Ja juste. Motorklubben våran var med i tidningen igår! Det står lite om den kommande helgens händelser :)
Kom gärna dit och titta på söndag!

Babynest

Min mormor (Ärtans gammelmormor) Har sytt ett underbart fint babynest till lillplutten! Tack så mycket!
Ni som väntar barn eller har barn vet nog vad ett babynest är. Säkert många andra också. Men kan berätta iallfall.
Ett babynest är som ett litet fågelbo (haha) till bebisen. Det skyddar och får bebisen att känna sig ombonad, som h*n var i magen. Babynestet kan användas i spjälsängen för mer mysfaktor och mindre risk att bebis rullar över sig på mage. Den kan användas i barnvagnen. Den är även bra att ha om bebisen sover i föräldrarnas säng.
FinFina babynestet i Ärtans säng och i Ärtans vagn.

Till den anonyma "Emma"

Det är en stackarns tjej som stör sig på det jag skriver på min blogg och ska rätta till det! Ska jag kanske anställa henne som justerare så min blogg blir ÿber perfekt? Eller förresten, var det någon som brydde sig, ingen har ju klagat förut?

Du människan jag orkar inte svara på dina kommentarer i inlägg något mer så svarar i kommentarer...., Snälla stå för vem du är iallafall, redan tagit reda på att du är från dess trakter iallafall via IPnummer, funderar på att at reda på EXAKT vart du bor och vad du heter också men undra om det är värt 50 spänn? Är ju bara nyfiken....

5 generationer

En liten rolig grej är att nu när Ärtan kommer så kommer vi att bli 5 generationer i min släkt på BÅDE pappas och mammas sida. Min gammelmormor (mormors mamma) lever fortfarande och min gammelfarmor (farfars mamma) lever. Min gammelfarfar bytte nog dock plats med lilla Ärtan då han gick bort när jag var i vecka 7 ungefär tyvärr :(
Menmen. Jag tycker detta är extremt roligt att min gammelmormor och gammelfarmor komemr att få vara med om detta! Det är lite vackert på något vis :)
Måste ha massa kort på alla 5 generationer sen. Det är faktiskt grymt häftigt.

Svar på tal

Den där Emma vill verkligen sätta mig på plats. Lilla, lilla Emma, vem är du? :)
Ska jag kanske anställa dig som sån där justerare här på bloggen? Du är rätt så grym på det där du :)  När man är i vecka 34+0 så går man in i vecka 35, JAG ÄR I VECKA 35!. Googla för att förstå, jag orkar verkligen inte haha.
OCh om du vill ha en blogg där bloggaren är petnoga med allt får du nog leta på en annan.
Sen är jag inte helt bombad gumman.... Ibland är jag det men inte i detta fallet.

NEJ kost påverkar INTE naglarna

Svar: Hej kära Emma. Tror du jag lägger ut något sånt utan att först veta fakta? Njaa. Det är faktiskt sant. Och nästa vecka hade jag tänkt lägga ut nästa nagelmyt där jag faktiskt skulle berätta om just det där du beskriver om fläckar på naglarna. Många påstår alltså att man kan få vita fläckar på naglarna om man har kalk-, kalcium-, eller som du säger zinkbrist tillexempel. Men detta är alltså falskt. Om man har fläckar i naglarna så beror det på en skada i nagelmatrix som oftast uppstått hela 3 månader innan det syns.
Vita fläckar är alltså nagelceller som inte mognat ut helt. Ungefär som förhårdnad.
Oftast är det företag som kommer med detta påstående för att få sälja tillexempel kosttilskott bättre. Det är falsk marknadsföring.

Vecka 35! (34+0)

"Bara" 5 veckor alltså 41 dagar kvar till BF!
Magen ligger fortfarande väldigt högt. Men tydligen så är det vid denna tidpunkt den ligger som högst, kommande veckor ska den sjunka. Så vi får väl se :)
Lite halvkassa magbilder.
Mjukisarna är på! :)

Tuggummigraviditetstest?

Läste på niomanader.se att det nu finns ett tuggummi som ska kunna visa om man är gravid eller inte?! Vilka grejer alltså. Fast ganska skönt att slippa massa kissmuggar och krångliga stickor.
Tyckte detta lät lite fiffigt endå. Undra när ungdomsmottagningarna osv börjar använda detta?
Läs artikeln här: http://niomanader.se/content.asp?ID=225

Nagelmyt #1

Påstående:
FALSKT!!!
Ni har säkert fått höra att era naglar ska bli starkare och vackrare om ni äter en mer hälsosam och varierad kost. Det är falskt. Kosten påverkar inte våra naglar i huvudtaget så länge inte kroppen svälter. Och svälter gör barnen i Afrika. Inte vi. Så käka vad du vill du, det spelar ingen roll för naglarna.


BB-väskan?

Jag har fått höra att jag bör börja tänka på BB-väskan nu. Själv tycker jag att det känns otroligt tidigt!
När ska man börja att packa BB väskan?
Och vad ska jag packa?
Vad är nödvändigt och vad är onödigt?

Ioförsig så kanske det inte är så jädra tidigt, jag föddes ngra veckor för tidigt, 3 veckor tror jag det var.
Det känns faktiskt lite pirrigt nu när det är dags att börja tänka på BB-väkan liksom.

Ni som fött barn på Gävle sjukhus får gärna dela med er av vad ni packade, vad som var bra, vad man får på BB om ni saknade något osv. Mycket tacksam om ni berättar :)


Ny kategori

Nu finns det en ny kategori här i bloggen som heter "Naglar"
Kommer nu under en tid att dela med mig av lite nageltips och nagelfakta som kan vara kul för alla tjejer att läsa.

Kände att jag ville ha lite mer aktivitet när jag "30 dagar" och "Bucket list" är avslutat, och på senaste månaderna har jag börjat intresserat mig mycket för naglar och lärt mig en hel del faktiskt!

Det ni kommer att få läsa om är "Veckans nageltips" på måndagar. Har ni egna tips så dela gärna med er, självklart blir ni länkade.
På onsdagar får ni läsa "Veckans nagelmyt"
På söndagar "Veckans Nageldesign" Detta kan vara min egen eller någon annans nageldesign jag visar. Ni får gärna komma med tips, tipsaren blir länkad även den som gjort naglarna.


Imorgon drar jag igång med veckans nagelmyt... Ni ska bara veta vad myter det finns :)

Lite kul med något extra ibland på bloggen eller hur? Och om ni inte är ett dugg intresserad utav naglar så äre det bara att bläddra förbi! :) Det blir inte långvarigt.

När man har tråkigt

Mår inte så bra. Ingen skola idag inte. Det börjar på att bli riktigt tungt med skola både fysiskt och psykiskt. Min hjärna och kropp börjar på att förbereda sig på att bli mamma på allvar nu. Det är inte så långt kvar. Vecka 35 imorgon blir det! Kan ni tänka er?
Jaja.... Fixade naglarna. Svårt att få till det snyggt på korta naglar men det går.

