Ersättning suger (inte Elvin på).

Fick tipset att ge Elvin ersättning istället så här sent på kvällen i hopp om att han ska bli mättare. Ersättning. För allra första gången. Jag fattar inte hur folk orkar blanda och värma dedär jäkla flaskorna hela tiden. Förstår att folk värmer i mikron till sist fast man inte ska det. Hörde tillomed ngn mamma i en FBgrupp som tog varmvatten direkt ur kranen, fast det är ju bara sjukt.
Iallafall, Elvin fick kväljningar av det och tillsist så struntade vi i't.
TACKA VET JA MORSANS MJÖLK! Gormade Elvin.




KOMMENTARER
josefina

min lilla plutt vägrade dricka välling, ersättning och bröst mjölk ur nappflaskan, total vägrade bara spottade ut och fick kväljningar, men kom på ett knep sen som fick han att börja dricka välling.
Kokade bär och saften från bären silade jag ( så din inte skulle vara frön i ) och blandade ut lite med vällingen och då drack han, sen minskade man eftersom med smaken, och nu dricker han utan smak och tycker det är mumma :D
Du kan ju kanske testa det, glöm bara inte bort att man inte får använda jordgubbar och smultron!

2012-10-19 02:49:11
Erika

Min Vilma drack inte heller varken ersättning eller välling som man blandade, jag köpte alltid färdigblandat och det gick mycket bättre. Dessvärre mycket dyrare men oj så enkelt.

Svar: Kanske man ska prova det :D
Aggeh

2012-10-19 09:39:35
Josefin

Det är ju ändå ganska bra att ersättning finns med tanke på att de är väldigt många som inte kan amma av olika själ. Den period som vi använde de till E som komplement till amningen, kokade vi vatten i vattenkokaren och han överlevde:)

Svar: Ja men precis, jag tycker mycket synd om de som inte kan amma! Vattenkokare har vi också :)
Aggeh

2012-10-19 10:38:02
Sandra

Prova använda olika pipar på nappflaskan, tror att vi provade typ 10 olika innan vi hittade en som pojken accepterade. Kan rekommendera NUK som är väldigt lik bröstet i utformningen. Ett annat tips är att låta någon annan ge flaskan, annars är det risk för att lillkillen väljer bort flaskan bara för att han känner lukten från bröstet. När han börjar vara ca 4 månader kan du börja ge gröt på kvällen, den är mer mättande än bröstmjölk och ser förhoppningsvis till att han oxå sover bättre om nätterna. :)gröt funkade finfint på båda mina! Lycka till det kommer att gå bra, och även om det är lite struligt med sömnen just nu så kan du trösta dig med att det bara är en kort period till och att det kommer att vända!! Kramen :)

Svar: Han tar flaskan när det är bröstmjölk i så antar att det är ersättningen han tycker smakar illa :)Men tack för det där tipset om att någon annan ska ge! Ska prova det ikväll igen :)
Han är 4,5 månad och har åtit gröt i en halv månad nu men det gjorde ingen skillnad, fast han älskar det så fortsätter :)

Tack för dina fina ord och tips blir så himla glad när en läsare tar sig tid och hjälper mig!
KRAM! :)
Aggeh

2012-10-19 11:20:17
Madde - mamma till Olle född 120304

Testa en annan sorts ersättning annars. Vi hade Sempers ersättning till Olle, den smakar lite sött och liknande bröstmjölken sägs det. :) Vi värmde och värmer alltid vatten i mikron när vi blandar i ordning flaskan. Inte mår han dåligt av det inte, vår Bvc sköterska sa att det var okej.

2012-10-19 17:03:21
URL: http://mkj.blogg.se
Madde - mamma till Olle född 120304

Testa en annan sorts ersättning annars. Vi hade Sempers ersättning till Olle, den smakar lite sött och liknande bröstmjölken sägs det. :) Vi värmde och värmer alltid vatten i mikron när vi blandar i ordning flaskan. Inte mår han dåligt av det inte, vår Bvc sköterska sa att det var okej.

2012-10-19 17:03:48
URL: http://mkj.blogg.se
Elina mamma till Nellie 1 år

Uppe i Lycksele värmer jag i mikron men direkt jag bara åker ner 12 mil till umeå kokar jag det!

2012-10-21 12:10:47
URL: http://elinaadele.blogg.se
Elina mamma till Nellie 1 år

(vi fick jobba med Nellie flera månader innan hon tog flaskan/ersättning)

2012-10-21 12:11:55
URL: http://elinaadele.blogg.se
My

testa att pumpa och blanda med ersättning i början. Brukar gå jätte bra :)

Svar: Tack för tipset! Har ingen pump just nu dock :/
Aggeh

2012-10-25 21:33:31
URL: http://mykallebeck.blogspot.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P



Trackback