BB-väskan?

Jag har fått höra att jag bör börja tänka på BB-väskan nu. Själv tycker jag att det känns otroligt tidigt!
När ska man börja att packa BB väskan?
Och vad ska jag packa?
Vad är nödvändigt och vad är onödigt?

Ioförsig så kanske det inte är så jädra tidigt, jag föddes ngra veckor för tidigt, 3 veckor tror jag det var.
Det känns faktiskt lite pirrigt nu när det är dags att börja tänka på BB-väkan liksom.

Ni som fött barn på Gävle sjukhus får gärna dela med er av vad ni packade, vad som var bra, vad man får på BB om ni saknade något osv. Mycket tacksam om ni berättar :)



KOMMENTARER
Josefine - mamma till Molly

sv: Tack så mycket! :)

2012-04-17 18:28:31
URL: http://pohen.se
Eleni 17 år och mamma

Jaa förlossningen och tiden efteråt på BB var helt underbar! Det är otroligt vad ens kropp klarar av! Vill typ återuppleva hela grejen haha :)



Som svar på frågan så skulle jag nog säga att du ska ta med dig sköna tofflor, man blir iskall om fötterna! Sedan kan du skita i t.ex bindor och sånt för dom har speciella (mycket tjockare) där redan! :D

2012-04-17 19:19:59
URL: http://elenihadjipetrou.blogg.se/
Madde - mamma till en liten prins född 4/3-12

Jag födde vår son på förlossningen i Gävle för ca 6,5 vecka sedan. I BB-väskan till honom hade jag packat med blöjor (vilket kanske va lite onödigt då de fanns där), våtservetter, fet salva, 2 långärmade bodys, 2 byxor, strumpor, fleecefilt, spyhandduk, mössa och overall (då de va kallt ute). Självklart va babyskyddet med. Till mig hade jag packat ner kläder att åka hem i (vattnet kan ju gå innan du hinner byta till sjukhusrocken och de sexiga nättrosorna man får =P), tofflor, tandborste+tandkräm, handduk, mobilladdare, kamera, kexchoklad (för energin, dock åt jag inga, mådde på illa och va inte sugen på något) och lypsyl. Sen kan jag inte komma på något mer jag hade med. Man får ju lite grejer med sig hem i två olika "väskor" sen oxå. Bland annat 2 bodys, blöjor, bindor, dregglis och lite olika salvor, lotions och oljor fick vi. (Reklam grejer från bland annat Libero.)

Vi åkte hem samma dag några timmar senare så till sambon hade vi inte med någon mat. Men annars är det ett tips att ta med något till honom att äta. Det finns ju både micro och kyl på BB. Eftersom du får mat på BB men inte han. Annars finns ju Sibylla och Konsum väldigt nära. Min sambo va nämligen ner och åt på Sibylla på kvällen när vi kom in på förlossningen innan allt drog igång på riktigt. Och sen när den lille/lilla kikat ut så får man ju världens godaste fika på förlossningen. =D Bästa fikat någonsin, det smakade underbart kan jag lova!

Hoppas jag hjälpt dig med något iallafall. =)

2012-04-17 19:32:24
URL: http://mkj.blogg.se/
Emilia - 16 år, mamma till Tatum och Tävlingar i bloggen!

haha eftersom min kom vecka 35+3 helt utan anledning så råder jag dig packa väskan ;)

2012-04-17 19:52:27
URL: http://eemijji.blogg.se/
Monia - mamma till Tuvalie

ta med dig ett par riktigt sköna mysbyxor som du kan gå i :) Särken man får är inte så jäkla sexig ;) Egna riktigt sköna trosor också är mitt tips. CHOKLAD, är gott att knapra på efter förlossningen då man är alldeles matt. Nattetid är ju kiosken stängd så ta med dig lite sånt utifall du föder nattetid :)

2012-04-17 20:00:05
URL: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/
Elina 17 år och mamma till Nellie

Packade den kanske 3 vecka före beräknad, om inte senare. Tog med kamera, bindor slappa kläder (Trosor är onödigt att ta med, man får på bb speciella) Bebiskläder tandborste några speciella papper vi fick på BVC. Shampo godis typ :)Nu har jag ju fött i lycksele med ändå. Sen får man kläder till bebisen där och massa annat :)

2012-04-17 20:21:12
URL: http://elinaadele.blogg.se/
Emilia - 16 år, mamma till Tatum och Tävlingar i bloggen!

sv. haha jag vet, har sagt det till dig innan :p

2012-04-17 20:55:17
URL: http://eemijji.blogg.se/
Sara Ahola

"Dagens bloggare" är nu utsedd, blev det du?! Välkommen in och se! Om INTE, är du välkommen in på bloggen imorgon igen för ny omgång av "Dagens bloggare"!

2012-04-17 21:29:27
URL: http://saraahola.blogg.se/
Emilie Eriksson

Nu har ju inte jag fött än :( men detta har jag packat :)



http://mittnyalivibokstaver.blogg.se/2012/march/bb-vaskan-1.html#comment

2012-04-18 07:06:47
URL: http://mittnyalivibokstaver.blogg.se/
sandra, 17 år & 2 barns mamma

Ta med mjuka kläder & tanttrosor ;) Kläder till bebis behöver man inte så mycket för man ska helst ha dem i bara blöja enligt dom på bb, för hudkontakt :) Bindor & blöjor får man där :)

2012-04-20 12:48:04
URL: http://enligtsandra.webblogg.se/
Moa - mamma till Leia

Ta med sköna och mjuka kläder och amningsbh om du ska amma! :-) Jag använder de som finns på H&M och tycker de funkar bra. Sedan är det bra att ha med godis, lite kläder till bebisen och någon filt. Innan Leia kom så sov vi med hennes filt för att den skulle lukta oss, vet ej om det spelar någon roll men de kändes bra! Haha :-)

2012-04-20 14:21:21
URL: http://minbebis.com/blogg/ourlovelylife


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P



Trackback