Massa härliga prylers!

Alla dessa urhärliga prylar kommer ifrån http://www.prylgrossen.se ! Dom har massa roligt och kommer få in ännu mer roligt i sin webbutik snart.  Jag själv skulle vilka ha dom söta bebisstrumporna, klockan, spalamporna och dendär glödlampan med olika färger som man styr med en fjärrkontroll!

Men ni kära bloggläsare har ju sådan tur att ni kan vara med och tävla om ett presentkort värde 350:- ni kan handla dom där grejerna för! Här har ni tävlingen: http://aggehh.blogg.se/2012/april/vinn-presentkort-vart-350-.html
Eller klicka på "Tävling-Vinn presentkort" uppe i menyn.

Makaronifest

Jäklar va vi ska käka makaroner, senap och ketchup!
Skämt åsido. Handlade till motorklubben igår som ska ha junoirläger på lördag och då ska de bjudas på makaroner och köttfärssås! Det är ju faktiskt ca 50 pers som ska ha mat.

Folkrace i helgen

På söndag så är det folkracetävling i Kyrkberget, Storvik. Det är min hemmaklubb Gestrike Racing Team som arrangerar tävlingen. Det är inte en helt vanlig tävling utan det är en junior och dam tävling! Alltså det är endast junior och damklassen som får delta.
(juniorklassen består av killar och tjejer från 15 till 18 år och damklassen är tjejer över 18 år)


Kom gärna dit och titta om ni inte har något annat för er! Det kan vara intressant för vem som helst :)

Jag kommer självklart inte att vara med och tävla eftersom jag är höggravid, men jag kommer att var där och hjälpa till!
Bilden är på mig från förra året. Åsa kommer att köra bilen på bilden så var ej oroliga att det är jag.

Naglarna blir ompysslad

Idag så får naglarna bli rejält ompysslade. Det borde dom få bli oftare! Men det är sällan man hinner. (Ja jag som har SÅÅÅ mycket att göra menar jag )
Brukar smörja in dom med olja varenda dag men annars så glömmer jag.

Hatar vanliga kläder

Hatar alla kläder just nu. Förutom mina mjukisbyxor. Resten avskyr jag. Ingenting sitter bra eller skönt, inte ens gravidbyxorna. Men mina mjukisar sviker mig inte.
Jag trodde aldrig att jag skulle lägga ut bild på mig själv i bloggen med sånna här kläder, men är man höggravid så är det fan tillåtet. Har ju tillomed gått i mjukisbyxor till skolan nu när jag varit gravid.
Har inga tröjor att ha på mig mer heller, linnet på bilden är typ det enda jag har som går över tuttarna och magen.... Nästan då. Sen lånar jag kläder av mamma, fast hon är ju inte så stor hon heller. Vägra köpa nya kläder. Ska ju "bara" vara gravid mer än en månad till.

VINN presentkort värt 350:- AVSLUTAD

Nu drar jag igång en tävling i samarbete med http://www.Prylgrossen.se ! 
Det man kan vinna nu är ett presentkort värt 350:-
Om du vinner så får du alltså välja prylar för upp till 350:- det är verkligen inte helt fel!

Prylgrossen har en massa olika prylar för både små och stora, tjejer och killar. Dom kommer även att fylla butiken med mer prylar varenda vecka så valmöjligheten kommer att växa. Gå in på webbshopen nu och kika lite vad det finns!


"Jag är med på Agnes blogg och tävlar om ett presentkort värt 350:- att handla för hos http://www.prylgrossen.se/ var med och tävla du också på http://aggehh.blogg.se/2012/april/vinn-presentkort-vart-350-.html"




(Viktigt: skriv en ny kommentar för varje lott!!! Varje lott i en separat kommentar.... Endast första lotten är obligatorisk dom andra två frivilliga)

Skriv om tävlingen på din blogg eller facebook! Använd dig utav bilden och bildtexten ovanför. Länka blogginlägget eller statusen här i en kommentar.

bloglovin på bloglovin skriv i en ny kommentar vilket nummer du blev som följare. Om du redan följer mig så gilla detta inlägg, skriv i en ny kommentar vilket nummer du blev som gillare!

Gilla min blogg på facebook! https://www.facebook.com/Aggehhblogg Skriv i en ny kommentar vilket namn du gillade sidan med.

Dagens facebookstatus.

Min humor iallafall.

Agnes+Hockey=Sant?

Jag har aldrig någonsin varit minsta lilla intresserad utav hockey. Men nu Just NU, så kollar faktiskt även jag på hockey för vad jag förstått utifrån facebook är det någon slags final och Brynäs är med o spelar... Och Brynäs kommer ju härifrån såatt.... Jag hejar väl på dom då? Och dom leder har jag också förstår. Wiiihooo...
Brynäs har iallafall samma klubbfärger som våran motorklubb Gestrike Racing Team! Undra vilka som var först med färgerna?

Inte riktiga grisar

Det var en stackare som kommenterade och frågade om det var riktiga grisar jag hade haft på mitt rum!
Njaa inte riktigt! Om du läser lite längre ner så står det att det är marsvin. men många kallar sina marsvin för grisar, tror det är för att det heter "guinea pigs" på engelska :)
Här är Mira!
Här har vi Isa!
Här är Lizzy!
Jag hade fyra men en blev sjuk och dog för några månader sedan. Ni ska bara veta hur ledsen jag blev. Det gör fortfarande ont i mitt hjärta...

Tomma hörnet

Guuu så tomt det blev! Och tyst :( Nu ska jag alltså sitta här utan mina smågrisar! Buhu. Det är ju förjäkla mysigt när man sitter här å pillar på datorn och lyssnar på när dom tuggar hö och småpratar med varandra... Menmen, får börja sitta nere istället! :)
Men nu till det tomma hörnet! Ställde dit skötbordet enbart för att det skulle se mindre tomt ut, men det gjorde ingen större skillnad.....  Jaja, det blir att leta på en byrå som jag kan ha babykläder i och sätta opp skrytarhyllan.

Snacka om i-landssöndagsproblem! Nytt ord fick jag minsann till där å....

Näe ska man sätta opp skrytarhyllan å?

Sitter o funderar vad jag ska göra av det tomma hörnet som blir i mitt lilla "vardagsrum" nu. I framtiden tänkte jag flytta ut spjälsängen dit om jag inte flyttat härifrån då da.. Men nu då? Kanske ska sätta opp "skrytarhyllan" som jag kallar det. En hylla som jag ska ställa alla mina pokaler som jag fått i folkrace och rally med andra ord. Ja juste har några medlajer från när jag tävlade i truppgynmastik också! Den ni! :)
Får sätta Daniel på jobb ikväll när han kommer hit tror jag.....

JUSTJA BH!

Kom på nu att jag förträngt det där med ammningsBH lite. När bhstorleken börjar närma sig slutet på alfabetet var det inte lika kul längre.
Egentligen är det de enda kvar nu som jag MÅSTE köpa innan Ärtan Pärtan kommer.
Synd bara att alla ammningsbhar (alla typ två?) i normal prisklass sitter hur dåligt som helst. Fast hellre hängtuttar och en frisk son än tvärtom..

Städar burar för fullt.

Ni som läst min blogg länge är säkert medvetna om att jag älskar djur? Jag har själv en hamster som börjar bli riktigt gammal :( och tre stycken marsvin.
Dagen ägnar jag iallafall åt att städa massa burar, klippa klor och bada marsvin.
Dom ska få flytta till mitt gamla rum på nedervåningen eftersom jag känner att det är lite dumt att ha dom i samma rum som en nyfödd liten bebis både för deras egna skull och Ärtans skull. Man vet ju aldrig om han är allergisk. Peppar peppar.
Nä nu ska jag se vilket marsvin som är först ut att få klorna klippta och pälsen tvättad.
Min lilla hamster Alvin!

GISSA BEBIS

Nu är det dags för Er bloggläsare att börja gissa bebis! När tror DU att han kommer? Hur mycket tror DU han kommer väga och hur lång kommer han att vara vid födseln?
Skriv en kommentar i detta inlägg vad DU tror så skriver jag upp dig på listan så får vi se sedan vem som var närmast!
Lycka till! :)
Beräknat födelsedatum var 29:e maj!


MIN gissning:
19 maj
3465 g
49 cm
Listan:
  • Therese
    2 maj
    3700 g
    49 cm
  • Mamma (Ärtans mormor)
    14 maj
    3300 g
    51 cm
  • Lena
    15 maj
    3590 g
    50 cm
  • Elina
    16 maj
    3685 g
    51 cm
  • Lovis
    18 maj
    3887 g
    51 cm
  • Mikaela
    20 maj
    4300 g 
    53 cm
  • Tove
    22 maj
    3765 g
    51 cm
  • Elin
    25 maj
    3525 g
    51 cm
  • Alexandra
    25 maj
    3750 g
    51 cm
  • Sara
    27 maj
    3850 g
    51 cm
  • Musse
    29 maj
    3450g
    49 cm
  • Katarina W
    30 maj
    3200 g
    51 cm
  • Sara
    30-31 maj
    3300 g
    50 cm
  • Ola W
    31 maj
    3370 g
    47 cm
  • Anna
    1 juni
    3465 g
    51 cm
  • Frida Ö
    3 juni
    4150 g
    51 cm
  • Sara
    6 juni
    3490 g
    49 cm

Big brother Hulda

Nog för att Hulda kommer ifrån mina hemtrakter (Gävle) Men hallå. Så som hon har betett sig. Visst det är svårt att döma hur en person är bara genom några tvprogram men jag tål henne inte. Ut med Hulda!

Det kunde man aldrig tro

Imorse när jag vaknade så var det första jag såg spjälsängen. Då slog det mig. Jag ska ha barn.. Nja inte riktigt det har jag nästan börjat förstå men något bara bubblade opp i mig. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Jag kunde aldrig gissa för ett år sedan att jag om ett år skulle ha en spjälsäng stå inne på mitt rum!


Om vi hade ställt frågan "Vad gör du om 3 år?" till en 15 årig Agnes så hade hon nog svarat något i stil med " Jag skulle köra folkrace hela sommrarna, åka rally hela vintrarna, åka på massa roadtrips med härliga kompisar, jag skulle vara ute varenda helg och festa eller sladda någon sunkig 740 med en snygg kille"
Men så blev det inte alls, och nu när jag sitter och tänker på det, så lockar allt det där inte lika mycket något mer. Okej, köra folkrace och åka rally tröttnar jag nog inte på, men festa och åka någons sunkiga 740 hela nätterna med en eller två cider i handen det känns barnsligt nu, det är inte jag något mer, haft den perioden redan och även om den blev kortvarig så räckte det för mig.
Nu är det dags att vända blad! Jag ska bli MAMMA! Jag ska få föda fram en människa jag och Daniel skapat. Jag ska få uppfostra denna människa och få se alla hans framsteg och baksteg. Kommer att få se honom växa upp och utveckla en helt egen personlighet. Jag tycker det låter helt underbart! Ser framemot det!


Och en fördel med att jag är så pass ung är ju att jag kommer få vara deaktig LÄNGE i min sons liv!

Gamla Agnes <--------------------------------------------------------->Nya agnes

Dagens planer?

Tänkte kanske dra ner på stan med kära mor min. Det är ju vårmarkad i lilla Sandviken idag. Fast det brukar sällan vara något speciellt. Några karuseller, korvförsäljare och munkförsäljare, kanske någon stackarns tant som står och säljer sockor också.
Men isåfall drar jag endast ner på stan för munkarnas skull. Jag är galen i munkar.
Ikväll då? Ingen aning! Sova?

Fråga om förlossningsberättelse

NI KAN STÄLLA FRÅGOR I MIN BLOGGRESPONSE ISTÄLLET! Mycket enklare och smidigare.....

Fråga:
SVAR: Ja, jag ser inget hinder för det. Men vill folk läsa en förlossningsberättelse då? :


Älska nya lacket!

Köpte ett nytt nagellack igår. China glaze ruby pumps heter färgen, jag ÄSLKAR den! Glittret ger färgen ett sånt djup. Vet att det är ljusa pastell och neon färger som är grejen nu men alltså jag måste endå tipsa er om detta nagellack!
Min kamera gör ingen rättvisa, min bild blev dassig och grå... Så slänger in en bild på färgen från google också!

Det finns raggartärningar till Ärtan!

Det finns ragagrtärningar även till barnvagnar! Hur gulligt är inte det?
http://www.freshmilk.se/product_info.php?cPath=25&products_id=3337

Barnmorskan

Var ju till barnmorskan idag. Mätte mage och lyssnade på bebishjärta osv. SF-måttet har varit exakt på kurvan hela graviditeten förutom nu när de va lite under kurvan! Usch då, ska iallafall tillbaka på torsdag efter föräldragruppen och titta om det gått opp.. Men det konstiga avr att på ultraljudet i söndags så sa läkaren att han låg på kurvan som han skulle.... Hmm? Hon kanske mätte fel?

Vagnen och skor

Idag hämtade vi den efterlängtade vagnen, gud så fin den var! Vi är jättenöjda verkligen!
Sittdelen och chassit ät det vi hämtade, det är sprillans nytt och liggdelen har vi köpt begangnad.

Köpte även ett nagellack och ett par skor. Fast skorna kan jag inte använda utan hjälp då det är knytskor och jag når inte till mina fötter längre! Haha Daniel får knyta mina skor :)

Namn?

Vanligaste frågan vi får av folk är "Vad ska han heta?"
Vi har ett namn som är väldigt väldigt aktuellt just nu för Ärtan.. När vi pratar om honom så säger vi tillomed det namnet :) MEN det tänker vi hålla lite småhemligt tills han är född! Han kanske inte ens ser ut som en sån... Ni får fortsätta vara lite nyfikna ett tag till alltså!
Ser ni förresten att jag fått en sån där hormonrand som det kallas? Men att den är sne? Haha den svänger vid naveln.
Naveln som förövrigt ser helkonstig ut just nu, dels för det putar utåt och dels för att jag har ju haft navelpiercing innan....

Dagens planer

  • Vakna och gå opp i tid
  • Barnmorskan 11.30
  • Hem och äta
  • Vidare till Gävle för att hämta vagn och köpa en tröja och kolla efter skor.
  • Bio? Vet inte om jag klarar av att sitta så länge och dessutom är jag kissnödig HELA tiden...

Vände han sig?

Lillgrabben har legat med huvudet neråt på alla ultraljud jag gjort (jag har ju gjort UL regelbundet för att jag gått hos specialistmödravården)
Han gjorde även det sist vi kollade. Och det är i dessa veckor dom flesta bebisar lägger sig tillrätta med huvudet neråt. Så jag hoppas han stannar så!
MEN nyss så bökade han runt mer än någonsin så hela soffan skakade (jag skojar inte) så nu är jag lite orolig att han vänt sig med rumpan neråt!
Jag måste sluta oroa mig så mycket för allt, men det är svårt att låta bli...

Jag har blitt en skogsmulle!

Jag tror jag blivit en skogsmulle som min mamma och hennes man... Dom 2 är jämt ute i naturen och vandrar, klättrar och grillar korv. Inget jag funnit något nöje i. Men nu på sista tiden har jag börja tycka om att vistas i naturen, men helst så ska det finnas vatten i närheten och så ska man inte bhöva gå så mycket :)
Idag åkte vi iallafall till en fin bäck och lät hunden och mammas man springa av sig lite....Ha..Ha....
Lite mysigt är det ju faktiskt....

Fråga ang tävling

Ja, det förstår jag men extralotter innebär ju bara större chans att vinna? :) Du förstår jag skrev upp på lappar och dom som hade extralotter skrev jag upp på flera lappar, och dom med bara en skrev jag bara upp på en, sen vek jag ihop lapparna och Daniel fick dra en vinnare som blev Emma, hopaps du förstod. Men nu svarar hon ej på mail så det kan bli så att jag drar en ny vinnare om hon inte svarar idag!

Vagnen har kommit!

Barnenshus ringde imorde och berättade att barnvagnen kommit, så ska åka och hämta den imorgon!
Nu närmar det nog sig endå!

Vecka 34 (33+1)

Nu är det bara 6 veckor kvar till beräknad födsel. Det låter ganska lite. "Nästa månad" låter också otroligt lite... MEN "47 dagar" låter snuskigt mycket! Jag har aldrig varit med om att tiden går så fruktansvärt långsamt. Det känns som att tiden passerar men i slow motion och att alla gör sitt men mitt liv står bara still.
Låt tiden gå lite fortare nu då!

En ny tävling inom kort!

Har ingen pågående tävling just nu, men lovar en ny tävling inom kort!

Hey du vinnarn!

Du som vann bloggtävlingen! Du måste skicka din hemadress IDAG annars måste jag dra en ny vinnare!

VINNAREN ÄR...

Vinnaren av en valfri vara från Runns eller Erikas gaderob var.....
EMMA JOHANSSON!
Som ville ha det lila härliga bortsetet!
Stort grattis till dig! Du är kontaktad via mail.

TÄVLING AVSLUTAD

Vinnaren presenteras STRAX!

Fick tag på en!

Fick tag på en vit spjälsäng! Hur bra som helst! Stort tack Susanne! :)
Daniel ordnar lite nu...

TÄVLING AVSLUTAS 20.00

Klockan 20.00 avslutas och stängs tävlingen! Därefter meddelas vinnaren.
Skynda er att delta NU
http://aggehh.blogg.se/2012/march/tavling-vinn-presentkort-vart-250-hos-ru.html

Dagens planer

  • Orka mig opp ur sängen i tid
  • Vänta på Daniel
  • Ta bussen till Valbo köpcentrum för att införskaffa stora sköna tröjor! Och lite annat som behövs.
  • Eventuellt träffa saknade Nattis
  • Titta/kanske köpa en VIT spjälsäng
  • Börja på att ordna plats i sovrummet för spjälsängen

Ibland flyter statusarna på

Ibland flyter verkligen statusarna på bra direkt efter varandra... Dessa två var efter varandra.... Och kan väl hålla med den där Erika ibland.....

FÖR MOTORSPORTSMÄNNISKOR


OM du är tjej, kille, junior(under 18 år) och älskar motorsport så kika in här.

Lördagen den 21 April har vi ett läger på kyrkberget i Storvik, där vi på morgonen erbjuder licenstagning av folkrace för dem som inte har det. Sedan kommer vi att köra träning, tips från proffsiga förare & mycket skoj.
vi kommer att köra en föreläsning där de större profilerna berättar om sina karriärer osv.
sedan under Söndagen den 22April så blir det en helt vanlig tävling där Damer & Juniorer kan köra, och debutanter såklart,debutant måste man köra om man inte äger något körkort
Låter det intressant & du redan har folkracelicens så anmäl dig nu direkt, anmälan finns på www.anmalanonline.se.
Har du ingen licens men är en junior (upp till 18 år) så ta din licens denna helg och få chans att träna hela helgen.
I mån av plats tar vi även emot Seniorer 18år+ , för att ta licens som ni ej har, tyvärr blir de ingen körning under helgen men kommer såklart tillfälle på våran 2 dagars tävling  den 26-27 maj.
LÄS MER PÅ http://anmalanonline.se och http://gestrikert.se

Euw.

En sak jag oroar mig grymt för inför förlossningen det är det som kommer direkt efter! Ni vet när man blöder hur mycket som helst i flera veckor i värsta fall och behöver XXXXL bindor (eller det kanske bör kallas blöjor)
Det är inhandlat nu. Ser ej fram emot att använda dom. Synd att det inte finns tamponger man kan ha direkt efter istället för äckelpäckel bindor...
Ett till i-landsproblem?
JAG VILL INTE! :'(
Innan jag blev gravid visste jag inte ens att det fanns så stora bindor att köpa i affären, trodde det övergick till blöja eller något då som dom har på sjukhus eller ålderdomshem....

Ännu en till spjälsäng?

Har två stycken spjälsängar som vi fått helt gratis, men båda två är träfärgade och jag vill ha en vit eftersom det passar inte på rummet annars. Så tänkte att jag kan väl måla någon utav dom, men efter massa om och men inståg jag att om jag köper en spjälsäng för max 300:- så blir det samma sak som att jag målat någon utav dom plus att jag tjänar tid och slipper massa krångel.
Dom två andra kan jag ha en hos morfar och en hos farmorn :)
Så nu är jag på jakt efter en vit spjälsäng! Och har redan fått massa napp, det återstår bara att avgöra vilken utav dom som är bäst...

Så höggravid är jag!

”Så vet du att du är höggravid”

Dom som är markerade stämmer in på mig...

- Det är nästan eftermiddag innan man duschat och satt på sig kläder.
- Man skulle lugnt kunna tänka sig att gå runt i morgonrock hela dagen eftersom inget sitter skönt eller bra längre.

- Det börjar bli svårt att få på sig ringarna. 
- Efter en heldag i samma strumpor ser man tydliga insvängda avtryck på sina feta anklar/vader. 
- Man kan alltid tänka sig att kissa.
- Man drar sig för att gå någon stans över huvudtaget då förflyttning generellt är jobbigt.
- Man kan bli andfådd när man sitter ned, utan minsta fysiska ansträngning.
- Man måste pressa undan en stor mage för att kunna känna efter var ens nedersta revben sitter.
- Man använder inte längre skor som måste knytas. 
- Man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.
- Mannen måste parkera om bilen för att du ska komma ut. 
- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar. 
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten. 
- Det inte längre hjälper att ”smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo hjälper dig på med strumporna.

- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar.
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd. 
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga ”kärrningskorna”.
- När godisskålen får prioritet före middagen. 
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan.
- När allt blir tungt.
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.

- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom.
- När Grandiosa blir gourmetmat.
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion. 
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja. 
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktiskt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.



Okej, jag erkänner jag är höggravid!


Är jag höggravid nu?

När blir man höggravid? Läst olika överallt. Inte för att det spelar någon roll är mest nyfiken...
Jag känner mig faktiskt inte höggravid, eller jo ibland när det är eländigt, men jag trodde det skulle vara mycket mer eländigt.
Folk säger att man ska vara piggast mellan vecka 15-25 men det var då jag mådde som värst tycker jag. Visst det är ett helvete att sova och det gör svinont i ryggen och bäcken, men som sagt, jag hade förväntat mig att det skulle vara mycket värre nu.
Det värsta nu är väntan...
Den är fortfarande superfin magen! Inga bristningar ens! Helt sjukt jag som trodde jag skulle se ut som en zebra.. (Som jag visserligen gör på brösten men hellre där än på magen).... I-landsproblem?
Ser ni vad högt den ligger också förresten?

Systemkamera

Det är så mycket som jag vill ha. Men det är väl typiskt tjejer... Eller?
Nu har jag nog kommit på att jag skulle vilja ha en system kamera. Sepciellt efterom jag snart kommer ha en son som kommer växa i en hejdundrande fart så vill jag ha riktigt bra bilder på honom! Sen så är det ju ganska roligt.
Men problemet då. Alla dessa jävla inställningar som finns på dom. Och alla modeller? Och priserna... Finns ju systemkameror från 3000:- till flera 100 000:- ! Vad behöver jag? Knappast en för 300 000:- iallafall...
Ingen aning om vad min syster, låtsassyster och låtsaspappa har för kameror heller, i mina ögon ser dom exakt likadana ut men det är olika modeller.
Vet vilken som är dyrast men den som äger den är inte den som får bäst bilder, så det handlar ju om talang också, en usel fotograf med en kamera för massvis med tusenlappar är ju ingenting.....  Är jag en duktig eller usel fotograf?
Helt sjukt krångligt!
Äsch jag får tvinga dom att peppra på med bilder på Ärtan.... Har viktigare saker att lägga pengar på....

Anonym fråga Mitt svar.

Till en början så får ni gärna ställa frågor i bloggresponsen istället (ligger i sidomenyn). Man kan ställa anonymt där också.
Nu till den konstiga frågan jag fick:

SVAR: Ja jag har kompis/kompisar som gjort abort. Känner flera stycken både unga och gamla. Faktum är att det är mycket vanligare än man tror att folk blir oplanerat gravida. Både gammal som ung. Oftast håller folk det för sig själva om de blir oplanerat gravid och väljer att inte behålla.

Nu en fråga till dig Anonym: Varför undrade du detta?

1 dag kvar!

IMORGON AVSLUTAS TÄVLINGEN!
SKYNDA SKYNDA
http://aggehh.blogg.se/2012/march/tavling-vinn-presentkort-vart-250-hos-ru.html

En liten detalj kan förändra ditt liv

Sitter här och har kommit på hur en sån liten detalj som att det regnade en dag kan ändra så mycket i hela ditt liv..... Jag vet en pytte detalj som ändrat resten utav mitt liv. Och det var att det regnade en viss dag. Nej, det var inte dagen Ärtan blev till, haha... Det var före....
Jag skulle vilja berätta ber detaljerat men nja det funkar inte riktigt så. Men det var en dag iallafall och om det inte hade regnat då, så hade inte allt varit som det är idag.
Det finns säker miljoner sånna minimala detaljer som påverkar resten utav våra liv utan att vi ens tänker på det.Ganska otroligt endå.
Åååh så typiskt mig att bli superdjup i mina tankar rätt som det är... Ni ska vara glada att jag inte delar med mig utav allt.....

Before i die 10


Dagar av längtan

De senaste dagarna har varit extremt jobbiga psykiskt. Jag går runt och längtar nå otroligt efter min lilla son. Vill ha honom i min famn NU. Vill se honom NU. Vill röra honom, höra honom, se honom! NU NU NU!
Eller ja, inte nu han får inte komma för tidigt men vill verkligen att tiden ska gå en aning snabbare NU.

Min dag.

Blev lite dålig uppdatering idag också men inget vi ska prata om... Vi låtsas som att allt e som vanligt ok? :)

Min dag har varit helt ok. Varit till pappa en sväng och kollat hur det går för han och Daniel med garagebygget, dom tog även opp pumpen, det var en aning spännande!
Årets första grillning fick jag vara med om också. Sedan tog vi en sväng ut i bilen och bara åkte runt (det är verkligen något jag ÄLSKAR! Bara åka runt....)
Jag har idag även lekt lite fotograf, här kommer en bild jag tog mitt ute i skogen på djurkyrkogården.....
Lite creepy....

Mästerfotografen

Lånade Alvas systemkamera idag i brist på annat att göra..... De enda jag vet hur man gör är att zooma och knäppa sen kan jag ingenting, men det gick ju bra :)
Lägger ut några bilder, klicka på dom för att få dom större.


2 dagar kvar!

Nu är det endast 2 dagar kvar tills Tävlingen avgörs! Skynda att delta här: http://aggehh.blogg.se/2012/march/tavling-vinn-presentkort-vart-250-hos-ru.html
Stor chans att vinna!

Sista minuten erbjudande!!!
Ni kan få 2 extra lotter, (extra chans att vinna) om ni tipsar en person som sedan deltar i tävlingen! (Då måste den personen också ange att den blev tipsad utav dig, personen som anger dig som tipsare får en extra lott!
Alltså för att få två extra lotter så ska ni tipsa någon eller några. Om den eller dessa deltar så får du 2 lotter per person och personerna som deltar och anger erat namn i kommentaren får 1 extra lott utan att anstränga sig.

Ärtan pigg

Det var inga fel på Ärtan alls! Förmodligen har han bara legat konstigt :) Räkna med normal uppdatering imorgon! :)

Vi hörs ikväll

Ni får ha lite förståelse idag.. Det är lite oroligt och hit och dit idag. Men ska uppdatera ikväll efter allting. Kram!

Dålig dag....

Det har blivit dålig uppdatering idag eftersom denna dag har gått åt att sitta på förlossningen med ctg grej på magen eftersom Ärtan inte ville röra sig igår och idag, men det såg bra ut som tur var! Dock fick jag sitta där i en timme fast jag bara skulle få sitta en halvtimme... Menmen :) Sen hade dom ingen läkare nu som kunde göra ultraljud så ska tillbaka ikväll efter kl 6 för att göra det. Men dom trodde absolut inte att det var någon fara :)
Svängde förbi IKEA efteråt iallafall, köpte sånt där plastundergrej till spjälsängen, jättekul va?


Vart är pekpinnarna?

När jag blev gravid fick jag höra att jag skulle räkna med en massa folk som skulle berätta hur allt skulle vara och hur jag skulle göra, men jag har inte fått en enda pekpinne!

Har även fått höra och läst om många andra som fått det, både gammal som ung. Men jag kan verkligen inte komma på att jag fått en enda kommentar i form av en pekpinne! Endast snälla tips och råd skulle jag vilja säga, sånt som jag säkert kommer ha nytta utav, och folk som har berättat massa POSITIVT (tro't eller ej)  om gravidteter, förlossningar och barn. Jag är hur tacksam som helst över att jag hittils sluppit allt detta och bara fått massa bra tips! Menmen, dom där pekpinnarna kanske kommer sen, man vet aldrig.
Men varför har jag inte fått det? Har folk märkt att vi är säker i oss själv och föräldraskapet? Märer dom att vi kommer fixa detta utan massa lektioner? Ingen aning faktiskt! Det är väl något jag aldrig kommer att få svar på :) Och egentligen behöver jag då fan inte det heller...

Proppmätt

Ser att statistiken är dålig idag, antar att det är för att alla är ute och käkar påskmat och målar ägg? Det har iallafall jag och Daniel gjort! Jag är huuur mätt som helst måste jag säga!
Nu sitter vi hos Daniels mamma och bara tar det lugnt efter en dag full med massa härliga ungar! :)
På vägen hit såg vi även en uggla, kanske inte så intressant, men lite häftigt va?
Klickbara bilder!!!

Perfekt!!


Påsklunch

Drar med Daniel till Gävle och träffar mina älskade låtsaskusiner och målar lite påskägg och käkar god påskluch :)
Snyggon!

Before i die 9

Gick på spanska i 7:an men det sket sig tyvärr alltihopa :/ Men jag ska absolut lära mig spanska innan jag dör! Vill verkligen det.

Svar på fråga

SVAR: Det har med blodkärl osv att göra. Läs lite om det här: http://www.unt.se/uppsala/battre-for-gravid-att-sova-pa-vanster-sida-1373837.aspx och http://www.dn.se/nyheter/sverige/gravids-sovstallning-paverkar-foster

Middag

Vi åt jättegod middag här hemma (har haft främmande) och tänkte knäppa kort på all mat! Men så knäppte Alva kort och tänkte då behöver inte jag.... Men eeeh. Ja det syndes ju inte var det var efterom det var närbilder.... Italiensk bufffe blev det iallafall men jag vet inte vad det ser ut som? :P

Kommer jag någonsin få sova?

Sova, det är ett ord jag ryser när jag hör. När sov jag tungt sist? Jag vet inte.... Vågar knappt tänka efter. Denna stora mage, ryggsmärtor, bäckensmärtor, kissblåsan, gör att jag får ytterst lite sömn. Vill gråta när klockan börjar bli mycket och jag går till mig säng. Numera rekommenderas man ju också att endast sova på vänster sida, inte höger, inte på rygg. Enda sidan jag sover bra på är rygg och mage.
Trött på att vara gravid nu.
På något jävla vis inbillar jag mig att jag kommer få mer sömn sen när Ärtan kommer. Okej, kanske kommer kunna sova tyngre iallafall det lilla jag får sova.
Kommer väl sitta och skratta åt detta inlägg sen och tänka "Trodde du ja".....
Hur överlever man?
´

Pappa har fått en son?

Haha ringde Daniel för ett tag sedan och frågade om hasn skulle komma senare sen frågade jag "Vart är dudå?" då svarar han "Hos din pappa" Haha och jag kan inte låta bli att tycka vad konstigt det låter. Han och pappa har blitt bästa kompisar nu, pappa har fått en liten son! Kul att dom kommer så bra överens iallafall :)

Before i die 8

Aldrig att jag bor kvar i Sandviken, det finns inte i min värld, vart som helst inte Sandviken! Jag ska vara ute ur Sandviken innan jag är 25! :)

Bara några dagar kvar!

Nu är det bara några dagar kvar tills tävlingen avslutas! Delta nu!

Ger upp

Jag ger upp det här med "30 dagar" nu för det var så sjukt tråkiga punkter kvar tycker jag, eller vad tycker ni? Ska jag skriva någon mer punkt? Berätta vilken isåfall så skriver jag den :)

Ger upp

Jag ger upp det här med "30 dagar" nu för det var så sjukt tråkiga punkter kvar tycker jag, eller vad tycker ni? Ska jag skriva någon mer punkt? Berätta vilken isåfall så skriver jag den :)

Min skärtorsdag

Håller på att tvätta bebiskläder för fullt så dom blir mjuka och gosiga till Ärtan kommer ut :)
Sen ska jag sortera allting, det är ju blandat nu i storlekarna 50-68....

GLAD PÅSK


Lukas sovställningar

Våran hund är nog lite känd för sina mer eller mindre knepiga sov ställningar, Tittade i mobilen och kameran nu och insåg att han har många olika ställningar!
Alla dessa bilder är tagen vid olika tillfällen haha!
Några av bilder är från när han var liite mindre, han tex inte plats i fåtöljen nå mer :)

Before i die 7

Bilden talar för sig själv :)

Grejer och grejer

Men nu ni har vi nog samlat på oss det mesta till Ärtan! SKÖNT! Vagnen måste hämtas ut bara, och sen är det förstås smågrejor som måste inhandlas.....
Här är några av sakerna (observera att detta inte är allt! ) Tur att vi har ett rum som inte används så jag kan förvara allt någonstans!
Vi kör även " hitta svansen" Hur många hittar en svans?


Besöket på MVC

Det gick bra på SpecMVC! Allt såg ut preeecis som det skulle! Och denna gång frågade jag om hon kunde extrakolla om det evrkligen var en kille där inne, och herregud ja, det syndes jätte tydligt. Det är 100% säkert att det är en kille sa hon, och det kunde vi intyga!
Fick se en fot jättetydligt också, hon mätte den för skojs skull, 6,5 cm! Jag är ganska säker på att han kommer ärva Daniels 45: or haha!

Efter sjukhusbesöket så åt vi på Max, oooootroligt gott måste jag säga! Sen pallrade vi oss vidare till Jula och Biltema så lill Daniel blir nöjd :)
Stannade även på IKEA, köpte madrass till spjälsängen och en mobil att hänga ovanför.
Måste klippa bort ful-lappen......

Vecka 33 (32+1) magbild

Igår gick jag in i en ny vecka. Nu är det 7 veckor kvar till beräknad förlossning! Jag hoppas dock på att han kommer i vecka 38 eller 39, vill inte att han ska bli lika stor som Daniel var när han föddes (2 veckor över tiden och 5,1 kg vägde han!!)
(klickbar)
Min mage såg jätteliten ut på bild! Nästan så dubbelhakan var större! Ska ta en bättre bild sen.

Godmorgon.

Idag är det skärtorsdag, är det då påskkärringarna kommer? Vet inte, men man kanske skulle haft lite godis hemma :)
Ialllafall så igår dog båda två i sista bilolyckan också, dessutom verkar det varit alkohol inblandat. Så tragiskt att sådant händer :/
Igår avled alltså tre stycken på ett dygn här i lilla Sandviken.

♥ Dag 16 – Min första kyss.

♥ Dag 16, min första kyss, och det är kört, jag är så himla tråkig att jag faktiskt inte minns min första kyss? Inte ens med vem den var. Hur kul är det då? Det går ju självklart spekulera i men, men... 


Tar och berättar om min första kyss med Daniel istället!
Första kyssen med Daniel var i oktober 2009, i mitt kära Kungsgården utanför Konsum, sent på kvällen haha, ! Hans kusin skulle komma och hämta honom med sin epa (tyckte jag då var ganska coolt) när han kom och skulle åka iallafall så fick jag en kyss utav Daniel :) Det var helt och hållet han som tog initativet, jag är aldrig den som tar första steget även om jag vill.

Jag och Daniel för något år sedan

Joe i Big brother

Om jag var tvungen att gifta mig med någon i Big Brother 2012 så skulle det utan tvekan vara Joe! Finns det någon goare? Haha älskar honom!

3 avlidna på 24 h

Uppdate: Dom två som kraschade avled också. Fyfan. Tre stycken liv har lämnat jorden pga av bilolyckor på ett dygn. Så fel.
http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.4588753-tva-omkom-i-singelolycka

Vila i frid.

Imorse när jag vaknade kollade jag på mobilen i vanlig ordning och såg på facebook att alla skrivit "Vila i frid Marcus". En kille född 1990 härifrån körde inatt ihjäl sig här i Sandviken. Jag vet inte vem han är men sett bilen hans många gånger och sett att han gillar att leka. Men inatt fick han betala för det. Så jävla tragiskt. Tänker på hela hans familj och alla hans vänner.
http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.4585802-dodsolycka-i-sandviken
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14630272.ab

Allt tar inte slut där. Senare på kvällen runt 7 tiden så var det två unga killar som totalkraschade en bil i Årsunda. Jag vet inte än vilka dessa var och är sjukt orolig att jag känner någon utav dom.
I tidningen står det att båda är allvarligt skadade, enligt folk på facebook har en avlidit...
http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.4588753-tva-skadade-i-singelolycka
!!!
Jag blir så jävla ledsen. Varför ska ni ut och leka med bilarna för? VARFÖR? Folk tänekr alldeles för ofta "Det händer inte mig" och folk är alldeles för självsäkra. Men tro det elelr ej, även rallyvärldsmästare har tappat kontrollen på sina bilar och avlidit eller skadats allvarligt! Det kan hända vem fan som helst! Inse det NU! !!!

♥ Dag 15 – Mina drömmar.

♥Dag 15, ska berätta om mina drömmar, menar dom drömmar, vad jag vill göra eller drömamr som man drömmer på natten? Tar drömmar om saker jag vill göra♥

Jag har många drömmar om hur saker och ting ska bli, och när jag fick reda att jag var med barn så fick jag prioritera om dom lite och fick nya drömmar, men faktiskt så var det ingen av drömmarna som skulle bli omöjliga att uppfylla.


*En sak jag drömmer om just nu är att få ett 100% friskt barn som jag får följa resten av livet, det är nog min högsta dröm.

*Sen har jag som alla andra ett drömhus.
Och mitt drömhus ska ligga i Sverige vid havet (förvånad?), lite avsides men endå nära allt. Det ska vara öppen planlösning och stora fönster med en stor altan som ska vara inglasad, men det ska gå att dra undan glaset. Ett stort garage också med billyft.

*Jag drömmer även om att få börja köra rally eller vara co-driver åt någon riktigt grym förare i minst en SM tävling, helst en WRC tävling

*Jag vill bli rik, vem vill inte det?

* Sedan har jag alltid drömt om att få åka till USA, mest för att jag vill se om det evrkligen är som i filmerna.

Before i die 6

Ha en platt mage.... Det har jag haft. Innan jag blev gravid var den platt. Och några år före det hade jag tillomed magmuskler som syndes! Jag tävlade ju i gymnastik.... Men iallafall, blir ganska mycket stolt om jag lyckas få den platt igen!

TUNGT

Det är galet tungt nu, kan inte fatta att magen ska växa i 2 månader till. Helt sjukt! Ååååh klot-Agnes.... Jag är iallafall glad om jag ens kommer iväg till skolan just nu, för pigg är jag då inte.

Olika bröstpumpar

Satt och kollade lite på tradera idag, där brukar dom ibland buda ut helt nya oanvända saker, så jag sökte på bröstpump som jag gjort flera gånger förut också, men denna gång kom det upp bröstpumpar med helt nya användningsområden! Haha vilka grejer det finns!

Saknar min Helena

Jag saknar Helena. Min kompis som numera bor på Gotland så jag beslutade mig för att titta om det gick att skicka henne hit med posten.
Men fick detta till svar... MAX 20 kilo! Skit också.
Och nej hon väger inte 90 kilo och är en kubik bred, men hon måste ju få plats med packning också :)
Så jag mailade posten och ska få svar inom 24 timmar...
Jag återkommer när dom svarat......

Hungrig på allt

Under gradiviteten så har jag ätit sjukt mycket och ofta varit sjukt sugen på massa mat. Men det har faktiskt varit lugnt några veckor, fram tills nu. Nu är det värre än någonsin, vet inte vart jag ska ta vägen! Jag har nyss ätit pastasallad i stora mängder, blev proppmätt.
Men endå är jag sugen på:
  • McDonalds mat
  • Pizza
  • Focaccia
  • Skaldjur
  • Schnitzlar
  • Prinskorv
  • Smörgårstårta
Helt sjukt! Skulle kunna äta allt det där nu bums samtidigt!

Pringles

Daniel köpte chips till mig idag. Ni ska bara veta hur sugen jag varit på något salt de senaste dagarna! Detta var perfekt!

Before i die 5

En sak jag vill mer än allt är att bli en superbra mamma, och jag hoppas (och tror) att även Daniel blir en bra pappa. Jag vet att det är svåraste jobbet i världen att vara en 100% bra förälder men det är verkligen något jag vill bli och tänker kämpa för.

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

♥Dag 14, Vad hade jag på mig idag.... Hallå. Var inte denna punkt nyss? ♥

En gravidtröja ni sett tidigare
En cardigan i barnstorlek! Den ni haha.... Har faktiskt tre tröjor i barnstorlek. :)
Vanliga svarta tights
Min älsklingsmössa som jag fått utav Daniel

Sömnlös och spöken

Usch inatt har jag sovit sämre än vanligt. Dessutom så spökade det! Fyyyyyyy.... Skulle gå på toa och hörde på vägen dit att någon kran stog på, kom in i badrummet och såg att det var duschen? Går mot den för att stänga av kranen, men på vägen dit mitt framför mina ögon stängs den av??? Det slutade rinna bara så där? Fick en obehagskänsla i hela kroppen men tänkte inte mer på det förren jag vaknade på morgonen...

Visste ni att...

... jag har haft hjärnskakning minst 3 gånger?
1:a gången så var jag kanske runt 11-12 år och körde runt som en idiot på min fyrhjuling (hade inga gränser då) Och sen blev det helt enkelt svart. Vaknade opp och fyrhjuligen låg på sidan, jag låg någon meter ifrån den helt groggy. Jag vet inte vad som hände heller men hjärnskakning fick jag iallafall
2:a gången var första året när jag körde folkrace och var med i en riktig startsmäll och slog i huvudet i något i bilen. Det slutade med ett besök till ambulansen och efter tävling åkte vi till sjukan, där konstaterade dom hjärnskakning.
3:e gången var extremt pinsam. Detta var endast förra året också... Jag satt på golvet och damsög, haha det var svårt att komma åt så... Iallafall jag satt då framför tvbänken där min tjocktv står och även denna gång blev det svart så är inte säker på hur det gick till. Kommer ihåg att det blev blött iallafall när jag vaknade till, ett vattenglas hade vickat. Så hade jag tvn över mig. Fattade inte riktigt vad som hänt först så puttade av tvn och satte mig och då snurrade det, gjorde svinont och jag började må superilla. In till akuten,  "Hej vad har hänt med dig?" frågade dom... "njaa jag fick en tv i huvudet" svarade jag.... Båda sköterskorna brast ut i skratt och ja, nu kan jag väl förstå det....

SAKER jag vill ha till mig själv...

Just nu har jag en fet önskelista, det är ganska typiskt att det är ett bra tag tills jag fyller och det är jul.....
Men iallafall...
  1. En PLATT tv (har en tjockis tv nu och den gör förjäkla ont att få i huvudet, men den historian tar jag i ett inlägg imorgon...
  2. En ny bärbar dator (sitter vid skoldatorn)
  3. En ny telefon då min börjar ge opp
  4. Nya skor
  5. Ammningströjor
  6. En annan soffa
  7. En fet fotpall
Ja, det är massvis med mer, men detta är det jag behöver kan man säga, men det är ju såå tråkigt att betala saker åt en själv när man väntar barn. Känns som jag inte får köpa saker till mig själv. Sen är jag ju inte förmögen och kan köpa allt det där samtidigt heller....

♥ Dag 13 – Den här veckan.

♥Dag 13, den här veckan... Ska jag berätta avd som händer denna vecka eller? ♥

Måndag: Sjukt seg dag, 1 lektion hade jag och sedan hem och vänta några timmar sedan tillbaka till skolan för ett samtal med min mentor. På kvällen tog jag emot lite mer kläder till lillplutten, hann även iväg en sväng till ica!

Tisdag: först till sjukgymnast på sjukhuset på morgonen, sedan vidare till skolan förmodligen, ingenting intressant händer denna dag

Onsdag: Jag går in i ny vecka, vecka 33 närmare bestämt. Annars skola och inget intressant.

Torsdag: Ska till specialistmödravården på morgonen, sedan skola sedan föräldragrupp, om det är någon?

Fredag: Låååångfredag, på kvällen ska vi iallafall bjuda några på middag :)

Lördag: Det var något men har helt och hållet glömt....

Söndag: Återstår att se

MÅSTE HINNA NER PÅ STAN DENNA VECKA! Eller snarare ORKA ner på stan...

Grattis till tre!

Idag så fyller faktiskt tre stycken i min mammas släkt år! Hur ofta händer det? :)
Först föddes mammas bror, sedan massa år senare fick han en kusin på sin födelsedag och flera år senare endå fick han en dotter på sin födelsedag!
Så alltså, idag fyller min morbror, min kusin och mammas kusin år! Grattis till dom tre!

Badboll 2012

Mycket snack om beach 2012 nu. För min del vill jag inte ens tänka på det för jag kommer ha två stora bomber, en slapp mage och en alldeles för stor och dallrig rumpa, men vad fan gör det om 100 år? Får ju en son :)
Satsar på badboll 2012, gör det du också!

Ny kategori

Har samlat ihop bucket list bilderna i en kategori nu så ni lättare kan hitta dom!

Before i die 4

Okej, nu blir det lite fel här eftersom college och gymnasiet inte riktigt samma sak, men det jag vill säga är att innan jag dör ska jag gå ut gymnasiet, ta studenten, och det ska ju faktiskt inte vara några problem! Det klarar jag!

Och magen den bara växer

Mitt ansikte ville inte fastna idag heller.

Before i die 3

Denna punkt har många på sin bucketlist. Det måste nog vara det mest oslagbara på min bucketlist också, det mest häftigaste och underbara. Nästa månad kan jag nog bocka av denna punkt! :) <3

Aprilskämt

Jag lämnar en liten tanke till alla stackare som fyller år och föds idag. Hur kul kan det vara att bli kallad ett aprilskämt? Jaja, har ni blivit lurade idag?
Berätta gärna!
Jag själv har väl inte blivit lurad vad jag vet än iallafall.

♥ Dag 12 – I min handväska.


♥Dag 12, i min handväska ♥

Detta brukar finnas i min handväska:
* Skräp
* Plånbok
* Hudkräm
* Läppbalsam
* Liten spegel
* Kamera
* Ibland dator
Det varierar också vad jag har i den men jag kan säga att det är inget intressant:)